Творець DayZ звинуватив Valve у використанні механік з гемблінгу. На його думку, 99% розробників виступають проти сучасних підходів монетизації
Творець DayZ Дін Голл звинуватив Valve у використанні методів монетизації, що пов’язані з азартними іграми. Мова йде про лутбокси в грі Counter-Strike 2.
«Мені здається, Valve отримує за це далеко не стільки критики, скільки мала б. Якщо чесно, мене відверто нудить від гемблінгових механік у відеоіграх загалом. Їм тут взагалі не місце. Мій виклик розробникам ігор: якщо ви вважаєте, що ці речі не проблема, відкрийте дані для університетів, які ладні вчепитися за можливість це вивчати», — зазначив він в інтерв’ю виданню Eurogamer.
Проблемою стали лутбокси в Counter-Strike 2, що видають скіни для зброї та броні, якими можна обмінятися з іншими гравцями. Низка країн заборонила використовувати таку механіку в іграх, однак Valve, на думку Голла, оминула нові регуляції. В цьому компанії допомогла зміна підходу — гравець платить не за сам «ящик», а за його вміст.
«Я насправді вважаю, що багато геймерів не розуміють — 99% розробників сидять і думають: „Мені це не подобається“. То хто виграє? Точно не ми. Є купа студій на кшталт моєї, які просто тримаються й намагаються робити ігри, які хочуть робити, однак аж ніяк не в захваті від способів монетизації. Я хочу знайти інший шлях. Нам треба щось робити. Треба щось спробувати», — додав Голл.
Нагадаємо, що раніше Valve випустила оновлення для Counter-Strike 2. З ним в грі мала з’явитися нова система крафту косметичних предметів, однак за добу патч обвалив ринкову капіталізацію скінів для CS2 майже на $2 млрд.
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів