Журналісти відібрали топ-100 ігор за версією 2025 року. Серед них — покращене видання S.T.A.L.K.E.R: Call of Prypiat

Попри те, що до кінця року ще два місяці, видання PC Gamer вже опублікувало сотню найкращих ігор на ПК за версією 2025 року. До списку потрапили релізи попередніх років та нові ігри. Наприклад, у топ-100 — шість ігор, що вийшли у 2025-му, але дві з них є оновленими версіями старих проєктів.

З новинок у списку присутні Peak (89-те місце), Clair Obscur: Expedition 33 (82-ге), Blue Prince (81-ше) та Kingdom Come: Deliverance 2 (13-те). Серед них також є S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat — Enhanced Edition (58-ме місце). Нагадаємо, що ця версія вийшла у травні. На 56-му місці розташувався System Shock 2: 25th Anniversary Remaster, що вийшов у червні.

«Як завжди, ключове питання під час створення списку найкращих ігор: що означає бути „найкращим“? Чи це канонічна класика? Чи це оригінальна ідея? Чи це майстерно створений шедевр? Насправді це може бути будь-який або всі перелічені вище критерії, і саме на них побудована наша система оцінювання. Перед голосуванням команда може номінувати будь-яку гру для ПК на голосування у топ-100. Ці номінації дали нам довгий список із 300 ігор. Потім кожного члена команди просять суб’єктивно оцінити ці ігри за трьома зваженими категоріями.

• Якість. Наскільки хороша? Суто особиста оцінка гри. (60% від балу топ-100).
  • Важливість. Наскільки варта уваги? Вплив на інші ігри та не тільки. (20% від балу топ-100).
  • Свіжість. Наскільки унікальна? Здатність виділятися серед інших ігор. (20% від балу топ-100).

Сума рейтингів кожної гри ділиться на кількість тих, хто за неї голосує, а потім проходить за кількома спеціальними формулами. Включно з рейтингом довіри, який карає ігри, що отримали занадто мало голосів», — пояснюють у виданні.

1. Red Dead Redemption 2 (2019);
  2. Elden Ring (2022);
  3. Balatro (2024);
  4. Caves of Qud (2024);
  5. Stardew Valley (2016);
  6. Crusader Kings 3 (2020);
  7. The Witcher 3: Wild Hunt (2015);
  8. Dwarf Fortress (2006);
  9. Disco Elysium — The Final Cut (2019);
  10. Baldur’s Gate 3 (2023).

На вашу думку, які ігри, що вийшли у 2025 році, заслуговують на місце в топ-100? Також цікаво, що б ви прибрали з першої десятки? Це Stardew Valley? Elden Ring? А може Baldur’s Gate 3?! Називайте варіанти в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

топ 10, в котором нет ни одной игры Nintendo, зато есть супер маргинальная Caves of Qud ))

Всі топи — маячня. Який від них сенс? Конкурси популярності та й все.

Мені дуже сподобалася Болдурс Ґейт 3, але найкраща гра всіх часів? У кожного вона своя.

Може я тупий та душню. Не знаю.

Та чого, все приблизно так і є. Але завжди цікаво подивитися, як ігри ранжують інші люди. Для мене от просто нонсенс, що в десятці стардювалі.

але найкраща гра всіх часів? У кожного вона своя.

Яка у вас?

Ось мій топ-20. Нічого особливого. Хіба що франшизу «Якудза» дуже люблю.

Так, добірка класична!

Підписатись на коментарі