Творець DayZ звинуватив Valve у використанні механік з гемблінгу. На його думку, 99% розробників виступають проти сучасних підходів монетизації

Творець DayZ Дін Голл звинуватив Valve у використанні методів монетизації, що пов’язані з азартними іграми. Мова йде про лутбокси в грі Counter-Strike 2.

«Мені здається, Valve отримує за це далеко не стільки критики, скільки мала б. Якщо чесно, мене відверто нудить від гемблінгових механік у відеоіграх загалом. Їм тут взагалі не місце. Мій виклик розробникам ігор: якщо ви вважаєте, що ці речі не проблема, відкрийте дані для університетів, які ладні вчепитися за можливість це вивчати», — зазначив він в інтерв’ю виданню Eurogamer.

Проблемою стали лутбокси в Counter-Strike 2, що видають скіни для зброї та броні, якими можна обмінятися з іншими гравцями. Низка країн заборонила використовувати таку механіку в іграх, однак Valve, на думку Голла, оминула нові регуляції. В цьому компанії допомогла зміна підходу — гравець платить не за сам «ящик», а за його вміст.

«Я насправді вважаю, що багато геймерів не розуміють — 99% розробників сидять і думають: „Мені це не подобається“. То хто виграє? Точно не ми. Є купа студій на кшталт моєї, які просто тримаються й намагаються робити ігри, які хочуть робити, однак аж ніяк не в захваті від способів монетизації. Я хочу знайти інший шлях. Нам треба щось робити. Треба щось спробувати», — додав Голл.

Нагадаємо, що раніше Valve випустила оновлення для Counter-Strike 2. З ним в грі мала з’явитися нова система крафту косметичних предметів, однак за добу патч обвалив ринкову капіталізацію скінів для CS2 майже на $2 млрд.

Що думаєте про заяву Голла? Загалом, є враження, що користувачі пробачають Valve те, що іншим не пробачили б. Чи це не так?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Лутбокси це гамбла да не може бути. Цікаво який би в нього був шок якшо б він спустився на дно мобілок

дно мобілок

А шо там? Прям дуже погано?

Дуже. В цілому монетезація дуже агресивна. Наприклад для багатьох мобілок нормально показувати кожні 30с рекламу. Високі ціни на лутбокси, дуже часто і агресивно вискакують пропозиції купити шось на весь екран і ще одна за одною. Часто покупка відлючення реклами виключає тільки примусову рекламу (intersital ad) а залишає добровільну з нагородою (reward ad). Немає обовзякового відновлення покупок на андроїді умовно ти купив скін видалив гру скачав знову а скіна немає і його можна законно не давати. Є багато прям чистих слотів але в яких не можна вивести кошти наприклад український Coin Master. Відфільтровка гравців по когортам скільки вони приносять доходу і на основі цього міняється складність гри, міняються ціни на покупки.

Високі ціни на лутбокси

О, це я ще коли в ігри Суперцелів грав це помітив. Типу, 14 тисяч кристалів за ціною ААА гри на релізі. А для позачергової прокачки будівлі треба 20 тисяч кристалів. Досі думаю, хто ж там гроші витрачає.

Згоден повністю. Якщо відкинути агресивну рекламу, а чисто звернути увагу на ін-апи, то всі більш-менш відомі ігри це просто повністю сплошний лут-бокс, пакетні-оффери і купи 2 айтема, дамо 2 безкоштовно. Тільки купиш, почнеться, купи ще 3 і дамо 5 безкоштновно, а коли вже ти втягнувся, то все...

Підписатись на коментарі