В GDC поскаржилися, що компанії ігнорують захід через байдужість до розробників — останні нагадали організаторам про вартість квитків на конференцію
Привіт, спільното! Принесли вам новину з паралельного всесвіту. На вихідних навколо конференції Game Developers Conference розгорнулася серйозна дискусія. Почалося все з заяви організаторів GDC — вони розчаровані тим, що компанії ігнорують захід.
Виконавчий директор GDC Марк ДеЛура завітав на подкаст The Game Business Show і поговорив про наслідки, які можуть виникнути, якщо компанії перестануть брати участь в конференції. Він доволі холодно висловився в бік Sony, Epic Games, Unity та інших компаній, які ігнорують захід.
«Я думаю, про те, що це було помітно минулого року. Як учасник, я був розчарований, коли не побачив Unity та Unreal на виставковому майданчику... Sony... Тобто, я працював на Sony і запускав стенди Sony, знаєте, 25 років тому. Не бачити Sony на виставковому майданчику — просто розчарування. Я справді відчуваю, що там так багато розробників і вам потрібен парадний вхід! Я думаю, що розробники розуміють атмосферу, якщо вас там немає. Якщо вас там немає... то чи впевнені ви, що розробники вам небайдужі?», — заявив ДеЛура.
В соціальних мережах його слова сприйняли дещо вороже. Зокрема, дехто звернув увагу, що більшість розробників не можуть собі дозволити відвідати Сан-Франциско (місце проведення конференції) і придбати квиток на GDC. Саме тому великим компаніям там теж нічого робити. Інші користувачі додали, що подія стає з кожним роком менш корисною, а більшість хороших видавців можна знайти через електронну пошту. Висловився на тему також Ігор Поспішний, співзасновник команди, що організовує фестиваль українських ігор на Steam та Indie Cup.
"Отже, сьогодні я побачив це. $1200, з ранньою покупкою — $649 за абонемент GDC. Абонемент на виставку минулого року коштував $249-399. Тепер вартість найдешевшого становить $649. І це базовий рівень! Я не збираюся робити висновків, я просто нагадаю вам, що сказали організації: «Реструктуризація спеціально розроблена для «усунення фінансових та логістичних бар’єрів, що дозволить ширшу участь засновників стартапів, студентів та фахівців світової галузі», — підсумував він.
Для більшості українських розробників дискусія навколо GDC зараз не дуже актуальна. Однак конференція за майже тридцять років стала важливою частиною індустрії розробки ігор та геймдев-освіти. Тому хочемо спитати вашої думки:
11 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів