«Мозок просто кричав». Мій досвід мобілізації та потрапляння до розподільчого центру

Вітання, спільното! На звʼязку Назар, редактор GameDev DOU. Найближчим і не найближчим часом я тут рідко зʼявлятимуся. Причина — мобілізація. Це життя у воєнний час, настала і моя черга надягнути форму.

Коротко поділюся досвідом своїх перших днів в розподільчому центрі. Без конкретики, що я і де я з міркувань безпеки. Цей топік може бути трохи психологічно-екзистенційним. Можливо, комусь буде корисно. Комусь байдуже, це нормально, у всіх досвід різний.

Підготовка побутова

У мене від потрапляння в ТЦК і до центру розподілення пройшло менше доби. Найдовше тривало ВЛК, бо деякі лікарі виконують свою роботу хоча б трохи. Не всі — деякі роблять так, як ви можете здогадатися.

Частково нічне обстеження супроводжувалося підготовкою до швидкого відправлення в розподільчий центр. Я не був готовий побутово. Тому прийшлося в авральному режимі залучати багатьох людей. Дякую їм, що вони у мене є, та й всім, хто взагалі допомагав та підтримував. Це цінно, якщо у вас будуть такі близькі.

Але перший висновок — готуватися треба краще. У мене була основна аптечка перших потреб та деякі інші речі. Але цього мало. Тож якщо ви допускаєте думку, що можете опинитися у війську — одразу прикиньте список собі і виконайте всі пункти. І так, про це вже всі писали, але я повторю — зайвого не треба, особливо цивільного одягу. Буквально база, щоб переодягнутися перед відбоєм. Решту видають, принаймні у моєму хабі саме так.

Важливо мати при собі:

• Засоби гігієни;
  • Білизна, бо дають небагато;
  • Своя кружка;
  • Ліки відповідно до потреб;
  • Плюс одразу Німесил, противірусні, пшикалки для горла і носа.

Підготовка моральна

Але не менш важливо підготувати себе морально. Більшість цивільних, включно зі мною, звикли розпоряджатися своїм життям. Навіть роботу ти обираєш сам, і навички, які хочеш опанувати — теж. І все це ламається.

Вже в розподільчому центрі навалюється купа інформації. Командири підрозділу, графік харчування, способи пересування, що дозволено, що ні. Мій мозок просто кричав перші години від нерозуміння, що взагалі коїться. Цей злам способу життя спочатку може бути болючим, а адаптовуватися треба швидко. Мені пощастило — гарні люди допомагали. Багато підказували і жартували. В українців, як завжди, в горизонтальних колективах обовʼязково знайдеться підтримка. За це наших людей можна і треба поважати.

Я певен, що про підготовку побутову ви читали багато. А от про необхідність готуватися перебудовуватися, і що це може бути ледь не складніше, ніж фізо, я особисто не читав. Певен, що така інформація теж вже озвучувалася, просто я не чув. Тому готуйте ментальну гнучкість, вона знадобиться, щоб мозок не робив: «Ааааааа».

Всім міцного, ще почуємося!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось40
До обраногоВ обраному4
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Бажаю здоровʼя. Проходжу БЗВП, я у гарному НЦ, де ставляться по-людськи, і нормальні офіцери. Планую потрапити у гарний підрозділ. Часу для дискусій немає, як і бажання. Дякую всім, хто підтримав. Ще раз дякую команді DOU, ви найкращі. Почуємося ще.

Та просто уяви що стаєш рабом, і роби як раб не промахнешся. Потім при потраплянні в підрозділ уже може пощастити і уже буде більш менш людське ставлення, але це не гарантовано аж ніяк. Ми у війську фактично раби. Отака от фігня

Назаре, ти крутий! Завжди можеш на нас розраховувати!

чим довше пробудете в армії , особливо на фронті — побачите справжнє лице і ставлення цієї держави, то будете проклинати той день коли потрапили сюди

Тримайся, бажаю опинитись в адекватному підрозділі і на хоч в якійсь мірі цікавій посаді

325 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Та просто уяви що стаєш рабом, і роби як раб не промахнешся. Потім при потраплянні в підрозділ уже може пощастити і уже буде більш менш людське ставлення, але це не гарантовано аж ніяк. Ми у війську фактично раби. Отака от фігня

Интересно, сколько коментарий повисит...

От мені ще відповіді москальскою не вистачало. Не толерантний до цього в публічному просторі. Особиста розмова ок а коментарі то уже публічне. Якщо можеш, перепиши.

Почему Вы мову как минимум половины населения Украины решили отдать москалям? Измените мировозрение, будет проще жить, враги внутри страны есть, но не ИТшники говорящие на своем родном языке с детства.

Ага, приміром, ми, кому не подобаються такі маніпулятивні випади, особливо від прізвищ герба Сас...

мову как минимум половины населения Украины

Ото б ще в 2025 тягнути тейки 2004 року — на максимумі російську вважали рідною 30%

решили отдать москалям

Росіяни і є власниками російської. Де звучить російська — там свинорашка, це ж очевидно. Єдиний пункт, який є в абсолютно всіх вимогах рашки до України — це державний статус російської, всім іншим вони готові поступитися (доки є такі юрії)

У нас никогда, никто, никого не ущемлял, наратив орков был выдуман на тему языков и регионов! А такие как ты его поддержали, играя на руку врагу! Так что пособничек, подумай кому в плюс идет твое толкование происходящего.

Ні, це не вигаданий наратив, а реальність. Головна ціль русні — поширення російської мови.

Ihor Ostapenko — чувак только что завёл новый акк чтобы мовные посты в ветке полайкать. Потужно.

твоя реальность — в кацапстане с такими же «га-а-а-варите па-а-а-русски»

Пан, видно, з Гуцульщини?
У Києві російською спілкувалося 90%, після марафону 2022 укр. мова виросла на відсотків 25 у столиці, зараз знову повертається, майже як було.

І перше, й друге, й третє — повна неправда.

А пан з Харківщини

Росіяни і є власниками російської. Де звучить російська — там свинорашка, це ж очевидно.

Британцы — собственники английского? Везде, где звучит английский — Британия?

они различаются есть британский английский есть американский

... и австралийский кажется тоже есть но это не точно

А ще є канадська (майже як американська, але трішечки свій колорит), новозеландська, індійська, південноафриканська, карибська варіації.

Это вроде не официальное разделение, де-юре это всё английский. Да и разница там не критичная.
А вот у нас можно было сделать ход конём и официально отбранчеваться, с однозначным использованием «в Украине» и решением прочих холиварных вопросов на зло РФ.

было сделать ход конём и официально отбранчеваться, с однозначным использованием «в Украине» и решением прочих холиварных вопросов на зло РФ.

и за ссср официально отбранчеваться свою часть ответственности за ссср за сталина за атомную бомбу за коммунизм за вот это всё?

Я відношусь до таких, моя перша мова російська. І маю право так говорити. А якщо вам досі не зрозуміло наскільки це важливе значення має в публічному просторі то чхати вам на країну і людей що в ній живуть.

Как так вышло, что в аккурат после ваших коментариев сегодня, появилось ещё три новоиспеченных аккаунта: Daryna Pylypenko, Oleg Solomka, Andrii Kompaniez которые полайкали избирательно ваши и другие «мовные» посты в этом топике?

Якщо немає розуміння поговори з тими хто пройшов полон.

а почему не с голодающими детьми Африки?

Т.е. к рабским условиям у тебя есть толерантность, а к русскому языку — нет? Очень странный выбор приоритетов.

Т.е. к рабским условиям у тебя есть толерантность, а к русскому языку — нет? Очень странный выбор приоритетов.

та нормально)

— жри дерьмо, раб!
— не розмовляйте зі мною москальською, я не підкорюсь!
— жери лайно, кріпак!
— а це вже інша справа, солов’їною! нямка!

Хто сказав що у мене є толерантність до рабської умов? Я такого не писав, а вашим фантазіям потакати не збираюся. Російскою можеш говорити де хочеш але не у публічному просторі.

Хто сказав що у мене є толерантність до рабської умов?

Ты.

Та просто уяви що стаєш рабом, і роби як раб не промахнешся.
Російскою можеш говорити де хочеш але не у публічному просторі.

Могу и буду, смирись и расслабся.

Схера ли ты решил указывать кому на какой языке говорить? И кто ты вообще такой, чтобы устанавливать право собственности на язык? Если что, мой разговорный русский практически идеален, по этому критерию я прав на этот язык имею больше, чем 99.9% ааааа-кающего населения рашки.

З того хєра шо у нас війна за це йде. Основна вимога москалів якою вони не поступаються це російська у якості державної. І при цьому я не кажу тобі говорити, я кажу писати в публічному просторі це величезна різниця. Спілкуватись приватно можна хоч на мандаринській.

Не ведитесь на пропоганду обоих сторон! И те и другие очень перегибают, а вы лапшу с ушей не хотите снять.

Почему тебя вообще интересует москальское мнение? Тебя, в принципе, сильно интересует мнение тараканов, крыс или кацапов? Если да — то это признак заниженной самооценки и самоуничижения

Про второй (третий, пятый, х+1) государственный руССкий речи вообще нет, это нонсенс, об этом вообще речи не идет нигде и никак. Но указывать кому на каком языке общаться где-либо за пределами госучреждений и официальной переписки — это прям фича «скрепоноснава срусскава мира».

Сорри, меня просто бомбит это этого дремучего совка, и еще больше от того, что Украина и ее общество в него скатывается с ускорением свободного падения.

Государственный язык и общение частных лиц в публичном пространстве — это не одно и то же

Спілкуватись приватно можна хоч на мандаринській.

а публічно на мандаринській можна?

Згідно логіки «мовних патрулів», можна спілкуватись будь-якою мовою, окрім російської. Бо «це вони напали на нас, і нам тепер потрібно відрізняти ’своїх’ від ’чужих’ за мовно ознакою». Це такий собі примітивний трайбалізм, що не враховує того факту, що в в значній частині регіонів України носіїв рос мови значно більше, ніж носіїв укр. мови.

гиги я крутив то і так і сяк там усяк х.ня но то видно так і задумано але оце викрутив з такого боку оце

Згідно логіки «мовних патрулів», можна спілкуватись будь-якою мовою, окрім російської.

тож виходить самі «мовні патрулі» російську таки знають? ))

Мову ворога треба знати. Як і ворога в обличчя.

Уже 7 годин витримав.

Сподіваюсь не знесуть бо то реальний досвід і реальна порада. Нажаль.

Порада доволі тупа, насправді. Навпаки, треба показати що ти дисциплінований і відповідальний військовослужбовець, а не тупа слоняра яку за хобот в армію притягнули, і до якої треба ставитися як до раба/худоби — постійно контролювати, не довіряти, водити на мотузці. Тоді і доля твоя в армії складеться набагато краще ніж у деяких коментаторів.

дисциплінований і відповідальний

это же просто идеальный

раб

Идеальный — это который помимо того что сам дисциплінований і відповідальний, ещё и других рабов дрючить будет. Ну или как минимум докладывать куда следует

тупа слоняра яку за хобот в армію притягнули, і до якої треба ставитися як до раба/худоби

це вже буряти прийшли і наводять свій лад чи ще наші котики?

Я бачу, певна кількість людей знайшли щось смішне у тому що військовий має бути дисциплінованим і відповідальним. Дуже нагадує росіян, які знущалися з українського слова «свідомий». Чи це така жалюгідна спроба приховати свій страх за надуманою інтелектуальною та/або моральною вищістю? Відповідаючи на питання — котики, котики, не сумнівайтесь. Ви теж будете котиками.

Я бачу, певна кількість людей знайшли щось смішне у тому що військовий має бути дисциплінованим і відповідальним.

«Смішно» (насправді, хіба що крізь сльози) не те, що треба бути відповідальним і дисциплінованим — а те, що хтось всерйоз стверджує, що це достатня умова, щоб далі все пішло гарно/чесно/справедливо/корисно/підставляй_що_хочеш.
Фігня в тому, що це навіть не необхідна умова.

якщо твій дядько не полковник в ГШ — це необхідна умова. Недостатня, так, але я і не стверджував цього.

військовий має бути дисциплінованим і відповідальним

Кто же спорит, что когда человек сам выбирает профессию — он должен ей соответствовать. В данном случае — профессию военного.
Друой вопрос — когда гражданского насильно, одним днём, выдернули из жизни и отдали в рабство. В таком случае, требовать от него дисциплины и ответственности — немного нагло. А со стороны государства, ещё и лицемерно.

В умовах повномасштабної війни ніхто не обирає професію, що за інфантильність. Захист держави — обов’язок усіх її громадян. Нємного нагло — це сидити за спинами інших і розмазувати какахи по стінах про свої права, не згадуючи про обовязки. Ти теж будеш котиком.

Неисполнение гражданином своих обязанностей не дает государству права нарушать его права. т.е. при нарушении прав собственных граждан, государство компроментирует себя в одностороннем порядке.
Остается вопрос: почему некоторые индивиды оправдывают такую позицию государства?

Остается вопрос: почему некоторые индивиды оправдывают такую позицию государства?

тому що війна на довго а помруть усі

Кто мешает свалить, что б не убили?

вороги заважать тож логіка проста треба вбити усі вороги хто заважать це війна треба убити вороги бо це війна

У вас вороги на західному кордоні, чи ви хочете в Россію тікати?

вороги кругом вбити треба усі вороги це війна усі вороги

Оу уведомления отсылаются до момента возможности последней правки. Им бы фиксануть этот кейс.

Дуже зручно говорити про права і обов’язки сидячи в комфорті та безпеці.

бо думають, що вони недотичні і їх це не стосується, бо вони — виключення.

Дуже зручно говорити про права і обов’язки сидячи в комфорті та безпеці.

єто как єго волюнтарізм

Захист держави — обов’язок усіх її громадян.

Остаётся только найти договор, где каждый гражданин подписывается на это

Так то той самий договір де тцк підписався насильно не бусіфікувати) подивись у наступний розділ

Між іншим ти такий підписуєш. Коли отримуєш паспорт.

Смешно. Договор без вариантов. Без паспорта тебя из страны не выпустят.
Но вообще это чудесно: выходит договор по которому тебя могут пустить на фарш подписывают в 16 лет, а голосовать можно с 18, оружие вообще с 21.
Странно как ещё в 16 не начали грести — договор же все подписывают.
И ещё женщины подписывают, они почему-то не воюют.
Самое обидное что вы ж ничего не осознали спустя три с гаком года полномасштабки, дальше смотрите туда куда рукой махнут, правильные вопросы задают единицы, часть вообще верит что будет так как раньше...
Ну реальность ещё догонит тех кто доживёт.

Вообще непонятно с каких таких соображений, государству должно стать выгодно возвращать свободу?
Забрали свободу — народ начал прославлять государство.

перепрошую, а що саме в тому договорі ти підписуєш при отриманні пашпОрта? Ну дуже цікаво.

Да нихрена. Я поставил подпись потому, что без паспорта мне житья не будет по придуманным государством законам. При том, что я даже не читал, что там в той писульке прописано — потому что меня вынудили её подписать, это не мой сознательный выбор. Государство просто не оставляет выбора: или подписывайся и бери паспорт, или не езди на автомобиле, не пересекай границы, не покупай дом и т.д. Для всего, что я описал (и для многого другого) паспорт нужен — так государство придумало, не я — я бы с радостью купил машину/дом/выехал за границу и без паспорта. Но нет, государство запрещает.
А теперь изволь выбирать: или живи как бомж под забором, но без обязанности защищать государство, или бери паспорт, чтобы пользоваться благами цивилизации — но в довесок ты подписываешься на защиту государства.
Но документы, подписанные под давлением не имеют юридической силы.

ніт канєшно бо до паспорта ти так само громадянин так само з правами і навіть обов’язками які щоправда частково обмежені формальної дієздатності за віком де за твоїми обов’язками будуть виступати батьки чи інші опікуни юридичні

Коли отримуєш паспорт.

як то ти ж не можеш коли прийде час сказати «а ніт паспорт не хочу отримувати звиняйте»

(ну загалом там є якісь варіанти типу «з вірувань не мати номери» тощо але на той варіант так само передбачені варіанти)

В умовах повномасштабної війни
Нємного нагло — це сидити за спинами інших

це прямо бінго якийсь

🟢Мобілізація — це не кара і не примус, це любов до своєї країни, — голова Ради резервістів Сухопутних військ

А я якось все життя думав що
Захист своїх громадян — обов’язок держави.
Ми ж, і наші батьки, і податки за це сплачували, ні? А воно бач он як...

чи пан розуміє різницю між «захистом» та «обороною»?
Бо стаття 17 Конституції України каже от що:

Стаття 17. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України.

Забезпечення державної безпеки і захист державного кордону України покладаються на відповідні військові формування та правоохоронні органи держави, організація і порядок діяльності яких визначаються законом.

Збройні Сили України та інші військові формування ніким не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу, усунення органів влади чи перешкоджання їх діяльності.

Держава забезпечує соціальний захист громадян України, які перебувають на службі у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях, а також членів їхніх сімей.

На території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом.

На території України не допускається розташування іноземних військових баз.

Я бачу, певна кількість людей знайшли щось смішне у тому що військовий має бути дисциплінованим і відповідальним.

Ну що ви, коли читаю якусь книгу про військових, наприклад «Пригоди бравого вояка Швейка» Гашека, то завжди тримаю серйозний вираз обличчя бо посмішки не на часі!
А Швейк — взагалі мій ідеал вояка: дисциплінований, відповідальний і майстерно пройобується)

Чи це така жалюгідна спроба приховати свій страх за надуманою інтелектуальною та/або моральною вищістю?

Чому ж надумана — ті хто толерують численні порушення Конституції (переслідування цивільних на вулицях, катування по підвалах та БЗВП, а потім і в окопах) — морально ниці люди. Навіть якщо виправдовують все це порятунком країни. Більшовики теж вважали що «цель оправдывает средства» і де вони зараз?
Найголовніший здобуток людства це гуманізм — визнання людини, її життя та свободи, найвищою цінністю у світі, але напевно для вас це занадто інтелектуально і не на часі..

Ви теж будете котиками.

Навряд чи. Навіть у Другу Світову війну воювали не всі. Хіба що ви плануєте закосплеїти Парагвайську війну, але хто ж вам дозволить..

Ваші відношення з цивільним населенням можна відобразити таким анекдотом:

1950 рік.
Француз приходить на сповідь до священика:
— Кюре я згрішив.
— Говори сину мій
— Під час війни я воював у руху Опору
— Та ти герой, сину мій, відпускаю тобі всі гріхи!
— Зачекайте, це ще не все. Я переховував єврейку у своєму підвалі від гестапо.
— Ти праведник світу, сину мій, відпуска..
— Та дайте договорити! Я брав у неї гроші.
— Це не дуже добре, сину мій, але ж то були важкі часи, вважай що це донати.
— Я з нею спав!
— Це погано, сину мій, ти використовував її залежність від тебе! Але все ж таки головне що ти врятував її життя!
— То мені сказати їй що війна закінчилася?

Так і «невдячний» український народ, не чекаючи закінчення війни, вже похмуро виглядає із замкненого підвалу і думає про те як вам віддячити)

А Швейк — взагалі мій ідеал вояка: дисциплінований, відповідальний

ну так то же ж є чєх єто другоє

Ага, канєш, де служиш?
Порада стосується навчального центру. Далі, як попадеш.

Бажаю здоровʼя. Проходжу БЗВП, я у гарному НЦ, де ставляться по-людськи, і нормальні офіцери. Планую потрапити у гарний підрозділ. Часу для дискусій немає, як і бажання. Дякую всім, хто підтримав. Ще раз дякую команді DOU, ви найкращі. Почуємося ще.

якщо ви прийшли на бзвп без відношення заздалегіть, і проходите бзвп не у стані «обмежено придатний», те, куди ви потрапите після вже скоріше за все вирішене. Краще зайнятись цим прямо зараз, що б потім не було сюрпрайзів. Неприємних.

Маю відношення, все гаразд.

у мене знайомий теж мав відношення...
краще перевірити додатково.

