«Коли я закохуюся в гру — це завжди щось дуже ПК-шне». Керівник EVE Online вважає, що ПК-геймінг є центром інновацій відеоігор
Персональні комп’ютери залишаються центром інновацій у відеоіграх. Про це заявив під час EVE Fanfest Гільмар Вейґар Петюрссон — CEO компанії CCP Games, що відома завдяки космічній MMO EVE Online.
«Я думаю, що більшість інновацій у геймінгу сталася на ПК, певною мірою також на мобільних, просто через їхній обсяг. Але зараз я не бачу на мобільному ринку великої кількості інновацій. Там радше спостерігається вдосконалення формул та відточування виконання. На ПК ми досі бачимо багато експериментів», — зазначив він.
За словами Петюрссона, одна з головних проблем для розробників на ПК — відкритість і складність у просуванні проєктів. Втім, він наголошує, що достатньо заплатити лише $100 доларів за доступ у Steam або просто завантажити гру на itch.io чи іншу платформу.
«Коли я закохуюся в якусь гру, це завжди щось дуже ПК-шне. От Cuphead — кому взагалі могло спасти на думку створити Cuphead? Так, ця гра могла народитися і десь інде, але вона відчувається саме як ПК-гра. Звісно, її можна грати на консолях, але вся ця відкритість для інновацій, відсутність контролю зверху — просто бери й роби гру», — додає CEO CCP Games.
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів