Потрібен лише один патч. Valve за ніч обвалила ринок скінів для Counter-Strike 2 на майже два мільярди доларів

Компанія Valve випустила оновлення для Counter-Strike 2. Патч мав додати в гру нову систему крафту косметичних предметів, однак лише за добу обвалив ринкову капіталізацію скінів для CS2 на майже на $2 млрд.

Зі свіжим оновленням компанія дала можливість гравцям обміняти п’ять предметів рівня Covert (найрідкісніші скіни зброї, які можна отримати з ящиків) на ножі, або рукавички тієї ж колекції. Теоретично це дає можливість перетворити скін вартістю $100 на предмет з вартістю $100 тисяч. За даними платформи CS Floa, що спеціалізується на торгівлі предметами в грі, існує близько 20 млн скінів рівня Covert. Якщо їх використати для крафту, то кількість ножів та рукавичок може зрости з 5,5 млн до понад 11 млн штук. Це фактично подвоїть пропозицію та вже вплинуло на ціни.

За даними сервісу Pricempire 22 жовтня загальна вартість усіх предметів гри складала трошки більше $6 млрд. Це був рекорд за весь час існування. Однак після оновлення сума знизилася до $4,27 млрд. Фактично за ніч ринок втратив понад $1,7 млрд.

Водночас жовтень був для ринку «косметики» в Counter-Strike 2 надзвичайно успішним. У квітні цього року його загальна капіталізація оцінювалася в $4,5 мільярда, але за цей час сягнула $6 млрд, що складає близько плюс $200 млн на тиждень. Медіагрупа Dexerto зазначає, що причиною стала активність китайських інвесторів, що масово скуповують рідкісні предмети.

Чи не нагадує вам реакція ринку скінів CS2 на поведінку ринку криптовалют? В чому взагалі, на вашу думку, полягає феномен косметичних предметів «контри»? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ця бульбашка найбільш незрозуміла із всіх бульбашок

Я втратив десь 30% вартості, бо в мене сотні кейсів валяються вже років 10, а вони всі впали в ціні.

Был в инвестициях в скины еще с 2019-2020, инвестировал в ящики, за это время заработал больше 10иксов в usdt, ну будет ребалансировка стоимости от ножей к красным вещам, всё будет ок

Мене в цій ситуації більше за все дивує сам той факт що така хня як «ринок скінів» взагалі існує і шо він капіталізований на 6 млрд.

А такая штука как рынок алкоголя или курение?
Люди литерали платят деньги чтобы себя погубить, это же ваще шок

коли у вас тест кейс з самарі на якусь логіку, і ви репортите баг на те, що кнопка іншого кольору, ви вважаєтесь гарним QA?
Це про логіку вашого коментару

деякі рани ніколи не загоюються, егеж?

Якщо ви шукаєте аналогію, уявіть що на ринку продається 50 варіацій Кока-коли класік, які за кінські ціни відрізняються лише красою оформлення пляшок. Does it make sense?

Я захожу в H&M вижу футболку, захожу в ЛуиВи вижу футболку, чем она критически отличается?
Если кто-то не понимает что человек хочет хлеба и зрелища и для кого-то зрелище это скины, то это его позиция, моя позиция принять это и зарабатывать на этом

Якщо бути точним, то це не про варіації Кока-Коли, а про банки з різними іменами/написами, що там вони ще робили в маркетингових цілях. І навіть в тому випадку це спрацьовувало в сторону росту загальних продажів. Просто тому що є люди, які хочуть чимось виділитися в моменті і готові заради цього пожертвувати некритичною для них сумою.
Є люди, яких це не цікавить, то вони й не несуть за то гроші, це теж ок.

У мене діти цієї ночі підняли декілька тисяч гривень на цих змінах :D Звісно, вартість ножів упала, що зменшило вартість їх інвентаря, але по їх словам: «Ми ножі й не збиралися продавати, бо вони нам подобалися».

У мене діти цієї ночі підняли декілька тисяч гривень на цих змінах

А ось пішли перші бенефіціари оновлення!

Ось тому я і не інвестую! 😀

... в скіни на CS2!
Там вже людям почали радити лінії підтримки для самогубців, бо вони втратили купу грошей.

Це насправді показує як пофіг Габену та компанії на своїх користувачів, вони в свій час вбили дуже ліквідний ринок скінів в доті2

Йому не те що пофіг, він просто про них не дуже думає, він просто прибирає весь ринок скінів ще більше під себе, забираючи маржу і взагалі резонність тримати всякі там геймбл-проекти, або скін-свапи, коли в тебе все це є прямо в грі. Вони не давно ввели можливість орендовувати скіни, тепер ти можеш свапати червоне на ніж, або перчатки. Прикиньте, людина яка колись грала, має найдешевше червоне і не мріяли про ніж, або перчатки, тепер 100% отримає або ніж, або перчатки.

І? Де мінуси?
Що хтось пів життя збирав на якійсь скін, а тут він подешевшав на 30%? Ну нічого, поплаче і пройде.

Це якби ти збирав на квартиру пів життя і купив її 100к доларів, а через рік вона просто впала на 30%. Ну нічого поплачеш

Поплачеш і продовжиш жити у власній квартирі. Подумайте про кращий приклад.

Підписатись на коментарі