«Коли я закохуюся в гру — це завжди щось дуже ПК-шне». Керівник EVE Online вважає, що ПК-геймінг є центром інновацій відеоігор

Персональні комп’ютери залишаються центром інновацій у відеоіграх. Про це заявив під час EVE Fanfest Гільмар Вейґар Петюрссон — CEO компанії CCP Games, що відома завдяки космічній MMO EVE Online.

«Я думаю, що більшість інновацій у геймінгу сталася на ПК, певною мірою також на мобільних, просто через їхній обсяг. Але зараз я не бачу на мобільному ринку великої кількості інновацій. Там радше спостерігається вдосконалення формул та відточування виконання. На ПК ми досі бачимо багато експериментів», — зазначив він.

За словами Петюрссона, одна з головних проблем для розробників на ПК — відкритість і складність у просуванні проєктів. Втім, він наголошує, що достатньо заплатити лише $100 доларів за доступ у Steam або просто завантажити гру на itch.io чи іншу платформу.

«Коли я закохуюся в якусь гру, це завжди щось дуже ПК-шне. От Cuphead — кому взагалі могло спасти на думку створити Cuphead? Так, ця гра могла народитися і десь інде, але вона відчувається саме як ПК-гра. Звісно, її можна грати на консолях, але вся ця відкритість для інновацій, відсутність контролю зверху — просто бери й роби гру», — додає CEO CCP Games.

Що думаєте про таку позицію? Чи дійсно рушієм інновацій в іграх є ПК-геймінг? Чи мобільний та консольний сегменти теж рухають вперед індустрію?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Згоден, по суті, зі всим, майже. Адже я хоч й завжди був ПК геймером, але саме на мобільних останні роки виходили дійсно цікаві проєкти, типу Dragonheir чи AFK Journey, де й цікаві сюжети (здебільшого не унікальні, але гарні переробки традиційних сюжетів, хоч й щось дійсно свіже іноді проскакує), й геймплей зі всіма механіками, й змагальні режими, де арена — це найнудніший з форматів. Але тут є але. Майже всі такі ігри саме від сінгапуржських чи японських розробників, а не від європейців/американців

Я майже не знайомий з азіатщиною, але якщо судити на основі того, з чим знайомий — думка цього керівника є маячнею.

Граєш в японські (консольні) ігри 10-20 річної давнини та офігіваєш з того, що японці вже на той момент вигадали та реалізували. Західний «ПК-ґеймдев» після такого відчувається дуже сирим і примітивним (якщо загалом).

Хоча якщо для автора «консольні ігри» це якийсь павучок і хорайзон, тоді питань немає.

Західний «ПК-ґеймдев»

Є думка, що тут принципове розділення саме на «західний»-«азійський». Хоча з думкою загалом згоден

якийсь павучок і хорайзон

Польоти павука на павутинні, особливо в другій частині, — цілком собі інноваційно. Гарне технічне виконання кмітливої ідеї, вони на ютубі про це розповідали. От хорайзон так, нуднувата. Але сприймаємо її як етап вдосконалення деціми.

Підписатись на коментарі