Важливо мати при собі:

Додав би кілька моментів:
Кружка — так, обов’язково. Але деякі унікуми беруть керамічну...Найбільш зручно мати металевий термокелих, бажано з кришкою і такий що можна вчепити за карабін.
Я не знаю як зараз, але кілька років тому знайти в учебці вилку — той ще квест. Тому похідний складний набір буде теж у пригоді.
Нормальні ботинки бажано теж мати заздалегіть, ще краще — з нормальними носками. Зараз вже видають більш менш носибельні буци, але це все одно не айс як то кажуть. Доречі, з розмірами 45+ можуть бути проблеми.
Своя нормальна термуха на холодну погоду (2 комплекта легкої) буде також в пригоді, бо те що дають це просто вафельна піжама.
Кілька карабінів має бути завжди в рюкзаку. Голка/нитка — також.
Навчитися підписувати буквально все що маєш, і мати для цього нормальний маркер.

Це поверхнево що згадалось

Плюс, зі всім згоден, крім берців, у нас цілком нормальні.

Так, вже більш менш налагодили з берцями, але осадочок як то кажуть — залишився (точніше просто не дочекався і купляв своє). Доречі, пам’ятаю як мені попалися штани ДПСушні в піксель на складі, які виявилися дуже класними. Вони ще мене переживуть

«Поздравляю, конечно, но не от всего сердца!» ©

Як то кажуь: «За що боролись...»

Назар, ви даєте надію, що в армії таки є думаючі люди. Прошу вас не брати близько до серця, а головне самому не опускатися морально... якщо будете на війні — думайте, думайте, думайте і робіть висновки). Прошу не опускатись до рівня матюкальників та алкашні...
(Інженер, військовий пенсіонер, в ЗСУ відмовився бути офіцером, п.дарів бив добре , але ще побачив — вони з обох сторін...)

Судячи з кольору форми та емблеми- це навчальний центр не ЗСУ, скажімо так. Коли я проходив БЗВП минулої зими, то все потрібне можна було замовити новою поштою, включаючи LTE роутер чи як воно там називається, бо в казармі зв’язок не ловить. Телефони не відбирали взагалі. Ліки персональні- хороша річ, бо перехворіють всі, як і комплект змінної форми для лазання на пузі і кіп’ятильник з чашкою, щоб робити собі чай, вівсянку, мівіну. Навантаження — малі, ми самі на майданчик ходили доганятись. Умови- непогані, якщо не враховувати тотальну відсутність особистого простору і права розпоряджатись собою. А, ну і наряди на кухню ще досить непросто пережити.
З одногу боку армійщина була присутня, з іншого — ми домовились з ротним, скинулись і встановили в казармі пральні машини, що дуже суттєво покращило побут.
Чув, що в інших НЦ було більш затянуто.

А взагалі- зараз безліч підрозділів шукає собі не тільки піхотинців, але й людей самих різних спеціальностей, включая піарників, відеоредакторів, діловодів, водіїв, інженерів.
Lobbyx вам в поміч. Якщо ж ви готові бути пілотом/техніком дрона, то вас з руками відірвуть і на навчання направлять. Шукаєте підрозділ, проходите співбесіду, а далі — або контракт або через мобілізацію заведуть.
І так, це серйозна зміна в житті: в рівні доходів, в праві розпоряджатись своїм часом, в самосприйнятті, в тому, з якими людьми ви зустрінетесь в цьому новому житті і ким ви станете.

А взагалі- зараз безліч підрозділів шукає собі не тільки піхотинців, але й людей самих різних спеціальностей, включая піарників, відеоредакторів, діловодів, водіїв, інженерів.

а куди старі ті які були поділися у таких «безліч» кількостях?

Пішли в контору через дорогу за +500$

Ви робите припущення, що вони раніше були. Цікаво, на чому воно базується?
В моєму випадку їх не було взагалі, як і самого підрозділу.
Загалом, сили оборони зараз дуже сильно реформуються. Ці процеси, вочевидь, відбуваються нерівномірно — десь мабуть і відкат до совку іде. Обираючи новий підрозділ людина підвищує свої шанси опинитись в більш сучасній структурі.

Загалом, сили оборони зараз дуже сильно реформуються.

ого круто

а воювати ви узагалі плануєте?

Розумних людей в армії ох як не вистачає. Як на мене, проблема в тому, що поки ти «пересічешся» з іншою розумною людиною там, яка зуміє використати твої знання у відповідному підрозділі, багато сумних речей може відбутись. Шукайте завчасно. І ще — краще одразу піти у бойову частину за фахом. Дійсно розумну, відповідальну, вміючу людину там будуть мало не на руках носити.

За сутку кидают только тех кто ховался. И еще и выделывался при встрече/задержании. Если уверен что у тебя всё норм , есть документы — нечего там умничать. Но чаще всего когда подьезжает бусик или подходят вояки — дают тапка. Логично , что просто так он тапок не даст. Значит ухилянт довбаный.

Значит ухилянт довбаный

прикинь він до твого батальйону попаде, де ти зараз проходиш службу)

прикинь він до твого батальйону попаде

ну статистично воно слід ймовірно очікування по за оцінками від 40% усього особового складу збройних сил існує лише «на папері» як то «сзч» а також різні на госпіталі та супутно «виведені зі складу» але при цьому так само не зняті тож формально вони є так само загальна чисельність особового складу загалом

За сутку кидают только тех кто ховался. И еще и выделывался при встрече/задержании.
Значит ухилянт довбаный.

Дивовижне порозуміння та взаємопідтримка військових та цивільних.
Але ж через деякий час після бусифікації ви йому зброю дасте..
А раптом він інтелігентом виявиться і усякі цікаві історичні статті у Вікіпедії читав?)
en.wikipedia.org/wiki/Fragging

Але ж через деякий час після бусифікації ви йому зброю дасте..

там десь написано було що тепер зброю видають без бойків а штик ножі я так розумію від радянської армії всі давно пропили як «ескпорт на зброї»

Спасиб, добавил мотивации и дальше держатся от всего этого по дальше.
Не дай Боже с такими как ты пересечься

а те кто подходит они ж не ухилянты долбаные? они все ветераны поголовно? и синие и сочувствующие гражданские организации как в КР например?

Зараз 2025. Не вистачило 3 роки на підготовку? Це якийсь кретинізм. У вас було 3 роки...

І яка має бути підготовка в людини якій їжа з неба не падає? Купити бронік за 20к і після роботи лазити десь в ямі з ним? Прочитати радянський мануал на керування *** зна чим куди ти не попадеш? Викинути тіліфон і купити трусів?

за польовими даними спостерігається достатня кількість для загального спостереження таких хто бігає (мова за міста рівня області за райони та села у мене такої інфи немає але немає і спостережень) і на дворових турніках різних тощо

... плюс я так розумію є різні (можливо) псевдо піонерські організації на кшталт «центурія» здається від «третьої штурмової» тощо де відповідно триває підготовка молоді допризивної

І яка має бути підготовка в людини якій їжа з неба не падає?

за їжу не знаю )) може хтось платить вгадувати нема

ЗП там скоріш за все не платять, а скоріш ще тобі доплачувати треба. Знаю одного, який в такі туси до війни часто вписувався. Він бізнесмен із налагодженим бізнесом і без сімʼї і часу у нього валом.
Коротше про що ми — якщо ти працюєш то у тебе не буде часу на ці «псевдо піонерські організації»

Всі бусифіковані такі і всі це знають , але це не означає що він буде поганим військовим)
До речі мало хто з тих, хто тут кричав про наявність якоїсь підготовки і спорядження реально долучився до війська. Так і воюємо.

так це вже цікава історія яку вже видно прямо як то «ось готуються» при цім «гм а чого ж не долучаються» то там починаються якісь цікаві історії як то «нема примусової мобілізації до 25 рокі» та «чекають на своєї черги» тощо

але заради правди там також таки знають за контракт 18-25 і наче показують що якась частина підписується на контракт але точно не всі і даже не половина і не більшість

чого чекають не зрозуміло але подається то є як «в Україні ще не вичерпала наявний мобілізаційний ресурс»

з воєнної точки зору особисто мені і не тільки мені як військовим така ситуація не достоменно зрозуміла як цілі і задачі саме військові але маємо те що маємо

Зараз 2025. Не вистачило 3 роки на підготовку? Це якийсь кретинізм. У вас було 3 роки...

А такі методи мобілізації, коли людей хапають на вулицях, не кретинізм?
Наприклад я готуюся — запасся попкорном і готуюся спостерігати як розпрямиться ця стисла пружина і бусифіковані сповна віддячать бусифікаторам..

..Схаменіться! будьте люди,
Бо лихо вам буде.
Розкуються незабаром
Заковані люде,
Настане суд, заговорять
І Дніпро, і гори!
І потече сторіками
Кров у синє море
Дітей ваших... і не буде
Кому помагати.
Одцурається брат брата
І дитини мати.
І дим хмарою заступе
Сонце перед вами,
І навіки прокленетесь
Своїми синами!

© Кобзар

Ну ти ж добровільно не йдеш. А на диванчику тебе потім москалі тепленького візьмуть, і без питань до війська. І попкорн в ж...пу засиплять

І не набридло вам тупі страшилки про москалів і бурятів розповідати в тисячний раз?
Якщо тобі так мріється то скоріше вони візьмуть за дупу тебе, коли насильно бусифіковані з окопів порозбігаються. А до мене на заході України вони такими темпами 100 років будуть повзти, мов рачки до місяця. До того ж якщо європейці злякаються що наш фронт хитається — введуть війська інтервентів, viva la нова Антанта!
А поки ви, мов оскаженілі собаки, будете рвати і своїх і чужих, мені головне дочекатися поки настане перемир’я або мені 60 років виповниться — дивлячись що раніше, і тоді я з сім’єю зможу поїхати в притомну країну від вас довбограїів.

Я в ЗСУ добровільно пішов. В березні 2022 року. А ти там сидиш, тупе, тідьки тому, що я такі люди які в ЗСУ. А про страшилки — спитай у тих, кого москалі набирди на окупованих теріторях. Або продовжуй виправдовувати свій страх всілякою брєдятиною. Бо якщо бог хоче наказати людину — то він пощбавляє його розуму

Якщо пішли добровільно — подяка і шана!

Але ж ви пішли в ЗСУ не заради мене особисто, про моє існування ви напевно і не здогадалися б не прочитавши коменти до цього топіку — ще скажіть що захищаєте батальйон Монако та синочків можновладців які зависають у Буковелі! Але чомусь претензії у вас суто до 50+ річного айтівція, якого навіть в СРСР під час 2 світової не стали би мобілізовувати та інших нещасних інтелей с DOU кого ще не похватали..

