Чи є сенс далі вивчати сферу 3D? Чи AI забере цю роботу у джунів?

Дорого дня! Вивчаю 3D з весни цього року. Почав з Blender, потім пройшов пару курсів по Максу. Зараз купив планшет і почав вивчати скульптинг у Zbrush.

Мені процес дуже подобається, а якщо за нього ще й і платили б, то взагалі пісня. Але читаю багато за нейронки, ШІ. І прогнозуть, що через рік-два таким як я «джунам» нічого у майбутньому вже не світить. Бачив відоси, де нейронка сітку робить за 2 хвилини, на яку я б витратив би, наприклад, пів дня.....А ще відсутність роботи.....Це дуже демотивує

Підкажіть, чи так це? Чи є сенс далі «псувати зір»? Як себе налаштувати на роботу?

Велике дякую за відповідь.

П.С. і ще прохання, потрібна критика мого прогресу. Чи є він? Чи це не моє взагалі? Мій артстейшн (не реклама) — www.artstation.com/vlad1us

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

почти наверняка AI будет помощником 3D дизайнеру-человеку
чтобы работать в таком режиме, очевидно, нужно самому иметь хороший фундамент

Вважаю що сфери у яких залучена креативність АІ не забере.

Можливо, але знайомі 2дешники вже плачуть, що роботи нема. Та й на форумах пишуть, що криза. Нейронки дуже гарно зараз малюють.

У ллм є одне фундаментальне обмеження, воно насправді не вміє в креатив. Все що воно генерить буде схоже на те, що вже існує. В принципі багатьох це влаштовує, але хто буде грати в чергову типову фігню, якої існує вже тисячі.

Візьми пару місяців і вивчи цей генеративний ШІ для 3D. Опануй цей інструмент. Потім будеш знати його сильні і слабкі сторони і не будеш боятися того робота, який мав вкрасти у тебе роботу, а свідомо будеш знати, на що він спроможний, а на що ні. Зможеш зробити свідомий вибір, викинути ШІ зі свого життя чи продовжувати ним користуватися і де саме ним користуватися.

На мою думку, далі світ розділиться на 4 категорії:
1. Використання генеративного ШІ як допоміжний інструмент в 3D-графіці.
2. Ті, хто спробував ШІ, але свідомо відмовляється від використання ШІ.
3. Повна заміна персоналу генеративним штучним інтелектом.
4. Ті, хто не знає про ШІ та його потужності, але їх лякає те, що він викраде їх роботу.

Скоріше за все вакансій щодо 3D Artist стане менше через 2 роки. Але у повну заміну художників роботами я не можу повірити. Деякі арт-студії вірогідно скоро будуть робити вивіски «У НАС ПРАЦЮЮТЬ ЖИВІ ЛЮДИ, МИ НЕ ВИКОРИСТОВУЄМО ШІ», але так будуть робити далеко не всі, тож вакансій буде суттєво менше.

А ще відсутність роботи.....Це дуже демотивує

А чому ти засмучуєшся зараз? Ти ж поки-що нічого не втратив? У тебе ж не було роботи, чи не так? Не дозволяй собі засмучуватися через те, чого навіть не сталося. А якщо і сталося щось, ну щось втратив, що засмутило тебе, то постав ліміт, обмеження, що «я буду засмучуватися не більше 3 днів, а потім буду шукати щось нове». Ось така безплатна життєва порада, щоб більше всього досягти у житті.

Підписатись на коментарі