Google представила ШІ-агента SIMA 2 — він працює як «напарник» в іграх

Google представив оновлену версію універсального агента ШІ для віртуальних 3D-світів SIMA 2. На відміну від першої версії, що виконувала понад 600 базових команд у різних іграх, SIMA 2 може міркувати над завданнями, аналізувати цілі користувача та планувати дії.

Про це повідомляє Google DeepMind.

У Google зазначають, що SIMA 2 демонструє новий рівень взаємодії та краще узагальнення завдяки інтеграції з Gemini. Під час тестів агент поводився не як виконавець команд, а як повноцінний напарник: міркував над завданнями, пояснював свої дії та працював усвідомлено в різних 3D-середовищах.

Модель тренували на більшій кількості ігор, тому тепер SIMA 2 краще розуміє складні інструкції й може працювати навіть у проєктах, де її не навчали, наприклад у ASKA чи MineDojo. Вона вміє виконувати довгі багатокрокові завдання, реагувати на текст, зображення та інші підказки, а також розуміє різні мови — навіть емодзі.

Як працює SIMA 2

У Google кажуть, що агент може переносити знання з однієї гри в іншу, застосовуючи знайомі концепції у нових ситуаціях. За багатьма показниками SIMA 2 уже наближається до рівня реального гравця.

Компанія також підкреслює, що SIMA 2 здатна працювати в абсолютно нових світах і навчатися без додаткових людських даних. Під час тестів у згенерованих Genie 3 середовищах агент орієнтувався, виконував команди та досягав цілей, хоча ніколи раніше не бачив цих локацій.

Ще одна важлива особливість — самонавчання. Після базового тренування SIMA 2 може самостійно грати в нові ігри, поступово опановуючи складніші завдання завдяки зворотному зв’язку від Gemini. Зібраний досвід можна використовувати для створення наступних, ще розумніших версій.

У Google вважають, що така здатність до постійного вдосконалення запускає «доброчесний цикл», який у майбутньому дозволить створювати агентів, що навчаються майже без участі людини.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А я якраз над останніми словами замислився, що одного разу такий агент буде в реальному житті. Це надихає

Вау! Хочу такого у Діабло 2 Ресуректед. Кількість корисного та того, що можна непогано так монетизувати від такого помічника, просто вибухає мій мозок!

Якась херня, якщо чесно. Може це буде корисно для паралізованих, чи щось таке.

Спонсор вашої ігрової імпотенції 😎

як же дратує оця дешева маркетингова маячня.
вони щось з деградацією ШІ зробили?
може вони вже мають річ яка абсолюбтно точно буде вивчати лише те що треба і там не буде зайвих артефактів?

Це ж треба якось продавати і мати якусь маржу після того, як субсідюювали стільки років безкоштовні фічі ЛЛМок. Вам розкажуть, що ви без цього жити не зможете і знайдуться ті, хто в це повірить. Я для себе зрозумів, що марно по собі щось судити, якщо я думаю: «хто це взагалі купить», то багато хто думає: «так це ж коштує для мене копійки, але закриє мою рутину».

Зустрічаємо нове поняття — вайб-гравець

мені іноді впадлу грати хоча відпочити хочеться — я таким навіть користувався би.

коли хочеться гратися але немає сил чи можливості:
1 ітерація — дивитися як грається інший гравець у комп. клубі
2 ітерація — дивитися подкаст процесу гри
2.1 ітерація — запустити бота (можуть забанити)
3 ітерація — тепер не треба чекати поки хтось із «шкіряних» розпочне гру — можна делегувати це ШІ-агенту :-)

додайте туди ще підпункт — завести дітей щоб вони грали за вас :)

це буде приблизно так)

Підписатись на коментарі