Як стати Unity-розробником. 7 порад для новачків та світчерів

Привіт, спільното!

Мене звати Ярослав, я Unity Developer на проєкті RAID: Shadow Legends. У Plarium я прийшов як спеціаліст із локалізації, та вже за п’ять років перейшов у розроблення завдяки самостійному навчанню.

Я поділився порадами із власного досвіду у відео. Розповів, як опанувати професію та не загубитися в хаотичному потоці курсів, відео та книжок. Який базовий набір ігор варто додати до портфоліо. І як використовувати ШІ не лише для генерації коду.

Якщо ви мрієте про кар’єру Unity-розробника, але не знаєте, із чого почати, можливо, це відео стане вам у пригоді. Буду радий фідбеку 🙌

Таймкоди для зручності:
00:13 Налаштуйтеся на марафон
00:29 Опануйте основи C# та Unity
02:01 Формуйте портфоліо
02:57 Розвивайтеся не лише через навчання
03:17 Використовуйте ШІ як ментора
03:32 Грайте в ігри
03:56 Виходьте за межі геймдеву

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт. Хочу розвиватися у бік бекенду. Я юніті дев, але ніколи не мав справи з ним. Зараз роблю перші шаги у петпроджекті, але хапаю інфу звідусіль. На курсері знайшов курс від майків -www.coursera.org/...​rosoft-back-end-developer. Чи може така штука бути корисною?

Я займаюся виключно клієнтською розробкою, тому щодо бекенда не підкажу. Взагалі курс на вигляд класний, я б і сам такий пройшов для загального розвитку.

Якщо цікаво, можу спитати у колег, які в нашому департаменті займаються серверною логікою.

дякую за відповідь.
якщо не важко, запитай будь ласка у якогось дотнетера. я би і сам постукав до них в лс, але це здається мені дивним та й навряд відповідь отримаю.
може хтось таке проходив на своєму шляху(бо курс древній) або в них є якийсь інший підхід до питання світчу на дотнет.
дуже дякую!)

Спитав двох досвідчених розробників. Обидва про курс нічого не чули, але кажуть, що на вигляд він ок. Також зі мною поділилися такими матеріалами, які радять всім нашим серверним розробникам:

Books
— Pro .NET Performance: Optimize Your C# Applications by Sasha Goldshtein, Dima Zurbalev, Ido Flatow (2012)
— Pro .NET Memory Management: For Better Code, Performance, and Scalability by Konrad Kokosa (2018)
— Pro .NET Benchmarking: The Art of Performance Measurement by Andrey Akinshin (2019)
— CLR via C# by Jeffrey Richter (2012)
— Pro Asynchronous Programming with .NET by Richard Blewett, Andrew Clymer (2013)
— Writing High-Performance .NET Code by Ben Watson (2018)
— Advanced .NET Debugging by Mario Hewardt (2009)
— Concurrent Programming on Windows by Joe Duffy (2008)
— .NET IL Assembler by Serge Lidin (2014)
— Customizing the Microsoft® .NET Framework Common Language Runtime by Steven Pratschner (2005)
— Under the Hood of .NET Memory Management by Chris Farrell and Nick Harrison (2011)
— Functional Concurrency in .NET by Riccardo Terrell (2018)

Video Courses
— Mastering .NET Performance Tuning by John Robbins
— Using Threads Effectively to Build Scalable, Responsive, and Fast .NET Applications and Components by Jeffrey Richter
— Making .NET Applications Faster by Sasha Goldshtein
— Making .NET Applications Even Faster by Sasha Goldshtein
— Measuring .NET Performance by Sasha Goldshtein
— PerfView Tutorial by Vance Morrison
— Defrag Tools — Perf View by Vance Morrison
— High Performance Coding with .NET Core and C# by Gergely Kalapos
— Defrag tools about CLR GC part 1 part 2 part 3 and part 4 with Maoni Stephens
— .NET Async Expert by Dotnetos
— .NET Memory Expert by Dotnetos
— .NET Diagnostics Expert by Dotnetos
— www.youtube.com/clrium

GC
— .NET GC Internals — 01. Introduction
— .NET GC Internals — 02. Mark phase
— .NET GC Internals — 03. Concurrent Mark phase
— .NET GC Internals — 04. Plan phase
— .NET GC Internals — 05. Sweep phase
— .NET GC Internals — 06. Compact phase
— .NET GC Internals — 07. Allocations
— .NET GC Internals — 08. Generations
— .NET GC Internals — 09. GC roots
— .NET GC Internals — 10. Q&A

Це навіть більше аніж я очікував:)
Думаю цей список стане в нагоді багатьом початківцям.
Велика дяка!

Дякую за поради.

Також вважаю CS50 хорошим початком.

Підписатись на коментарі