«Дякуємо за розуміння». В EA підтвердили, що блокують гравців із Запоріжжя, Херсона, Луганська та Донецька

Компанія Electronic Arts підтвердила, що кілька українських регіонів підпадають під санкції, тому її ігри там недоступні. Зокрема, мова йде про Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області.

«Привіт усім. Зверніть увагу, що мешканці Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей підпадають під дію ембарго, перелічених на нашій сторінці підтримки „Чому ігри EA недоступні в деяких країнах або регіонах“. Дякуємо за розуміння», — зазначив ком’юніті менеджер на офіційному форумі EA.

Нагадаємо, що раніше Electronic Arts обмежила доступ до своїх ігор гравцям з українського міста Запоріжжя. Численні повідомлення про цю проблему з’явилися на офіційному форумі EA. Користувачі скаржилися на помилку щодо обмежень сервісу. Недоступними стали Battlefield 6, Apex Legends та FC 25.

Протягом перших тижнів жовтня на форумі з’явилося кілька таких тем з коментарями від багатьох гравців. Зараз проблему в цих топіках позначено, як «вирішено». За посиланням, що надав ком’юніті-менеджер EA лежить пояснення «Чому ігри EA недоступні в деяких країнах або регіонах».

«EA повинна дотримуватися певних ембарго, санкцій або законів, тому наші ігри іноді будуть недоступні в певних місцях. Ми знаємо, що це може дратувати гравців у цих місцях. Якщо ембарго, санкції або закони будуть змінені таким чином, щоб дозволити вашому місцезнаходженню доступ до нашої бібліотеки, ми докладемо всіх зусиль, щоб якомога швидше надати вам доступ. Ми будемо оновлювати цю сторінку, додаючи інформацію про місця, на які це впливає», — йдеться у повідомленні.

Серед зазначених регіонів:

• Білорусь;
  • Крим;
  • Куба;
  • Іран;
  • Північна Корея;
  • росія;
  • Сирія;
  • Луганськ
  • Донецьк
  • Запоріжжя
  • Херсон

Щодо окупованих росією територій ситуація зрозуміла. Однак, на вашу думку, як можна вплинути на цю ситуацію в контексті Запоріжжя та Херсону?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хтось знає, а PS5 працює на окупованих територіях?

На справді це пряме порушення їхнього законодавства, бо в законі про ембарго і підсанкційні территорії чітко вказано, що під санкції підпадають тільки окуповані частини цих регіонів. Але у них нема можливості це перевіряти і вони блочать весь регіон. Така сама ситуація і з фінансами, наприклад SWIFT перекази в ці регіони теж не працюють :(

Так я на звільненій частині Херсона знаходжусь, тобто адміністратори вже наші області оркам віддали? Я в шоці, такого я не очікувала, ЕА дуже розчарували

Тобто мою Херсонську область окупували орки, і через це я не можу грати в «Сімс»? А розробники хай будуть в курсі, що саме їхня гра виручала мене під час окупації. Кидаєте каміння у власний город. EA, будь ласка, не розчаровуйте. Я хоч зараз у в Дніпропетровській, але обідно, рашка до сих пір робить піратики і огляди на нові доповнення і чомусь компанія на це закриває очі.

Ага чому мене з хмельницької теж не пускає

Захватила територію Росія а блокуєте людей які не причетні до цього зато в самій Росії наприклад Москва то нікого не блокуєте ну так бо з Москви більше грошей чим з усіх цих регіонів разом взятих не велика жертва щоб показати ми тіпа підтримуємо санкції

они по закону обязаны, а не поддерживают санкции таким образом

У списку заблокованих регіонів є росія. Вся.

solarwinds поступает аналогично, вся Украина не может ничего скачивать
слава богу, там просто визуальная заглушка, легко обойти

Хз шо це взагалі соларвайндс

производитель ПО для работі с скл сервер

там просто визуальная заглушка, легко обойти

Думаю, так сделали, потому что solarwinds аутсорсили в Украину. Как сейчас не знаю, но до войны у украинских галер они были клиентами.

Багато компаній так робить.

Взяти той же Sandisk які всю територію України записали в «санкційну» і їх ніі*е.

щоб вплинути на ситуацію треба не ігри купляти а на ЗСУ донатити

А ше лучше в піхоту піти, та шось тебе там не видно

Треба качати піратки а не платити

Та бойкотувати їх треба. Вони вічно обираються на українському питанні. То за дого Азову банили, то російську техніку облизують... Українську теж все ніяк не додадуть. Ну їх в сраку.

А знаєте що найсумніше? Українці багато купляють їхнього футболу. Бо ось така ситуація чи не щомісяця

Не свідоме споживання продукту. Та й усе. Що поробиш...

----- Заблокировали Крым -----
— Так их гадов, так! Пусть посидят на курорте «всё выключено»
----- Заблокировали Запорожье, Херсон -----
— Товагищ Тгамп, а нас-то за что! Пгоизошла чудовищная ошибка!

Іди краще плакати на своїх російських форумах

Чувак, я сюда не плакать зашёл, а с конструктивным предложением. Ну чтобы лично ты в том числе сидел не только на своих российских форумах. А то тут некоторые жалуются на блокировки как клоуны какие-то. Так вот, рецепт несложный: нужно арендовать VPS, можно простой за 3 бакса, и запустить на нём в докер-контейнере WireGuard-сервис. Далее на роутере прописываете параметры подключения клиента WG к этому VPS. Ну и всё, никаких больше блокировок. Страну VPS можно выбрать что-то из Юго-Восточной Азии, Турция, Молдова, если не хотите попасть из-под российских/украинских блокировок на европейские. Там решительно ничего не блокируют. С другой стороны, службе безопасности у вас в конторе наверняка необходимо видеть какой-то киевский айпишник, ну значит сделайте им киевский айпишник.

твоі рецепти тут потрібні ще менше за твій плач

Ты не спиши с выводами. А то завтра тебя пообещают выгнать с работы, за то что ты где-то в Запорожье сидишь, а как решить проблему ты не знаешь. Или начнёшь ещё решать путём переезда куда-то, где ТЦК забусифицируют прямо по дороге. А в таком случае проблему ты точно не решишь.

твої прогнози ще менш цікаві ніж твої рецепти

Шото сільноє жаль шо на собачем.

Нічого, що Крим — окупована територія, а Запоріжжя і Херсон — ні?

Вполне справедливое решение, поскольку жители оккупированных районов могут пользоваться интернетом и пулом адресов с неоккупированной части, даже если геолокацию IP-адресов можно точно установить. Вот например я сам лично раньше пользовался Херсонским интернетом прямо из Армянска. Разве можно такое допустить? В случае Запорожья и Херсона — это частично оккупированные области, где сегрегацию провести в принципе невозможно. А чтобы не допустить пользования сервисами жителей с оккупированных частей, целесообразно залочить весь пул целиком.

Тобто, якщо РФ впише собі в конституцію всю територію України, то вони заблокують доступ до всієї України? EA у своєму репертуарі. Добре що 10 років як відмовився від купівлі їх ігор.

Сам страждав неодноразово з замовленнями радіодеталей і експортним контролем, але в якійсь мірі це можна зрозуміти — на місці американського бізнесу, якому грозяться різними карами за обхід санкцій, як саме перевіряти, чи територія не окупована? Не прикладати ж нотаріально завірені скріншоти з DeepState на момент покупки.
Так і з IP-адресами, коли цілі AS перейшли в руки русні разом з обладнанням провайдерів, важко виділити які з них лишилися точно українськими.

Так і з IP-адресами, коли цілі AS
важко виділити

Чому? — ASN path завжди є, будь-хто будь-чиї as/ip не проанонсує без наслідків (якщо навіть і неотфільтрують зразу)

Чомусь в реальності наслідків не настає:
www.kentik.com/...​v4-from-war-torn-ukraine

«чому» то не зовсім було зрозуміло відносно технічної частини анонсів, з рештою нюансів не знайомий

Немає в нас жодного розуміння.

Лол, так яких санкцій вони дотримуються якщо Запоріжжя не окуповане та є легальним демократичним містом в загально признаній державі на яку не накладено жодних міжнародних санкцій. Окрім цього ігри в росії від ЕА доступні. Той же БФ6 активно грають гравці в рф. Жодних санкцій по відношенню до гравців з рф не накладають, єдине що їм потрібно просто купити гру через магазин посередник, якому ЕА самі видають ці ключі. Активація можлива як в стімі так і в ЕА сторі. Гра йде без перешкод та обмежень.

Запоріжжя не окуповане та є легальним демократичним
містом

Внесено в конституцию РФ, а где там войска из Америки не видно.

ніяк не треба впливати...
можна подякувати... а краще всю Україну відключити...

знайшли час гратися

Військові теж граються, це непоганий спосіб відпочити і переключитися на щось інше.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Спи падло вічним сном !

і ти спеціально зареєструвалося заради цього висеру? 🤔

знайшли час гратися

ууу ска дурна молодь.
В наші часи сексу не було!

В наші часи сексу не було!

у ваші часи і війни не було

А чого ти під час війни знаходиш час коментувати тут?

щоб нагадати іншим .,. що не час гратися

щоб нагадати іншим .,. що не час гратися

і хто тепер блазень? може той хто втовкмачує іншим що не час грати на геймдев форумі?

краще б помідори збирав.. у Stardew Valley)

але то не тобі було питання, шкода часу спілкуватися з блазнями

© dou.ua/...​rums/topic/56097/#3018564

хто тепер блазень?

тягателі болотних кортінок

попаяні мовнюки-поцреоти які, замість того щоб створювати якісний контент українською, повзають по форуму і доколупуються до нейтральних кортінок і цитат)

Ihr Kampf — ваша боротьба)

yep, кортінкино-контентщики «ньойтрально» демонструють свої кортінки своєї боротьби

Сергію, дуже агресивно нав’язуєте і підтримуєте срач! Одразу в кількох топіках. Не хочу вас банити навіть на тиждень. Давайте трошки знизимо градус?)

бот Борис — зареєстрований 18 жовтня
2 комента і всі мені — яка честь!

реєструйте більше акаунтів, вперед до перемоги, генерали піщаних диванних кар’єрів)

втокмачувати я й не починав

А ти я бачу 24/7 в окопі їбaшиш?

з чого такий висновок? 🤔
тобі привиділося
кажу ж — зав’язуйте з цими азартними іграми

Підписатись на коментарі