«Дайте щось більше, ніж лутбокси та грінд». Геймдиректор Kingdom Come: Deliverance розчарований відсутністю нових механік в The Outer Worlds 2

Співзасновник чеської Warhorse Studios та геймдиректор серії Kingdom Come: Deliverance Данієль Вавра пройшов The Outer Worlds 2 і поділився своїми враженнями від гри. Він лишився розчарованим відсутністю нових ігрових механік в грі.

«Закінчив. 7/10. Але мене засмучує інше: компанія та люди, які подарували нам одні з моїх улюблених ігор (Fallout і New Vegas), навіть через 15 років і за наявності всіх грошей Microsoft та найновіших технологічних досягнень так і не спромоглися запропонувати бодай одну нову ігрову механіку, здатну повести цю перевірену, але давню формулу в новому напрямку. Чи може хтось із вас назвати хоча б одну нову механіку в The Outer Worlds, якої не було вже понад 25 років тому в Deus Ex або в оригінальних іграх Fallout? На жаль, я не можу. Дайте мені живий, симульований світ! Справжню нелінійність! Дайте щось більше, ніж лутбокси, технічні проходи, екрани завантаження та грінд рівнів у статичному заскриптованому світі», — написав він.

У відповідь йому зауважили, що, можливо, Microsoft вже не є тією компанією, яка підтримує інновації в іграх. На це Вавра заявив — він готовий побитися об заклад, що бюджет KC:D2 був «набагато нижчим», ніж в Outer Worlds 2. Він також наполягає, що багато ключових людей, які стояли на початку Fallout все ще керують студією.

Що думаєте про оцінку Данієля Ваври? Чи встигли вже самі спробувати Outer Worlds 2? Як враження від другої частини? Розказуйте в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Першу пройшов, сподобалося. Другу заніс до бажаного після цієї новини, буду чекати на знижки

TOW2 для мене краще в рази ніж KCD2, для мене це гра року. Здадуться koto мій улюблений.

Дійсно, а могли б додати криву і даунську інноваційну бойову ситему як в ккд

«Крива і даунська» бойова система це одне з найкращих рішень у мілі комбаті у сетингу середньовіччя за останні років 15.
Бо при усій свої кривизні та незакінченості — це одна з найбільш приємних бойових систем з точки зору механу та фідбеку

«Крива і даунська» бойова система це одне з найкращих рішень у мілі комбаті у сетингу середньовіччя за останні років 15.

це ж було вже в mount&blade

Ще б назвав би одну нову механіку в KCD2

«Історики» висували таку тезу, що слово «ваврар» пішло від «язиком нісенітницю бовтати»

Вавра довб***б. Сам нічого нового в своїх іграх не зробив, але корчить з себе генія.

Я і першу не пройшов до кінця, хоча фанат нью вегасу. Спочатку прикольно було, але десь на 4 планеті почалось жорстке відчуття дежавю — ніби взяли Мегатонну з 3 фолауту та копіпастнули декілька разів змінюючи дизайн — такі самі містечки в яких буде щось по мейн квесту та 3-4 не завжди цікавих сайдів. Але сподобалось що не було невбиваємих персонажів окрім того вченого з якого сюжет починається.

Так і перша The Outer Worlds така сама була, не бачу чого дивуватись. Жодна The Outer Worlds не варта часу імо.

Справедливості заради я краще пограю в заскриптований світ, якщо він лінійний і гарно прописаний, ніж в KCD2. Гра значно довша і більша ніж геймплей дозволяє, ти моментально перекачуєшся і потім тупо засинаєш постійно, а більшість квестів — сходи туди, поговори з тим, щось вкради/вбий.

Безумовно, KCD2 краще за The Outer Worlds, але не стільки через механіки, скільки через сюжет і катсцени.

Я б краще перепройшов би лінійні та заскриптовані Max Payne 3, Ace Combat 7, Armored Core 6, Sekiro ніж KCD2 чи Outer worlds 2.

Дайте мені живий, симульований світ! Справжню нелінійність! Дайте щось більше, ніж лутбокси, технічні проходи, екрани завантаження та грінд рівнів у статичному заскриптованому світі

Ну да, краще грінд квестів піди-принеси з нульом прокачки та нових механік після першої зони та початку другої в KCD2, та мільйон копіпаста магазинів у місті. Теорема Ескобара імо.

’’ти моментально перекачуєшся і потім тупо засинаєш постійно, а більшість квестів — сходи туди, поговори з тим, щось вкради/вбий’’ те саме буквально стосується Арморед кор 6, де на третині проходження можна отримати такий білд яким будь-якого боса можна винести за 30 секунд, що я і робив.

’’а більшість квестів — сходи туди, поговори з тим, щось вкради/вбий.’’ Мабуть дарма я відповідаю на такий поверхневий коментар, але в грі величезна кількість квестів де не треба нічого красти чи когось вбивати. І взагалі що треба робити в середньовічному сетингу? Літати на космічних кораблях і розбудовувати село? І при цьому приводиться в приклад макс пейн 3 де узагалі нема прокачки, нормального сюжету і прогресу, це якийсь ігрожур лайк момент.

’’Ну да, краще грінд квестів піди-принеси з нульом прокачки та нових механік після першої зони та початку другої в KCD2, та мільйон копіпаста магазинів у місті. Теорема Ескобара’’

Про який грінд квестів йдеться? В ксд 2 буквально величезна нелінійність, цього може не побачити лише сліпий або людина яка зіграла в гру 2 години. Спілкуючись з людьми які пройшли гру, усі по різному проходили квести. Буквально що перша що друга частина це ігри з крутою симуляцією і підходом до геймдизайну більшості квестів, але для деяких то заскладно. Хоча щодо прогресії згоден, але тут складно щось придумати щоб це було адекватно, а не типові набридливі гілки прокачки з екшен рпг.

І кумедно говорити про грінд квестів, коли в Арморед Кор 6 буквально потрібно ті самі завдання проходити по декілька разів щоб прокачатись, інакше ніяк, хіба якщо на легкому рівні складності проходити то воно може і не треба. Тому дивно говорити про грінд і приводити ігри де гра тебе примушує цим займатись.

те саме буквально стосується Арморед кор 6, де на третині проходження можна отримати такий білд яким будь-якого боса можна винести за 30 секунд, що я і робив.

Ну це очевидно брехня, ви не винесете Allmind за 30 секунд білдом першої третини гри.
До того ж ZIMMERMAN понерфили трохи згодом, так що зараз це ще менше виражено.

що треба робити в середньовічному сетингу? Літати на космічних кораблях і розбудовувати село?

Розбудовувати село точно можна в середньовічному сеттінгу, що за дивне питання?

макс пейн 3 де узагалі нема прокачки, нормального сюжету і прогресу,

Макс пейн 3 наводиться як гра, яку я б перепройшов, бо отримав від проходження більше насолоди, і мені не було так нудно. Основний фактор цього — гра постійно дає прогрес по сюжету, іноді підкидає нову зброю і ворогів/формації ворогів яких треба вбивати іншим чином, або де треба думати як краще пройти, інакше тебе ваншотнуть. До того ж під час гри досить сильно змінюється сеттінг та рівні. Те шо ви сюда приплітаєте порівняння прокачки — strawman argument. Сюжет і прогрес в макс пейні 3 офк є. Казати що в грі немає прогресу, через те що там немає прокачки — як мінімум дивно. Сюжет МП3 мені особисто подобається більше за КСД2, і цього достатньо для контраргументування «немає нормального сюжету». Основний бенефіт МП3 над КСД2 — Макс Пейн не встигає набриднути, через підкидування нових механік і цікавих рівнів до самого кінця гри. В КСД2 нічого нового геймплейно немає майже одразу після першої локації і ти просто ходиш максимаьлно прокачений танк усіх убиваючи у кращому випадку, або їдеш 5хв від точки а в точку б у найгіршому.

Про який грінд квестів йдеться?

Про зачистку мапи від квест маркерів. Нелінійність тут взагалі ні до чого. Квести можуть бути 30 разів не лінійними, і їх зачистка буде гріндом. Бо нелінійність про те, що ви отримаєте різний результат в залежності від дій, а не про те що дії, які ви для цього маєте зробити, не є репетативними (з яких 90% це тупо переміщення з точки а в точку б, і мб вбивство якогось рандомного бандита по дорозі).

І кумедно говорити про грінд квестів, коли в Арморед Кор 6 буквально потрібно ті самі завдання проходити по декілька разів щоб прокачатись, інакше ніяк, хіба якщо на легкому рівні складності проходити то воно може і не треба.

Мені було не треба, пройшов на максимальній складності. Я проходив ще раз квести вже на другому проходженні, що б пройти все на S (і це все ще було цікавіше, ніж проходження 2ї зони КСД2).

