«Маю обов’язок сказати це прямо — я пішов не сам». Керівник франшизи Assassin’s Creed заперечив той факт, що звільнився з Ubisoft за власним бажанням
Привіт, спільното! Минулого тижня стало відомо, що керівник франшизи Assassin’s Creed Марк-Алексіс Коте покинув Ubisoft після 20 років роботи. Це сталося лише через кілька тижнів після того, як компанія оголосила про створення студії Vantage Studios, що буде контролювати франшизи Assassin’s Creed, Far Cry та Rainbow Six. Однак згодом Коте уточнив — звільнення з Ubisoft було не його ідеєю.
«Багато хто висловив здивування тим, що я нібито вирішив піти з Assassin’s Creed після стількох років, тим паче з огляду на пристрасть, яку я досі маю до цієї серії. Правда проста: цього рішення я не ухвалював. Ubisoft вирішила передати керівництво франшизою Assassin’s Creed комусь, хто ближчий до її нової організаційної структури. Мені пропонували іншу посаду, але вона не передбачала ані того ж масштабу, ані того ж мандату, які мені довіряли останніми роками.
Хочу чітко сказати: я не маю образ. Ubisoft була моїм домом впродовж всієї професійної кар’єри, і я завжди буду вдячний за людей, проєкти та віру в те, що разом ми можемо створювати світи, які надихають мільйони. Але я маю обов’язок перед своїми командами — минулим і теперішнім — сказати це прямо: я пішов не сам. Я залишався на своєму посту доти, доки Ubisoft не попросила мене відійти вбік», — пояснив Коте у своїх соцмережах.
Марк-Алексіс долучився до Ubisoft у 2005 році на посаду як інженера-програміста і працював над інструментами та рушіями, а також дизайном рівнів. У 2010 році він отримав свою першу керівну посаду і відтоді він працював майже виключно над іграми Assassin’s Creed. Західні індустріальні медіа зазначають, один з керівників нової Vantage Studios Крістоф Деренн заявив іншим співробітникам, що він «розчарований» рішенням Коте.

2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів