PS5 виповнилося 5 років: понад 84 млн проданих консолей та 7,5 тисяч ігор

Нещодавно, 12 листопада, PlayStation 5 виповнилося пʼять років. Продажі консолі перевищили 84 мільйони пристроїв по всьому світу.

У своєму блозі компанія Sony поділилася цікавою статистикою про кількість випущених ігор та найпопулярніші тайтли серед користувачів.

• На PS5 випущено понад 7 500 ігор від більш ніж чотирьох тисяч розробників.
  • Загалом за п’ять років користувачі PS5 провели у іграх понад 100 мільярдів годин.
  • Лідери серед однокористувацьких ігор за найбільшою кількістю годин — Assassin’s Creed Valhalla, God of War Ragnarök та Hogwarts Legacy.
  • Лідери серед багатокористувацьких ігор за найбільшою кількістю годин — Fortnite, Grand Theft Auto V та Call of Duty: Modern Warfare II.
  • Гравці отримали 40 мільярдів трофеїв, серед яких 110 мільйонів платинових.

Нагадаємо, що консоль поступила у продаж 12 листопада 2020 року в США, Канаді, Японії Австралії тощо, а вже за тиждень в Європі та інших регіонах. В перший рік після старту продажів PS5 (як і Xbox Series X/S) було важко придбати через великий попит. А також через те, що компанія не могла сильно збільшити виробництво консолей внаслідок дефіциту напівпровідників, що був спричинений низкою причин, зокрема й пандемією.

Власники PS5, памʼятаєте ще ті часи? Чи доводилося переплачувати, щоб придбати консоль у перекупів? У що перше на ній пограли?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Купив у лютому 2023 на заміну PS 4 Pro.

Перша гра, яку на неї зіграв — Ластаваз 2.

Шикарно! А моєю першою на PS5 була гра про Астробота, яка одразу ж завантажувалася при першому запуску консолі

До речі, треба якось його пройти. :)

Той, що безплатно з консоллю йде, він невеликий, але це завершена гра. Тобто не демка. І вона прикольна. І та, що минулого року вийшла теж гарна. Тож я б радив.

О я купив повну версію Пройшов рази 3 Жодного разу не пожалів Це гра що розкриває на 100% потенціал DualSense

Купив тільки рік тому і то бо четверта по дохла

І як відчувається різниця між четвертою і пʼятою?

Ну чесно я не сильно шарю за fps чи розширення. Я 4к від full hd якось не сильно відрізнити можу і мені чесно насрати на візуал Аби гралось нормально.
А так в цілому геймпад це щось — краще що бачив. Але єдина гра яка просто на максимум юзає його можливості поки що це AstroBot з того що попадалось.
Але то таке може не можу зацінити всі можливості бо фанат платформи Nintendo

Я теж не фанат стежити за fps в іграх. Та і не сильно переймаюсь за графіку. Але PS5 мені, наприклад, здалася більш комфортною, більш швидка і тиха в роботі, навідміну від четвірки. А щодо використання по максимуму можливостей геймпада, то спробуйте Ретчет і Кланк останній або ж Returnal. У більшості ексклюзивів Sony ці фішки геймпада намагаються використовувати.

Ретчет і Кланк останній

Так грав з малим, але все ж Astro Bot це більш відчувається

Бо в Астро боті вся гра побудована навколо цих функцій геймпада. Але необов’язково, щоб інші ігри прагнули прям всі функції використовувати

Підписатись на коментарі