ті самі завдання проходити по декілька разів щоб прокачатись, інакше ніяк, хіба якщо на легкому рівні складності проходити

Якось це не в’яжеться в вашою заявою про те, що ультимативний білд можна зробити на першій третині гри, яким потім можна вбити всіх босів за 30 секунд :)

’’Про зачистку мапи від квест маркерів.’’ найтупіша думка цього місяця
Зачистка не обов’язкових завдань в сюжетній грі це грінд, а зачистка локацій від ворогів в пакс мейн по цій дурнуваті логіці грінд ворогів? Хтось змушує взагалі сайдквести виконувати? Гра навпаки одна з небагатьох в відкритому світі за останній час яка не змушує зачищати карту для прокачки.

’’Якось це не в’яжеться в вашою заявою про те, що ультимативний білд можна зробити на першій третині гри, яким потім можна вбити всіх босів за 30 секунд :)’’

Я навіть не про Zimmerman, а про ту зброю яку тобі надає гра після проходження боса хробака. Я про E-60SNA Stun Needle Launcher і ця зброя станить 95 відсотків ворогів в грі і я впевнений що на ютубі чи навіть самому можна зібрати ще більш імбовий білд на 5-10 годині проходження. Тому гра ще більш казуальніша чим в КСД2 де є купа інших не дуже легких механік по типу стелса зі зломом.
І нехай 30 секунд це трохи перебільшення, бо деякі боси тікають та дуже швидкі і їх треба наздоганяти, але це буквально супер казуально, враховуючи що це сюжетна зброя яка надається доволі швидко і всі найксладніші боси йдуть після її отримання. Раджу взяти 2 цих стан лаунчера і 2 кулемета і подивитись що буде з будь-яким босом.

Зачистка не обов’язкових завдань в сюжетній грі це грінд, а зачистка локацій від ворогів в пакс мейн по цій дурнуваті логіці грінд ворогів?

Ні, бо вороги це не квести, але ти чистиш рівень від ворогів. Різниця у тому що тобі для цього не треба їхати кудись 5хв, і вони тебе весь час атакують. Дивно що ви не знаєте різницю між ворогом і квестом.

Я навіть не про Zimmerman, а про ту зброю яку тобі надає гра після проходження боса хробака. Я про E-60SNA Stun Needle Launcher і ця зброя станить 95 відсотків ворогів в грі і я впевнений що на ютубі чи навіть самому можна зібрати ще більш імбовий білд на 5-10 годині проходження. Тому гра ще більш казуальніша чим в КСД2 де є купа інших не дуже легких механік по типу стелса зі зломом.
І нехай 30 секунд це трохи перебільшення, бо деякі боси тікають та дуже швидкі і їх треба наздоганяти, але це буквально супер казуально, враховуючи що це сюжетна зброя яка надається доволі швидко і всі найксладніші боси йдуть після її отримання. Раджу взяти 2 цих стан лаунчера і 2 кулемета і подивитись що буде з будь-яким босом.
ті самі завдання проходити по декілька разів щоб прокачатись, інакше ніяк, хіба якщо на легкому рівні складності

Так ще раз, супер казуально, чи треба проходити на легкому рівні складності, інакше ні як? Бо ви одночасно кажете і те і те. І навіщо вам гріндити для проходження, якщо зброю видають по сюжету? Так треба гріндити щоб пройти на високій складності, чи гра казуальна і всі боси лекго проходяться швидко на зброї яку видали по сюжету? А навіщо тоді гріндити?

Якось у вас не в’яжеться логіка.

’’Ні, бо вороги це не квести, але ти чистиш рівень від ворогів. Різниця у тому що тобі для цього не треба їхати кудись 5хв, і вони тебе весь час атакують. Дивно що ви не знаєте різницю між ворогом і квестом.’’

Для недалеких уточню, що в грі дуже доступне швидке пересування на мапі, достатньо її просто відкрити повністю і ніяких 5 хвилин не буде. І як пересування до маркера 5 хвилин робить квест гріндом? Буквально шизофренія рівня якогось IGN. Так само поверхнево і тупо.
І це при цьому що при подорожі мапою постійно зустрічаєшся звипадковими людьми , що відкриває нові цікаві квести чи прикольні ситуації постійно, тому кожен раз це не одинаково. Ви мабуть мобілками займаєтесь тому гріндом це називаєте, бо щось тяжко знайти в цьому грам логіки.

’’так ще раз, супер казуально, чи треба проходити на легкому рівні складності, інакше ні як? Бо ви одночасно кажете і те і те. І навіщо вам гріндити для проходження, якщо зброю видають по сюжету? Так треба гріндити щоб пройти на високій складності, чи гра казуальна і всі боси лекго проходяться швидко на зброї яку видали по сюжету? А навіщо тоді гріндити?’’
Якось у вас не в’яжеться логіка.’’

Можете почнете трішки вчитуватись про те що вам пишуть? Я сказав чітко що грінда можливо не буде і він не потрібен в Арморед кор 6 на легкому рівні складності, але як перепроходження того самого завдання багато разів для купівлі якогось модуля, щоб трішки легше було на високих складностях, додає саму складність? Грінд штучнозгенерованих квестів в Assasins Creed Odyssey для отримання того рівня що і вороги ( бо інакше вбиватимуть за 2 удари ) це теж про складність? Чи просто про розтягування часу. Це ті самі але трішки жирніші вороги, яких щоб легше і приємніше було бити потрібно вкачатись, ( хоча з тим білдом що я кинув вище це не дуже то і треба по факту) , я скоріше гріндив те саме завдання щоб спробувати нові типи озброєння, бо тієї валюти яку надає гра без перепроходжень квестів не достатньо для цього.І це єдина фішка гри яка і дає хоч щось унікальне. Можна було банально взяти і поставити той білд який я казав для цікавості і подивитись в що перетворюється гра, особливо якщо вона ніби як у вас скачана.

І ще уточню ,що коли ти хоч трішки прокачаний в арморед кор 6 і перепроходиш для грінда старіші завдання — то це просто прогулянка на 5 хвилин, складності тут нема, просто забирає час. Гра могла б якісь челенджі нормальні запропонувати для отримання достатньої кількості валюти, але єдине нормальне і дієве рішення це перепроходження того самого з тими самими ворогами без жодної варіативності.

очень странное противопоставление Ace Combat 7 и KCD2

В чому воно дивне? Я прямо навів критерій — що я б краще перепройшов. По цьому критерію досить просто зрівнювати будь які ігри. Можу вам ще один критерій дати — від якої гри я получив більше задоволення, також можна зрівнювати Ace Combat 7 и KCD2

А нащо ця інформація тут? А я піду зараз поїм булочку. Тобі цікава ця інфа? Ну ото ж. Типу подібне з друзями норм говорити, а не в на форумі де люди більш-менш хочуть щось серйозно обговорювати. Тут нікому не цікаво що ти будеш там грати і що тобі краще по суб’єктивним причинам

А я піду зараз поїм булочку. Тобі цікава ця інфа?

Це для топіка Чим харчуються айтішники dou.ua/forums/topic/56431

Жодна гра не варта часу. От така от ***ня.

Звісно варта, якщо я отримаю суттєве задоволення без значних ризиків для здоров’я, то це завжди варто часу.

Гра взагалі доволі нудна якась. Я обожнюю рпг і читати купу тексту для мене не проблема, але коли цей текст — безглузде нудне графоманство — це біда. Кілька годин пограв і видалив... А от KCD2 прям не міг відірватись, зробив усі можливі квести, дуже чекаю останнє длц)

Про графоманство — дуже влучно. Для мене ідеальний приклад, це Pillars of Ethernity та Tyranny. Обидві гри від однієї студії, в одному жанрі, на одному рушії. Але у піларсах купа бездарної графоманії, а у тиранії кожен діалог — це діамант сенсів.

Як одни коментарем показати, що ти ніхуя не грав, ані піларси а ні тиранію:)

Я пройшов обидва піларси та тричі пройшов тиранію. А навіщо ти написав свій коментар, якщо ніхуя не грав?

Проходження по оглядам на ютубі не рахується.

Ну, якщо не рахується, то тоді я пройшов обидва піларси та тричі пройшов тиранію.

О, а в kcd2 такі всі діалоги класні, ніякої графоманії. Класні подвійні стандарти чувак:)

там більшість діалогів гарно та цікаво написані, в пілларсах купа реально графоманського сміття заради того щоб воно було, це навіть фанати підтверджують.

Які фанати? Ті уявні фанати, які гру не грали. В піларсах весь текст стосується суті. Може додіки місцевий глосарій вважають графоманією? Тоді в такому разі вони додіки.

А механіка «звичок», чи як її там?

Підписатись на коментарі