Гравці не помітили реліз нової гри від авторів Psychonauts. Можливо, це нова жертва Xbox Game Studios
Привіт, спільното! Приніс вам цікаву, але трошки сумну історію про нову гру авторів культових Psychonauts. Мова йде про студію Double Fine і їх симулятор ходьби Keeper, де потрібно керувати маяком у сюрреалістичному постапокаліптичному середовищі. Гравці називають її візуальний стиль одним з найоригінальніших серед релізів цього року, але може датися взнаки нестача уваги з боку Xbox Game Studios.

Keeper вийшла 17 жовтня і має дуже схвальний рівень відгуків на Steam. Більшість користувачів зазначають, що нова гра Double Fine — дивовижний досвід і «недосконалий, але дуже особистий витвір мистецтва», який розповідає історію виключно візуальними засобами. Та це ніяк не вплинуло на популярність Keeper. Її максимальний онлайн у Steam — 191 гравець. Для прикладу, у попередньої гри студії Psychonauts 2 було понад сім тисяч одночасних гравців.

Якщо подивитися на негативні рецензії, то люди здебільшого скаржаться на довжину гри (приблизно чотири години) та її ціну ($30). Також зазначають, що окрім візуального «artsy-fartsy» стилю в грі нічого немає. Тільки ходьба (але ж це симулятор ходьби).
Та мені стала цікавою ця ситуація з іншої причини. Як і Psychonauts 2 новий проєкт Double Fine видавала Xbox Game Studios. І, можливо ви про це знаєте, раз на місяць ми готуємо добірку ігор. Зазвичай я передивляюся, які загалом є проєкти, відбираю найбільші або ж ті, що чимось зачепили око. Так от: я бачив Keeper, але скоріше в категорії «також виходять». Тобто ніяких тобі описів, трейлерів, згадок студії чи чогось на кшталт «від номінантів The Game Awards та D.I.C.E. Awards», або хоча б «творців Psychonauts».
Це не вперше, коли з іграми під видавництвом Xbox Game Studios стається таке. Та ж Senua’s Saga: Hellblade II добряче постраждала від проблем з маркетингом. Примітно, що Keeper також на релізі став Xbox-ексклюзивом. Ба більше, він доступний тільки на ПК та Series X/S. Водночас більшість попередніх ігор студії Double Fine (за виключенням бандлу прототипів Amnesia Fortnight 2017) випускалися PlayStation та Nintendo.

11 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів