Мені соромно за Amazon. Після оновлення New World гравці годинами чекають в чергах

Є такий чудовий вислів: «чоботар без чобіт». І він ідеально описує ситуацію, що склалася з ігровим підрозділом Amazon.

Чотири роки тому вийшла дуже знакова ММО від Amazon Games: New World. Я особисто був у захваті від візуалу та трейлерів, тож не вагаючись оформив передзамовлення. Та запуск гри виявився повним провалом. Компанія не очікувала такого напливу гравців, що призвело до постійних крашів серверів і багатогодинних черг на вхід. Гру миттєво охрестили «симулятором черги» і просто зненавиділи. Додайте до цього поламаний баланс економіки та слабко розвинений пізній період гри (ендгейм) — і отримаєте рецепт катастрофи.

Дуже шкода, бо сама гра мені щиро сподобалась. У неї був відмінний туторіал, зручне керування, неймовірний візуал і чітке розуміння того, що від тебе очікують. Але проблеми на старті зробили свою справу, і кількість гравців впала до мізерних 10 тисяч у середньому.

Кілька днів тому вийшло масштабне оновлення що обіцяло бути справді крутим: нова вампірська локація, перероблені механіки, об’єднали з додали маунтів (їздових тварин), які раніше були доступні лише за реальні гроші. Здавалося б, ідеальний шанс повернути гравців.

Але Amazon змогли зганьбитись знову. Історія повторилась один в один. Вони абсолютно не вивчили уроків минулого. Гравці знову годинами висять у чергах і засипають Steam гнівними відгуками.

І от тут мені стає соромно. Соромно за них. Бо це ж Amazon — компанія, яка володіє Amazon Web Services (AWS), найбільшою у світі хмарною платформою!

Вони продають іншим компаніям інструменти для вирішення саме таких проблем. У них є все для автоматичного масштабування. Це не якась магія, це базові сервіси AWS: EC2 Auto Scaling (фактично фундамент як шаблон для ігрового серверу), Elastic Load Balancing (направляти користувача на найменш завантажений сервер) або Infrastructure as Code/AWS CloudFormation де вся структура описується у вигляді коду. Потрібно розгорнути новий ігровий світ в іншому регіоні? Це не тижні ручної роботи, а запуск одного скрипта, який все зробить за лічені хвилини.

Цього вчать на всіх сертифікаційних курсах AWS! Їхні клієнти будують на цих принципах бізнеси вартістю в мільярди доларів. А сама Amazon не може застосувати власні ж технології для власного продукту.

Йшов четвертий день після випуску оновлення, 8 тисяч гравців висіли в черзі на один із серверів, а нових світів досі додати не змогли. Як компанія, що продає найнадійніші у світі хмарні рішення, може так провалюватись на власному ж проєкті? Загадка.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Это результат «эффективных оптимизаций» в виде массовых сокращений
Они решили массово сократить в частности тех, кто занимается MMO, сливая в унитаз все хорошо ... вот и «результат»

Амазон звільнила всю команду розробки і вже на оф. сайті гри вийшла новина, що нового контенту більше не буде і сервери будуть працювати до подальших новин. Скоріш за все команда знала і тому не запускали нові сервера.

свято продвжується, неділя вечір — черги таки майжу на усіх зонах. На вхід очікував довше години, дуже хороший юзер ікспіріенс скажу вам.

в нью ворлд на кожному сервері (світі) свій прогрес бо 3 фракції воюють між собою і контролюють міста. Це не перше масштабне оновлення і не останнє, через місяць онлайн впаде до нормального і не буде черт. Відкриття нових серверів створить більше проблем в майбутньому, бо потім все одно доведеться їх мержити (це вже було і не один раз)

Чому саме вам соромно за Амазон?
EC2, ELB i CF — круті слова, але тут проблема не в них, а скейлінг в таких масштабах це точно не один скрипт.
Власні технології для власного продукту теж не безкоштовні.

А запустити ще однин сервер?

Вартість розробки самої базової гри оцінюється у $500 млн, і фактично завершилась провалом, на зараз без можливостей виправлення через хейт, і не докладають зусиль.
А соромно через емпатію, або простіше — це ж іспанський сором )))

Ну тут трохи таке собі, валити все на Амазон і казати що винні тільки вони🤔
По-перше це вам не колда і не табла де гравців бігає до 500 від сили. Це MMORPG сюди люди приходять цілими ком’юніті з різних ігор, цілими паками або кланами по 500 людей, або люли з інших ММО. Давайте додамо сюди всіх решта гравців які йдуть за ними і хочуть грати на одному сервер/клані. Плюс безліч ютуберів, які кричать де вони будуть грати і де будуть грати їх клани і деякі гравці хочуть теж на цей сервер. Також не дуже багато людей хочуть йти на не топ сервери, на яких онлайн не великий на старті, а через 3-4 тижні там взагалі не буде з ким грати, і економіка буде така що ти нічого не купиш/продасиш, а злив серваків буде як мінімум через півроку і то факт.
З того що бачимо на скріні, на деяких серверах не має черги, тоді навіщо амазону додавати новий і хто туди захоче йти теж не зрозуміло.
Ну і повертаючись на назад..це не батла і т.д, якщо ви бачили десь сервери на яких можуть сидіти по кілька десятків тисяч юзерів, то я ні, хоча можливо такі є. Ну і врахуйте що якщо там буде сидіти овер багато народу на локах, яка це буде гра?🥴
Тому тут більше питання навіть не для амазон, а юзерів. Хочеш грати в задоволення, обирай де комфортніше. А в MMORPG більше працює стадний рефлекс...
P.s гра непогана, єдине що не сподобалося так це те що за неї потрібно було платити двічі

Blizzard при виході WoW готували сервери на 600к людей, які обвалились звісно бо людей було більше мільйона.
Blizzard — не ігрова студія від Amazon, Amazon гігант чиї рога в купі речей, це чуваки що почали окремий хмарний сервіс 18 років тому, роками масштабувалась і гребе гроші як не в себе.
Якби чуваки від new world ніколи не стверджували про себе як Amazon Game Studio — до цього питання не було б.
Ну і якщо так сталося, що вони собі ім’я робили не в останню чергу за рахунок Amazon — нехай Amazon і вигрібає разом з розробниками.

Ну тут трохи таке собі, валити все на Амазон і казати що винні тільки вони🤔
По-перше це вам не колда і не табла де гравців бігає до 500 від сили. Це MMORPG сюди люди приходять цілими ком’юніті з різних ігор, цілими паками або кланами по 500 людей, або люли з інших ММО. Давайте додамо сюди всіх решта гравців які йдуть за ними і хочуть грати на одному сервер/клані. Плюс безліч ютуберів, які кричать де вони будуть грати і де будуть грати їх клани і деякі гравці хочуть теж на цей сервер. Також не дуже багато людей хочуть йти на не топ сервери, на яких онлайн не великий на старті, а через 3-4 тижні там взагалі не буде з ким грати, і економіка буде така що ти нічого не купиш/продасиш, а злив серваків буде як мінімум через півроку і то факт.
З того що бачимо на скріні, на деяких серверах не має черги, тоді навіщо амазону додавати новий і хто туди захоче йти теж не зрозуміло.
Ну і повертаючись на назад..це не батла і т.д, якщо ви бачили десь сервери на яких можуть сидіти по кілька десятків тисяч юзерів, то я ні, хоча можливо такі є. Ну і врахуйте що якщо там буде сидіти овер багато народу на локах, яка це буде гра?🥴
Тому тут більше питання навіть не для амазон, а юзерів. Хочеш грати в задоволення, обирай де комфортніше. А в MMORPG більше працює стадний рефлекс...
P.s гра непогана, єдине що не сподобалося так це те що за неї потрібно було платити двічі

Категорично не згоден! Я розумію що таке ммо і трішки технічно підкований. У них уже був механізм трансферу і обєднання серверів (не без проблем, звичайно).

На скріні — усі сервери в європейському регіона зайняті, спеціально момент найбільшого онлайну не ловив, топ буде сьогодні увечір. Це скрін майже випадковий.
Так, я хочу грати комфортно і з задоволенням і з нормальним latency, тому потрібен Європейський регіон.

Друга оплата з маунтами мене теж дуже здивувала, контенту на платне доповнення точно не було. Тому зараз його включили в «базу».

Можна бути 3 рази продавати найнадійніші у світі хмарні рішення, якщо там навантаження росте в геометричній прогрессії для кожного нового граця на сервері, то нічо не допоможе. Треба було краще оптимізовувати, імо.

Діло не в навантаженні, у них все відмінно по серверній частині. Проблема у кількості серверів і у їх тупості з відтермінуванням запуску нового серверу. Раніше було пропрацьовано «Fresh start only» сервер де допускались лише створення нових акаунтів. Оце вже 5 день пішов а такого досі немає.

А они на спотах запустили.

Підписатись на коментарі