Одним з лідерів жовтневого Steam Next Fest став кооперативний клон S.T.A.L.K.E.R’а від білорусів

Привіт, спільното! Цього тижня закінчився жовтневий Steam Next Fest, в якому брали участь майже три тисячі проєктів. Традиційно платформа опублікувала 50 найпопулярніших демоверсій фестивалю. В першій десятці ми знайшли одразу кілька неприємних новин.

На другому місці опинилася Heroes of Might and Magic: Olden Era. Нагадаємо, що над цією частиною культової серії працює студія, що складається з російських розробників. Йдеться про Unfrozen, яка була заснована в санкт-петербурзі у 2016 році й раніше випустила клон Darkest Dungeon. Зараз компанія знаходиться на Кіпрі. Однак переважна більшість працівників в команді — це росіяни. Більше про неї можна дізнатися за цим посиланням.

Та куди примітніший проєкт з дев’ятого місця. Це кооперативний клон української гри S.T.A.L.K.E.R під назвою MISERY від студії Platypus Entertainment. Імовірно це команда з Білорусі — у соцмережах компанії про походження ніде не вказано, однак на сторінці в YouTube зазначена саме Білорусь. За даними SteamDB максимальний онлайн демоверсії цієї гри склав 1700 гравців.

«Ви граєте за найманців ПВК, які охороняють таємний науково-дослідний інститут у Республіці Заславія. Науково-дослідний інститут Заславської зони відчуження (НДІЗЗВ) був збудований до війни для вивчення аномалій та артефактів. З часом ці артефакти стали причиною конфлікту між міжнародними військовими блоками. Жодна зі сторін не могла дозволити, щоб артефакти потрапили до рук ворога, і зрештою це призвело до ядерної війни. Лунає сирена — ядерна бомба на підльоті! У вас є 60 секунд, щоб схопити все, що зможете, і дістатися до бункера. А тоді починається виживання. Щодня ви вирушаєте в Зону відчуження, щоби збирати ресурси в процедурно згенерованих локаціях: на покинутих військових базах і дослідницьких станціях, у радіоактивних пустках і зруйнованих містах», — описують гру розробники.

Ми публікуємо цей пост з метою застереження! Не купляйте цю гру, не додавайте у списки бажаного і не створюйте активність для неї. Це ганебний клон, що банально паразитує на відомому українському продукті. Окрім того, що розробники походять з країни, що є фактичним союзником росії, вони в своїй грі активно просувають російський культурний код.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Після слів коопний клон можна не читати. Як можна назвати клоном гру яка має абсолютно інший геймплей і орієнтована на іншу кількість гравців? Так, гра використовує сетінг сталкера, але він по суті народним став вже, існує багато схожих ігор і кожна додає щось своє, не бачу нічого поганого

Статтю не читав, але ну серйозно?
На фестивалі 3 тисячі ігор, і не знайшлося жодної української гри про яку можна написати?

Степ 1: Знайти руснявий трешак
Степ 2: Написати про нього статтю : «Дивіться яке лайно знайшов! Не торкайтеся його!! Це лютий кал, такий ще пошукать треба (ми пошукали)»
Степ 3: Нафармити комментів та лойсів
?????
Степ 5: Через 2 роки написати статтю «Хтось приінс радянський кал в наше інформпространство, і люди його по приколу їдять. З’ясовуємо разом, як так трапилося?»

На фестивалі 3 тисячі ігор, і не знайшлося жодної української гри про яку можна написати?
50 найпопулярніших демоверсій фестивалю
В першій десятці ми знайшли

я сюди також захожу повередувати.

Нє, я не виню. Я розумію, що стаття:

на стімфесті вийшов український %проект_нейм%

набирає (у найкращому випадку) 1 комментар за півріччя: «Ммм... Ясно.»

А стаття:

В Атомік Фарт грало більше українців ніж нам здається

набирає 500 комментарів за 30 хв.

Це цілком логічно, українські користувачі не хочуть підтримувати український продукт, а хочуть хейтити російське.
І є деякі показники які редакція має мати, тобто писати про популярне, а про не популярне не писати, це проблема не автора, а аудиторії.

Але якщо викинути це за дужки, то доу перетворюється на піонер-садочок.
Я знаю що тут кожен тиждень буде стаття з безкоштовним паблісіті для росіян/білорусів, з назвою «РОСІЯНИ ВИЙШЛИ В ПОПУЛЯРНЕ, ЯКИЙ ЖАХ !!!!», в якій буде лютий двіж в коментах.

Ви ж самі робите так, що це місце не для промоута та обсудження українських ігор, а для проумута та осудження російських. (ну і цькування українських девелоперів які зробили щось не те, не без цього)

P.S. Так, я бачив ось цей ворнінг

Ми публікуємо цей пост з метою застереження!...

Ми ж всі знаємо, що він не несе сенсу. Це як публіковати огляд яойної гри де мужики деруть один одного, додавати скріншоти як саме це у них виходить (і входить), а нижчеі додавати ворнінг:

Ми публікуємо цей огляд з метою застереження! Ми в ніякому випадку не підтримуємо гомосексуілазм та пропонуємо бойкотувати цю гру! Це ганебно, та просуває культурний код з яким ми не згодні! Цей огляд написано лише для того щоб ви випадково цю гру не купили!!
Ми ж всі знаємо, що він не несе сенсу.

Та ні, є сенс, ви просто його не бачите.

Ви ж самі робите так, що це місце не для промоута та обсудження українських ігор, а для проумута та осудження російських. (ну і цькування українських девелоперів які зробили щось не те, не без цього)

Шось ви, вибачте, дурню говорите. Я буквально по реддіту бігаю і людям кажу, що йдіть сюди, промотуйте своє у нас, я з усім допоможу, заг придумаю, скріни додам, в лобіка цьомну. Це не дасть вам мільйон вішлістів, але як мінімум в гуглі ваша гра буде краще індексуватися. Тому така собі заява.

Про MISERY fair point. Якось навіть огидно трохи на це дивитись було. Бажання кацапів скопіювати сталкер вже давно відоме, так то, так що, нажаль, тут нічого дивного.

На те, шо над HOMM працюють якісь росіяни на Кіпрі, якось пофіг, чесно. Більше про думку людей з цього приводу можете дізнатися в коментарях в лінці, яку ДОУ самі і навели gamedev.dou.ua/forums/topic/50079

Так, там доволі жвава дискусія розгорнулася

Бляха, якась крижова гра пародія родом з нульових по рівню графіки (по геймлею скоріш також)

Мені здається, що це такий трендовий візуал. Ну, типу для зумерів і молодших — чим крінжовіше, тим краще.

Згоден, як відомо, багато людей хочуть «коротких ігор з поганою графікою». Візуал дійсно трендовий. Тренд скоріше про те, що геймплей (і, вторинно, сюжет) важливіший за графіку, і просунутих геймерів не дуже цікавить передовий графон.

p.s. саму гру засуджуємо, офк

Ну тоді не допрацьовують Там для повного вайбу замість ворожої італійської гітари повинна бути балалайка, ведмідь і бутилка не в руці а дупі :-)
Але не знав насправді про такий тренд Крінжова графіка то Roblox але це через те що Roblox в принципі популярний і там такий візуал
Інші мейнстрімні у молоді ігри типу poppy playtime не такий же і всратий графон Мені навіть старику той вайб до вподоби

Підписатись на коментарі