Подалися на безкоштовний Steam інді-фестиваль. Виявилося, що участь коштує $7k-$65k

Нещодавно ми подали нашу нову інді-гру на OTK Winter Games Festival, де була можливість безкоштовної участі. Про фест дізналися через Discord-спільноту «How To Market A Game».

Після того, як нас не обрали, ми отримали пропозицію «гарантованого показу» під час фестивалю за $7k—$65k.

Для маленької інді-команди це абсолютно недосяжно.
Чи перетворюються Steam «інді-фестивалі» на платні рекламні платформи?

Хтось коли-небудь платив за таке і реально бачив результат?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ця стаття тупо байт. Не ведіться

То виходить, самі й повелись, ще й 2 комента лишили в гілці. xD

Якщо серйозно, то лише можу погодитись, що заголовок гучний, а так — в самій статті все по факту. В будь-якому разі, дякую за ваш інтерес :)

Вважаю заголовок клікбейтним, тому що:

Після того, як нас не обрали

Тобто ваша гра не пройшла відбір, а інші (деякі) ігри пройшли і їх реально покажуть безкоштовно. Для всіх інших є платні опції.

Вважаю це повною аналогією навчання на бюджеті та контракті: ті хто пройшов відбір/конкурс — навчається безкоштовно, ті хто не пройшов — мають вибір: або платити за навчання, або не навчатися взагалі.

Тож все справедливо в обох випадках — і з іграми, і з навчанням: найкращі мають право на щось безкоштовно, решта мусять платити, якщо хочуть отримати щось корисне/вигідне для себе.

Аналогія хороша, але є дуже суттєва різниця. У випадку з навчанням ви зараннє знаєте всі умови, а тут же ситуація зовсім інша.

Суть в тому, що фест всюди позиціонується в першу чергу, як безкоштовний, а платні опції вже зв’являються в самому кінці форми і то без конкретних цифр. Хотілось би знати всі правила гри ДО подачі, а не через місяць від подачі.

І загалом в більшості інді фестів ціни 150-550$, а пропонувати інді розробникам прайсинг в 7k-65k, це м’яко кажучи, дивно

Сабмітили 3 гри. Про рекламу написали одразу, бо я на одній з ігор ставив галочку що розглядаємо опцію платно, якщо не пройдемо відбір. Це була галочка в формі сабміту :)

Далі після того як фіналізували відбір — писали всім я впевнений, навіть тим хто галочку не ставив. Взяли лише одну гру безоштовно і лише в прешоу.

Враховуючи їх цифри на трансляції, і Steam sale event та середню вартість інфлюенсера з такими високими показами, я б сказав, що їх пропозиція досить притомна. Окрім трансяляції буде пуш по пресі явно, буде якась контраверсія з Асмонгодом зновуггг і тп і це буде краще ніж купити 2 великих відео навіть по охопленням, це 100%.

Іншими словами, тобі ж не пропонували заплатити за безкоштовну участь?

Більше того, нам другий раз написали про платну участь до того як прийняли ту одну гру. Я відповів, що ми ще чекаємо на відповідь продюсера чи візьмуть нас в безкоштовну програму. На це чувак сказав, що круто, що у вас є цей діалог, схрестимо пальці, якщо хочеш я можу по своїм інетрнал чатам дізнатись шо там у вас, щоб не виникло проблем, і з нами не треба говорити далі, поки вам точно не скажуть так чи ні про безкоштовне. Тобто вони не тупо форсять продажі. Це просто аутріч.

Особливо враховуючи шо Асмонголду трошки по*** на гроші і це все зроблено реально аби підтримати прикольних інді, але людям треба якось кости покрити всім тим хто задіяний і за студію. А в америці кости від наших відрізняються. Особливо коли один продюсер з PST таймзоною має тиждень дзвоників вночі з Європою і Азією)))

Steam sale event

Якщо що, то цей фестиваль навіть не фічериться на головній Steam :)

Пруф від організаторів:

the festival itself will not be streamed directly on Steam’s front page

ти шось знову плутаєш :) Steam sale event можуть організувати ти і я і хто завгодно хто напише в саппорт.

Стріму на головній Стіма не буде і у Геймскому і будь-кого іншого, це для того аби лди точно розуміли за шо вони платять і не пред’являли потім, бо десь прочитали про Стім. А чи буде дейлі діл банер у їх сторінки сейлу чи мідвік чи ще шось — це інше питання.

Мова про те, що фестиваль не фічериться на головній і переглядів там скоріше за все буде небагато. Типу в районі 100-200к, я про total unique views.

це не те що там написано. ну і якщо 200к мало, то я не знаю. дивна розмова :)

але у них на сайті прям є більш точні дані (які треба ділити на 2):

Так 200к — це небагато для такого фесту, ми приймали участь в багатьох івентах з такими цифрами — це дає реально мало вішлістів. І так, не тільки у нас, а загалом, судячи з досвіду інших розробників.

Цифри на фото звісно бачив, але скажімо умовний Meganonk може зробити їм половину статистики, то це не супер показово і я б на це не орієнтувався :)

ну і там не 200к, там 150к лайв і на записі під 500к.

І це тільки трансляція їх, без Стіма, без преси довкола, без соцмереж і всього іншого. Я не сперечаюсь про багато і мало, я просто кажу що ці цифри за ці гроші це дуже ок, але це не підходить для будь-якої гри :)

А потім я зрозумів, що ти тіки про фест, а не про трансляцію)

Блін ти пишеш про перегляди фесту, а я пишу про перегляди їх трансляції :)

Суть цього івенту в трансялції. Воно вратує своїх 10-15к навіть без Стім сторінки. Це приємний бонус і не ясно чи буде фічер чи ні.

Якщо ще й фічерне Стім, то це буде прям дуже добре. Але воно і так дуже добре. Ось)

Це неправда. Я подавав заявку і там був пункт про це. Читайте форми уважно, а не аби як

Звісно був, але якщо подивитесь, то як я і писав, там не було зазначено жодних цін. Ні в самій формі, ні в якихось правилах. Було б добре, це знати ДО подачі. Ну хочаб приблизно.

Ось здоровий приклад попереднього фестивалю, де до подачі розумієш, що чекати:

Яке відношення має до стіму? Це оффлайн івент аля Е3 від групки стрімерів із сумнівною репутацією. Час на презентацію обмежений і очевидно вони не будуь показувати весь інді треш безкоштовно.

Пряме відношення! ;)
Це фестиваль на Steam, який проводить OTK Expo.
Тобто фестиваль має Стім сторінку і там висвітлює ігри. Ось попередній, можна ознайомитись:
store.steampowered.com/...​ork/sale/otkgamesexpo2025

Прайсліст стосується показу гри на прямій трансляції, а не на сторінці стім. Це неофіційний стім фестиваль, майже будь-хто може їх створювати (як фестивалі українських чи руснявих ігор). Весь фокус на прямій трансляції (бо веде група популярних твітч стрімерів), стім фестиваль це лише додаток. 10к за рекламу для стотисячної таргет аудиторії це не так вже і дорого, деякі стрімери беруть більше.

Рекомендую все-таки краще ознайомитись з концепцією фестивалів Steam, бо у вашому попередньому коментарі є ствердження, що це взагалі офлайн івент. Вважаю, що далі немає сенсу продовжувати дискусію, але дякую за інтерес до посту. :)

Так OTK Winter Expo і є офлайн івент (який транслюється на твічу), ось фото з минулого року:
Вам надіслали прайс, щоб показати гру для глядачів на стрімі. За 60к в вашу гру пограє асмонголд і скаже «вау яка крута гра»

Рекомендую все-таки краще ознайомитись з концепцією фестивалів Steam

рекомендую ознайомитись з маркетингом інді-ігор на твічу перед тим як створювати такі топіки

Це по суті інді дірект від Асмона у якого буде Стім пейдж але не факт що з фічером, бо є оці платні опції участі, а це типу проти гайдлайнів Стім)

І де за посиланням вказано що організатор сам стім, себто фест від нього? Там чорним по білому вказано про ОТК. Стім тільки «надає сторінку» для них.

Тааак, тут якийсь міс-комунікейшн! Ніхто не каже, що це офіційний фест від Стіма. Прочитайте уважно моє друге речення, я написав хто проводить фестиваль! :) В статті теж вказано, хто проводить фестиваль — перше речення

Подалися на безкоштовний Steam інді-фестиваль. Виявилося, що участь коштує $7k-$65k

не знаю як вам, але я і сам подумав те ж саме, що й інші 2 людини с якими ви тут на цю тему спілкувались.

для мене заголовок прозвучав так, наче вас взагалі хтось хоче розвести на гроші

Якщо б тільки заголовок, то одне, але тут це йде далі в статтю і в кожну відповідь (а в кінці раптом стає "ніхто не каже«)🤷‍♂️ Навіщо так прив’язуватися до стіма, якщо це не його проблема, хіба тільки що «гучно звучить» для тих хто не знає хто то є ті ОТК.

Подалися на безкоштовний Steam інді-фестиваль
Чи перетворюються Steam «інді-фестивалі»
Це фестиваль на Steam
Рекомендую все-таки краще ознайомитись з концепцією фестивалів Steam
Ніхто не каже, що це офіційний фест від Стіма

та то я дурника увімкнув в надії що він розкриє більше у відповіді мені. але не видно щоб він комусь на заперечення відповідав, окрім одного випадку, і то наполовину.

В статті чітко вказано, що це фестиваль саме від організаторів OTK Expo. Так, він є на Steam і офіційно заапрувлений від Valve, але в жодному місці не вказано, що організатором виступає саме адміністрація Valve і якимсь чином вимагає гроші чи щось подібне.

Для контексту — Steam останні роки намагається долучати інші фестивалі, бо поточні які він проводить переповнені іграми і втрачають актуальність. Того, якщо ви бачите якийсь фестиваль на Стімі, це не означає, що він автоматично організований Valve, хоч й навіть може фічеритись на головній сторінці. Наприклад, як Ukrainian Festival Games.

Так само на OTK було, ну вони кончені з такими цінами)

О, дякую, це цікаво. А давно було? Цікаво чи це таке завжди було чи тільки зараз

Поточний фестиваль, я і у Вас

Підписатись на коментарі