«Вважають, що ми окупований регіон». Electronic Arts обмежила доступ гравцям з Запоріжжя до своїх ігор

Компанія Electronic Arts, яка є видавцем довгоочікуваного тактичного шутера Battlefield 6, обмежила доступ до своїх ігор гравцям з українського міста Запоріжжя. Численні повідомлення про цю проблему з’явилися на офіційному форумі EA.

«Доброго дня, мене звати Микола, я з Запоріжжя, Україна. Сьогодні вранці я без проблем зайшов у додаток EA, але вже ввечері виникла помилка щодо обмежень сервісу. Я надав дані свого облікового запису своєму другу, він зі Львова, і він без проблем зайшов. Я вирішив спробувати VPN і зміг запустити додаток. Чи не могли б ви сказати мені, чому це сталося? Я більше не можу отримати доступ до додатка без VPN», — написав на форумі один з користувачів 9 жовтня, напередодні релізу Battlefield 6.

Багато людей в коментарях до цього допису підтвердили проблему. Інші зазначили, що немає доступу також до інших ігор компанії, навіть через мобільний інтернет. Зокрема, деякі користувачі втратили доступ до Apex Legends, а інші висунули припущення: «Можливо, вони помилково вважають, що це вже окупований регіон, але це не так».

«Та сама проблема виникла сьогодні. Шановна Electronic Arts, місто Запоріжжя є територією України та підпорядковується законам та Конституції України. Наше місто ніколи не було і, сподіваюся, ніколи не буде окуповане. Обмеження, що застосовуються до санкційних регіонів, НЕ повинні поширюватися на територію, контрольовану Україною. Від імені всіх гравців, яких торкнулася ця проблема, я прошу вас знайти рішення цієї ситуації», — написав інший користувач в тій же гілці.

Невдовзі на форумі з’явилися і інші теми, де юзери повідомляли про аналогічну проблему. При цьому користувачі повідомляли про різні платформи.

«Сьогодні, 10 жовтня, я виявив, що більше не можу отримати доступ до сервісів EA (у моєму випадку, на PS5, гра FC 25). Після короткого дослідження я зрозумів, що я не єдиний, хто має цю проблему. Кілька моїх друзів стикаються з такою ж проблемою. У всіх нас різні інтернет-провайдери. Однак, коли я використовую мобільний інтернет або VPN, проблема зникає.

Шановна EA, місто-герой Запоріжжя НЕ перебуває під російською окупацією, і НІКОЛИ не було. Будь ласка, будьте так люб’язні та відновіть можливість для мешканців Запоріжжя продовжувати користуватися вашими продуктами. Ситуація справді обурлива — виявляється, ми страждаємо від обмежень та наслідків разом із тими, хто щодня вбиває нас ракетами, і замість них?», — зазначив ініціатор нового обговорення.

Остання така тема на ресурсі Electronic Arts з’явилася лише за дві години до публікації цього топіку. Його автор зазначи, що під час спроби входу на сервери ігор виникає помилка з написом «Servise limitation apply». Він додав, що проблеми почалися 5-6 днів тому і приклав знімок екрана.

У минулому публічний розголос вже підштовхував EA до проукраїнських змін. Зокрема, після звернення Міністерство цифрової трансформації України компанія офіційно почала приймати для оплати гривню. Закликаємо вас і цього разу на форумі EA та в соцмережах компанії лишати заклики виправити цю ганебну помилку.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ануси дволікі,купити гру у тому ж стіме с Запоріжжя можно,а пограти хрін тобі, з sony playstation така ж срань, гру купити по скідці шиш, а гроши за підписку зняти як два пальці....Лайно жадібне

Аліекспресс чи joom такаж проблема з початку війни.

У вересні проктор PearsonVue кікнув мене з екзамену AWS, мотивуючи це тим, що моя локація «sanctioned country». Гроші повернули, але досі без пояснень.
Вчора Lucid Chart подібне видав.
Про постійно відригуючий Zoom мовчу.

Come on, guys
Запоріжжя — це Україна!

це така хуєта просто піздець. Якого *** банять ті регіони, а не регіони росії? Якого *** люди які там залишились мають ще страждати, це не тільки EA стосується, дуже багато компаній не дають свої послуги якщо прописка там... Зате з рашки ласкаво просимо, користуйтесь, п****ц

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

ти шо, поранений в голову?

Так це база, для всього світу Запоріжжя — окуповане)) Спробуйте отримати закордонний банківський переказ, оформити замовлення товару майже з будь-якої країни в Запоріжжя — буде те саме. При тому, сперечатися й щось доводити не має сенсу. Ще не разу не зміг довести, що Запоріжжя не окуповано. Але компанії також зрозуміти можна, але через це життя в Запоріжжі стає ще складнішим)

Доречі кажучи ви не повірите.
Донецька обл. не окупована її частина, там також не можна зайти на інші сайти.

Ось нещодавно стало заборонено заходити до артсткйшон, а всі 8 років неможно було заходити то фріланс платформи деякі. Вайвер та апворк.

Хоча я знаходжусь на неокупованій території, але я так зрозумів компанії рублять просто регіон цілком, та не подивляться де чий прапор. Просто вирубили цілий регіон і все. Так, таке є.

Ось я і узнав що в інших регіонах так само. Ви не одинокі у цьому)

Підписатись на коментарі