Як 16-річному потрапити в 3D-індустрію? Потрібна порада

Всім привіт, мене звати Кирило. Мені 16 років. Я захоплююсь 3D-моделюванням вже більше двох років. Активно вивчаю, і працюю в Blender, ZBrush.

Закінчую школу, і у мене немає досвіду, як професійно працювати в напрямку 3D. Робив маленькі проєкти для друзів, та в процесі самонавчання. Розумію, що особливих професійних навичок та досвіду не маю. Тому питання для досвідчених, як мені почати карʼєру в напрямку 3D моделювання та розробки. Які напрямки вибрати для вивчення, та якими ресурсами, та інструментами, краще користуватись.

Я вже оформив профіль на Linkedin, Behance, та Upwork (оформлював через батька). Дуже хочу почати працювати хоча-б стажером. Вдячний за будь-яку підказку, та інформацію.

Тут моє портфоліо на Behance

Буду вдячний за поради в коментарях

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Саме очевидне це дожити до 18, дуже сумніваюсь що хтось візьме неповнолітнього на роботу. До того часу підняти англійську до B1. Зробити портфоліо якесь казуальне, можна подивитись шо в топах мобілок зараз і спробувати скопіювати собі з ігор різних жанрах, бо ймовірніше за все на початку будуть мобілки. Ознайомитись з Unity, як туди імпортити моделі, як світло там налаштовується, анімації і міксамо, VFX партікли, мега плюсом шейдер граф буде (не бійся рушій простий а кодити тобі не треба за 2-3 тижні ізі розібратись). Ну і через те що ймовірніше це будуть мобілки а там частіше беруть 3D Generalist то Figma і троши повчитись UI робити (теж скопіювати з якогось хіта). Ну в ідеалі ще зробити якусь невеличку гру можна на джемі або просто знайти новачка програміста і робіть шось разом.

Візьмуть ще й як, більшість працює через ФОП і вік не має значення. Фоп звичайно можна відкрити з 16 років

Маю ще два питання:
1. Чи є сенс з моїм рівнем спілкуватися з HRами;
2. Які можливі поради стосовно розширенню, та налаштуванню портфоліо;

Немає сенсу. Ешари це для тих хто вже працював у студіях і випустив комерційні проекти. Поки тобі 16 то можеш радіти життю, на якийсь інді проект помоделить чи уе5 прпг.

А де можу найти такі проекти, можливо є приклади подібних ситуацій.

Якщо ви про інді-проєкти, то в цьому дописі в коментарях люди шукають собі колег для роботи над різними інді-іграми: gamedev.dou.ua/forums/topic/42267

— зараз необов’язково писати свій вік в CV (знайома HR рекомендувала видалити це з мого CV, бо це ейджизм), користуйся)
— напиши мені в особисті @Maxlmusua, поділюся записом і рекомендаціями саме для новачків в цій професії.

Привіт Кирило зроби мені галерею картин в Unity заплачу тобі трохи гроші

Я б з радістю, але ще не працюю в Unity, а поки навчусь наврядчи вам буде це цікаво.

А ти можеш за два дня навчитися Юніті?

Треба підрости ще пару років, знайти квартиру в кийові і розкошелится на курси щоб тебе там якийсь владік пропихнув, гідранти пилять до скону.

Давав розгорнуту відповідь на цю тему в коментарях:
gamedev.dou.ua/forums/topic/45142

Ребята, не стоит вскрывать эту тему. Вы молодые, шутливые, вам все легко. Это не то. Это не Чикатило и даже не архивы СБУ. Сюда лучше не лезть. Серьезно, любой из вас будет жалеть

Здесь другие ребята. Не смей стрелять по Багдаду!

Окрім того що ти перелічив, варто також розібратись з декількома іншими софтами

Модель — блендер + zbrush
Текстури — substance painter ( + якщо захочеш то ще substance designer) — без пеінтера ніяк, і варто ще пошукати паки текстури наприклад на артстейшинах

Бейкінг — Marmoset toolbag (в ньому ж можна подивитись плюс-мінус як модель виглядатиме в ігровому рушії)

Також варто переглянути найпопулярніші плагіни для того ж блендера, наприклад плагіни для UV-розгорток

Дякую, я ще хотів спробувати Cinema4d для анімації.

Все дуже просто і є одна універсальна страта:
Відкрий прям тут в Доу (чи джин та інгеймджоб) розділ пошуку роботи і пошукай вимоги у вакансіях до джунів та мідлів. Задля уточнення можеш навіть той же чат гпт попитати по списках вимог згідно ринку ігор.

Далі можеш пройтись по флагманським курсам по 3д і глянути їх план навчання. Там показують зазвичай лектора який викладає матеріал та брав участь у розробці плану. Це як правило якийсь сіньор із прикольним портфоліо який зробив план під ринкового полу-джуна.

Далі поєднай зібрану інфу у чеклист навичок і вимог до портфоліо. Удачі увійти у зал слави 20-ти річних сіньорів!

Підписатись на коментарі