Мені соромно за Amazon. Після оновлення New World гравці годинами чекають в чергах
Є такий чудовий вислів: «чоботар без чобіт». І він ідеально описує ситуацію, що склалася з ігровим підрозділом Amazon.
Чотири роки тому вийшла дуже знакова ММО від Amazon Games: New World. Я особисто був у захваті від візуалу та трейлерів, тож не вагаючись оформив передзамовлення. Та запуск гри виявився повним провалом. Компанія не очікувала такого напливу гравців, що призвело до постійних крашів серверів і багатогодинних черг на вхід. Гру миттєво охрестили «симулятором черги» і просто зненавиділи. Додайте до цього поламаний баланс економіки та слабко розвинений пізній період гри (ендгейм) — і отримаєте рецепт катастрофи.
Дуже шкода, бо сама гра мені щиро сподобалась. У неї був відмінний туторіал, зручне керування, неймовірний візуал і чітке розуміння того, що від тебе очікують. Але проблеми на старті зробили свою справу, і кількість гравців впала до мізерних 10 тисяч у середньому.

Кілька днів тому вийшло масштабне оновлення що обіцяло бути справді крутим: нова вампірська локація, перероблені механіки, об’єднали з додали маунтів (їздових тварин), які раніше були доступні лише за реальні гроші. Здавалося б, ідеальний шанс повернути гравців.
Але Amazon змогли зганьбитись знову. Історія повторилась один в один. Вони абсолютно не вивчили уроків минулого. Гравці знову годинами висять у чергах і засипають Steam гнівними відгуками.

І от тут мені стає соромно. Соромно за них. Бо це ж Amazon — компанія, яка володіє Amazon Web Services (AWS), найбільшою у світі хмарною платформою!
Вони продають іншим компаніям інструменти для вирішення саме таких проблем. У них є все для автоматичного масштабування. Це не якась магія, це базові сервіси AWS: EC2 Auto Scaling (фактично фундамент як шаблон для ігрового серверу), Elastic Load Balancing (направляти користувача на найменш завантажений сервер) або Infrastructure as Code/AWS CloudFormation де вся структура описується у вигляді коду. Потрібно розгорнути новий ігровий світ в іншому регіоні? Це не тижні ручної роботи, а запуск одного скрипта, який все зробить за лічені хвилини.
Цього вчать на всіх сертифікаційних курсах AWS! Їхні клієнти будують на цих принципах бізнеси вартістю в мільярди доларів. А сама Amazon не може застосувати власні ж технології для власного продукту.

Йшов четвертий день після випуску оновлення, 8 тисяч гравців висіли в черзі на один із серверів, а нових світів досі додати не змогли. Як компанія, що продає найнадійніші у світі хмарні рішення, може так провалюватись на власному ж проєкті? Загадка.

14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів