Розкажіть про свої «comfort games»!

Привіт, спільното! У нас всередині команди виникла невеличка дискусія, що до так званих «comfort games». Нагадаємо, що за визначенням це жанр ігор, який створює у користувача відчуття затишку завдяки простій, яскравій візуальній естетиці та спокійному ігровому процесу.

Однак виявилося, що для приставки «комфорт» гра не завжди має бути спокійною чи простою. Зокрема, серед «comfort games» команди DOU:

• Overcooked;
  • Elden Ring Nightreign;
  • Hollow Knight: Silksong.

Хочеться дізнатися про ваші «комфорт геймс». Що вас заспокоює і дозволяє розслабитися? Balatro? Stardew Valley? Dota? Діліться іграми в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я не дуже люблю переходити ігри, але в сталкер (раніше аномалі, зараз 2) і кіберпанк постійно тягне повернутись

кіберпанк постійно

Підтримую

Cities: Skylines
Sims (не важливо яка частина)
Red Alert 3
Ostriv
Stardew Valley
Fortnite

це все те, в що вже роками граю регулярно

За Cities: Skylines плюсую, дуже приємна гра. Ще полюбляв раніше в Death Stranding пограти та у Factorio

HOMM3 / Stronghold / RDR2 / Max Payne / GTA Vice City

залежиться від кількості часу)

Будь-яка гра головної серії Pokémon.

Я їх всі вже знаю напам’ять, але грати в них заново з новою командою завжди приємно.

Прикольно. Це просто франшиза так подобається чи щось в самих іграх є?

Друге. Подобається геймплей, який дає непоганий простір для експериментів зі складом команди. Щось приємне є в заповненні бестіарію. Атмосфера і саундтреки теж зазвичай на висоті.

Крім основної серії ігор, сама франшиза мене цікавить мало.

Cataclysm: Dark Days Ahead, RimWorld (з HSK), Battle Brothers, Civ 3, 5, 6

Unreal Tournament 1999 року та Dungeon Keeper 2

перечисленные в статье «комфортные» игры намекают на жирный троллинг )

Схоже на те, але насправді ні!)

Heroes of Might and Magic (особливо частини V & VII) проти ботів на мінімальній складності. Просто бігаєш собі по карті, всіх виносиш, збираєш величезне військо і розгромлюєш супротивників.

Ще comfort vibes отримую від World of Warcraft, коли ролеплею та прокачую професії. Наприклад, якось грав за нічного ельфа друїда з професіями гербалізм та алхімія. Подорожуєш світом, збираєш травичку, готуєш зілля. Або ще був персонаж — дворф, майнер, інженер. Блукаєш горами, копаєш руду, створюєш прикольні інженерні штуки. Ніяких тобі PvP, рейдів чи данженів, ніяких квестів чи вбивств — просто подорож ігровим світом, збір ресурсів та крафт чогось прикольного.

Ще досить добре racing games допомагають відключити мозок після важкого робочого дня, коли треба просто розвантажити голову і ні про що не думати. Бо там треба просто покладатися на швидкі рефлекси, а не на розум і це допомагає увійти в стан не-думання. Need for speed Underground 1, 2, Most Wanted, Forza Horizon 4, 5 — мої фаворити.

просто подорож ігровим світом, збір ресурсів та крафт чогось прикольного

До речі я раніше, коли виконував дейліки у mmorpg (Fallout 76, EO e. t. c.) то трохи картав себе за те що купуюсь на примітивний психологічний трюк, який спонукає затримуватися у грі і повертатися туди кожен день як на роботу.. А зараз думаю що, якщо не надто зациклюватися, є в цьому щось заспокійливе для психіки: як щоденні ритуали типу почистити зуби, five o’clock tea у британців і таке інше.

THUG2
God of War Ragnarök: Valhalla

Tropico, Two Point серія, Tycoon серії і подібні економічні стратегії. Розвантажують мозок.

В tropico ще й класні саундтреки)

Euro truck simulator 2, asseto corsa, grand turismo — все де треба обережно керувати і вписуватись в повороти. Також ґта підійде — просто їздиш по місту не порушуючи правил дорожнього руху і кайфуєш. Непогано відволікає від тривоги (не повітряної)

Так, ваше визначення не правльне, бо ви мали на увазі cozy games, а comfort games це похідне від comfort food — простої домашньої їжі до якої ви звикли.

Візуальні новели та детективні/трилерні квести, люблю таке

Zanzarah: The Hidden Portal, The Elder Scrolls Online

Powerwash Simulator, Tropico, Skyrim

Я особисто найбільше розслабляюся в іграх, де можна щось фармити та збирати — наприклад, у Minecraft, V Rising чи Core Keeper.
Для зміни фокусу обираю щось атмосферне з цікавим сюжетом, на кшталт Detroit: Become Human, Heavy Rain, Beyond: Two Souls чи The Hungry Lamb.
А останнім часом зацікавлена грою Let’s Build a Zoo. Це дуже мила піксельна пісочниця, де ти поступово будуєш свій зоопарк і розводиш тваринок.

Block Blast!
(там у верхньому кутку мій рекорд... спробуйте побити)

res.cloudinary.com/...​/emjammf3dzw3sabwj38f.jpg

Diablo 2 — створення білда, перевірка білда. Але пошук потрібних рун мене трохи засмучує, бо версія у мене тільки локальна. Якби була мережева то наторгував би швидко Jah. А так досі сиджу без Faith

бо версія у мене тільки локальна

пиратка что ли?

Path of Exile 🥹

Оо, клас! За який клас найбільше подобається грати?

Моє улюблене за всі часи це темплар вкачаний в саммонера з herald-ами/аурами, або щось типу вордена з mirror arrow (люблю неконтактні білди).

Підписатись на коментарі