ШІ-асистент Gaming Copilot за замовчуванням збирає дані зі скриншотів гравця і надсилає в Microsoft для навчання

Привіт, спільното! У вересні компанія Microsoft представила бета-версію ігрового асистента для ПК Gaming Copilot AI. Він має допомагати користувачам порадами під час проходження ігор. Однак нещодавно з’ясувалося, що цей асистент за замовчуванням навчається на скриншотах користувачів, а розпізнанний текст надсилає до серверів Microsoft.

Першим цю функцію помітив користувач форуму Resetera під ніком RedbullCola. Примітно, що в цей момент він грав у гру, що була під NDA.

«Це автоматично встановилося на мій ПК. Спостерігаючи за мережевим трафіком, я зрозумів, що воно автоматично надсилає все, що я роблю, до Microsoft (включно з грою, в яку я граю з угодою про нерозголошення). Я перевірив налаштування, і за замовчуванням воно налаштоване на навчання на тексті, що відображається на екрані. Воно робить скріншоти всього, розпізнає символи тексту з гри та надсилає їх до MS. Потім MS використовує ваші дії для навчання своїх моделей штучного інтелекту», — зазначив користувач.

Видання TechPowerUp провело свій експеримент і підтвердило висновки RedbullCola. Ця функція Gaming Copilot AI дійсно активна за замовчуванням — єдина опція, на яку користувач може дати окрему згоду, це навчання моделі на голосових чатах. Вона за замовчуванням вимкнена.

Щоб перевірити, чи використовується налаштування навчання текстових моделей на основі скриншотів потрібно відкрити Game Bar, запустити Gaming Copilot, перейти до Settings і натиснути Privacy. Вже в цьому мені можна зняти позначку з перемикача навчання, щоб записи екрана не надсилалися до Microsoft для навчання LLM.

Як ви ставитеся до такого рішення Microsoft? На вашу думку, така функція стане проблемою для користувачів чи більшість з них навіть не помітять цього? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Щось я пригадав епізод з Кремнівої Долини, де розумний холодильник Сапієнт підслуховував усе, що кажуть люди — що виявилось не законним. Щоправда якщо уряду США можна — чому іншим не можна ?

Щоправда якщо уряду США можна — чому іншим не можна ?

Бо уряд США вже восьму війну закінчив)

Як ви ставитеся до такого рішення Microsoft?
Та ніяк, вже 8 років на Лінуксі

Як ви ставитеся до такого рішення Microsoft?

Купую ігри на GOG.com (не знаю, правда чи це захищає від збирання скриншотів Microsoft-ом).

Мене це не дивує. Мілком’які завжди були мудаками.

Підписатись на коментарі