ШІ помічник гравця. Дійсно цікавий інструмент?

Зазвичай, якщо в одному реченні зустрічаються слова ШІ та гравці, не варто чекати чогось гарного. Проте сьогодні не цей випадок, бо як людина, яка постійно шукає нові та маловідомі ігри, ціную можливість отримати нетривіальну пораду.

Мова піде про сервіс «AI Порадник від WTG», і, хоч редакція вже писала про сервіс WTG, а його розробник розповідав про цей новий функціонал, я, звісно, мав спробувати сам, бо автори кажуть, що їхній сервіс працює за GPT. Бо, наприклад, уміє аналізувати бібліотеку, додану до сайту, а не просто переказувати статті, що були «згодовані ШІ».

Зробив пару спроб.

• Авто-рекомендація на основі моєї бібліотеки, де зовсім трохи ігор, була релевантна. Звісно рекомендує найпопулярніші проєкти, але жанр трохи нішевий. Тож зараховуємо, як позитивний досвід.
  • Запит Songs of Silence, дав більш розмитий результат, але я спеціально задав гру, яка є достатньо самобутньою.
  • А от з українськими успішним інді-проєктом Bosorka, помічник узагалі не впоравсь і почав просто рекомендувати відомі ААА ігри. Попрошу дотренувати!

Тобто працює, але, звісно, є ще куди розвивати, і все залежить від кількості ігор у вашій бібліотеці та популярності гри, до якої ви запитаєте пораду. Мені стало цікавіше й «копнути», що там у сервісі, так би мовити, що ж є «мозком», тож звернувсь із цими питаннями до Дмитра Тимошенка, розробника та засновника проєкту WTG.

— Чи можете розповісти що там під капотом?

Під капотом AI Порадника Ігор штучний інтелект, який натренований радити ігри. Він уміє відповідати лише іграми, тому класичного спілкування не вийде. Частина тренування полягала в тому, щоб не видавати російські ігри. Можливо ви не знайдете там супер рідкісної поради супер нішового проєкту (про який знає тільки його автор), бо про нього майже немає інформації в інтернеті, але з тим, щоб порадити гарну гру він точно справиться!

— Як буде покращувати?

З часом користувачі отримають можливість обрати більш просунуту модель, яка буде довше думати, але буде видавати більш якісні результати. Також, ми на порозі збільшення кількості ігор в базі з 200 000 до 300 000 і підключенням стіма, а це дасть гарний стрибок в кількості ігор, серед яких може підказати АІ порадник.

— ШІ аналізує лише ігри у власності та не може радити поза цим списком?

Як раз навпаки, щоб ви не отримували ті самі поради, на даному етапі порадник проаналізує всю вашу бібліотеку (яку ви ведете на WTG) і зробить пораду щодо гри, якої у вас немає ні в планах, ні в пройдених. Також хочемо додати можливість користувачу обрати, який саме статус передати Пораднику, щоб отримати рекомендацію. Наприклад, ви хочете щось переграти з уже пройдених ігор, і він допоможе обрати під настрій, який задасте.

Звучить усе це насправді амбіційно. Буду вдячний, якщо розповісте чи користувалися чим сервісом для цього, а може більш традиційним GPT? Чи досі не вірите в силу великих даних і що штучний Великий брат може чітко радити щось на основі ваших інтересів?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ці рекомендації часто ховають те, що дійсно в даний момент цікаво. Люди нерідко змінюють свої вподобання з плином часу, а акаунти існують по 20 років і от просто вже не цікаво те, що було цікаво 20 років тому. Чомусь алгоритми часто це не враховують. Думаю що і класичний алгоритм можна просто правильно налаштувати і ллмка нічого не дасть. Наразі взагалі не видно, що ллмки вміють думати «на майбутнє».

Логічно повністю. Проте саме тому, йому для релевантних рекомендацій треба, щоб акаунт вівся актуально. Тобто додаєте нові ігри, він їх аналізує і тоді радить нові відповідні.

Мені здається, що все ж таки якийсь препроцессор у вигляді бесіди з нейронкою не треба оминати, задля того щоб про такі речі взагалі й не згадувати.

типу, можна поспілкуватися з нейронкою, донести нейронці що от зараз настрій такий щоб пограв в якийсь жанр, якому уваги майже не приділяв, але є вподобання, умовно, хочеться фентезі.

Такого рівня вони якраз хочуть досягти.

Підписатись на коментарі