Я не виправдовую свій страх — просто в мене імунітет до ідеологічного лайна, яке нам втокмачували ще за часів совка. «Родина-мать-зовёт» не працювало вже тоді, а зараз і поготів.
Жінки, діти, пенсіонери можуть спокійно виїхати з України просто зараз — тобто ви не захищаєте їх у тому первісному сенсі, коли, наприклад, монголо-татари підійшли до стародавнього городища і або захищай або вмирай. Земля — так, це важливо, але не всі нею володіють чи воліють за неї помирати.

Сучасну ситуацію можна описати такою умовною картинкою:
Прийшли бандити і підпалили будинок. Приїхали військові і пожежники — відганяють бандитів, гасять пожежу. Мешканці від щирого серця дякують їм і намагаються евакуюватися. А пожежники такі — стопе! Зараз сортувати будемо: жінка проходь, дитина проходь, а ви чоловіки від 18 (тепер 22) до 60 — залишайтеся тут у палаючій будівлі, ми будемо вас на рексів-пожежників вчити! Хтось пішов в рекси, а хтось спробував втекти. Когось з втікачів спіймали і скалічили, а когось навіть пристрелили.

Пройшло майже 4 роки. Населення тримають в заручниках під шахедами та ракетами. І ви все ще дивуєтесь що відношення до ЗСУ трохи змінилося у порівнянні з 2022 роком? До того ж ТЦК наче частина ЗСУ — їх теж палко кохати?

добре, що хоч тут ще вистачає притомних людей

Ми, відмовники, маємо поважати твій вибір, а ти розуміти наш. І можна не сваритись на цій почві, бо закон на стороні відмовників, якщо брати його цілком і повністю кожен пункт законів розставляючи їх за юридичною силою. І не лише юридичні закони але й закони Божі та закони людської моралі і совісті.

У нього не з розумом проблеми, а з совістю і честю.
Це зовсім інше.
Свою підлість вони гордо називають «імунітетом до ідеологічного лайна».
І ти ніколи не доведеш їм, чому вони неправі — бо різниця не поверхнева, а на рівні базових людських налаштувань.
Для одних природно стати на захист тих, хто не може себе захистити. Для інших важливий лише він сам, а старі й малі, які стануть жертвами, — самі винні, бо відмовилися тікати.

У самому існуванні таких індивідів немає нічого дивного — вони з’являлися завжди. Просто сучасний ідеологічний дискурс урівняв усіх у правах: і тих, хто створює порядок, і тих, хто сіє хаос.

Гуманізм каже: «усі люди рівні» — і при цьому ігнорує, що одні суспільство захищають, а інші його руйнують.

Наслідок цього — все більше Сергіїв Жорнаків і все менше таких, як ти.
А парадокс у тому, що будь-яке суспільство, у якому зникає критична частина таких, як ти, приречене на знищення.

Для одних природно стати на захист тих, хто не може себе захистити. Для інших важливий лише він сам, а старі й малі, які стануть жертвами, — самі винні, бо відмовилися тікати.

Яка емоційна маніпуляція, шкода що п***ьож давайте її розберемо:

«Старі і малі відмовилися тікати» — звідки? Напевно з прифронтових територій. Малі відмовитися не можуть бо залежать від батьків. Чому відмовляються виїжджати старі? Варіанти: 1) страшно залишати рідні місця, кладовища предків — на це ми вплинути не можемо; 2) треба надати їм нове житло та матеріальну допомогу — це повинна зробити держава, нє?
Тобто ви влучно вказали що за 4 роки країна не знайшла грошей на евакуацію та облаштування біженців, бо все пішло на ремонт плитки і розбивку клумб у прифронтових містечках, «яйця по 17 грн» та інші схематози.
А винні в цьому.. хлібороб Микола та айтівець Анікеєв! яких не змогли вчасно спіймати щоб відправити на фронт «захистити старих й малих, які стануть жертвами». Погані, погані Микола та Анікеєв!

У нього не з розумом проблеми, а з совістю і честю.
Свою підлість вони гордо називають «імунітетом до ідеологічного лайна».
І ти ніколи не доведеш їм, чому вони неправі — бо різниця не поверхнева, а на рівні базових людських налаштувань.
У самому існуванні таких індивідів немає нічого дивного — вони з’являлися завжди. Просто сучасний ідеологічний дискурс урівняв усіх у правах: і тих, хто створює порядок, і тих, хто сіє хаос.
Гуманізм каже: «усі люди рівні» — і при цьому ігнорує, що одні суспільство захищають, а інші його руйнують.
Наслідок цього — все більше Сергіїв Жорнаків і все менше таких, як ти.
А парадокс у тому, що будь-яке суспільство, у якому зникає критична частина таких, як ти, приречене на знищення.

Будь ласка вибачте що вам не вистачає Корчагіних, Маресьєвих, Матросових, Космодемьянських та інших — напевно більшість пасіонаріїв використали ще за часів СРСР. Звісно можна спробувати виростити нових героїв з підростаючого покоління, але чомусь несвідомі матусі поспішають вивезти дітей з України до досягнення 18-22 років, сам не розумію чого так?)

В цілому ваша промова непогана, але не завадить додати трохи більше пафосу та емоційного наповнення, повчіться у ваших червонознаменних пращурів:

Зібравшись на мітинг, ми, робітники, інженерно-технічні працівники та службовці заводу «Нове Сормово», шлемо прокляття троцькістсько-бухарінським шпигунам, диверсантам, шкідникам і вбивцям, зрадникам великої соціалістичної батьківщини.
Жалюгідні гади, покидьки людського суспільства, заплічних справ майстри, вони хотіли відновити в нашій країні капіталізм, забрати в багатомільйонного радянського народу найдорожче, найцінніше — радянський лад, забрати вождя і вчителя народів великого Сталіна і його найближчих соратників. Зрадники оптом і вроздріб авансом хотіли запродати радянську країну фашистам, готували умови для збройного захоплення фашистськими агресорами радянських територій. Вони намагалися послабити оборонну міць нашої країни і нашу славну Червону Армію. Вони вбили незабутнього С. М. Кірова, вбили вірних синів партії і батьківщини тт. Куйбишева, Менжинського і О. М. Горького.
... Ставка ворогів бита! Радянська розвідка під керівництвом вірного сина партії, найближчого соратника товариша Сталіна — тов. М. І. Єжова припинила злочинну діяльність троцькістсько-бухарінських шпигунів. Ми сподіваємося, що радянське правосуддя, висловлюючи волю 170-мільйонного народу країни Рад і трудящих усього світу, скаже своє слово — смерть злочинцям!
Нехай пам’ятають усі вороги радянської влади, що їх спіткає доля цих мерзенних гадів.
Радянський народ єдиною монолітною стіною стоїть навколо свого уряду і партії, навколо свого вождя — товариша Сталіна і готовий у будь-яку хвилину захищати свої завоювання.
(4 березня 1938р. З резолюції мітингу робітників, інженерно-технічних працівників та службовців заводу «Нове Сормово»)

а старі й малі, які стануть жертвами, — самі винні, бо відмовилися тікати.

загалом є обов’язкова евакуація як то для малих 100% обов’язкова

ну звісно ж є ждуни вороги народу які з квітами та піснями зустрічать ворогів росіян

...
Из тех, что в городишках прифронтовых
Встречают нас как дорогих гостей.

Машину обступают на стоянках,
Таскать им воду вёдрами — не труд,
Приносят мыло с полотенцем к танку
И сливы недозрелые суют...

Ну ти і дурачок) ти дійсно думаєш що європейці надішлють хоч одного свого військового захищати твою дупу?)

Не його дупу, а свою дупу. Бо краще воювати на чужій території. Поки що вони фінансують війну рівно в такому обсязі, щоб Україна не програла. Якщо буде програвати, прийдеться допомагати більше. Можливо навіть контингентом.

Фінансувати і посилати своїх громадян на війну це різні речі. Ти дійсно вважаєш що умовна Польша/Німеччіна надішле хоч одного свого військового в Україну? Да за жодної умови, ніяких boots on the ground не буде. Гроші, зброю — так, а людей ні. В крайньому випадку депортують усіх чоловіків українців, але не своїх.

Хз, вони досі готуються до війни вчорашнього дня, їм вигідно переймати досвід. Тим більше русня продемонструвала вже купу прийомів, як це зробити аля під чужим прапором або у вигляді найманців пвк.

Для досвіду достатньо 100 офіцерів у штаби бригад послати

«уж послала так послала!» (к) (тм)

... совок традиційно вважає що він самий вумний в усьому світі і що саме в нього усі мають неодмінно вчитися а він у свою чергу усіх неодмінно повчати у тім чіслі неодмінно у нього вчитися бо понятно ж увесь світ не живе в усьому світі у тім чіслі третього світу де така х.ня відбувається постійно і повчитися більше нема де і ба більше того генерали та цру навіть не здогадуються повчитися у третього світу совку так думає совок традиційно вважає

Для досвіду

но понятно конєчно тов. сталін гадіт англічанка помалєньку традиційно як то

80+% українців вважають що Україна була не готовою до «повномасштабного вторгнення»

ви ж справді розумієте що окремо ви дуже нудно знудили усіх уже усіх своїм вєлічієм і дєди воєвалі і можем повторіть і окремо тим що ваша риторика геть не відрізняється від російської ви ж справді розумієте то є?

Ти дійсно вважаєш що умовна Польша/Німеччіна надішле хоч одного свого військового в Україну?

так а чому ж ні

В крайньому випадку депортують усіх чоловіків українців

так вони ж одразу ж полізуть погрузяться в руські вантажівки і поїдуть на зад на варшаву тільки уже в складу руської армії от якраз і привід буде цілком очевидний як то його слово умне... ресентимент!

(в Україні по телевізору показували що всі ухилянти вже готові в руські вантажівки і на варшаву що скажеш збрехали?)

Тому що як тільки у Німеччіну/Італію/Польшу почнуть масово вертатися гроби з України, то це буде означати міттевий крах політичної сили яка послала своїх громадян у країну яка не є членом НАТО і яку ніхто не зобов’язаний захищати.

яка не є членом НАТО і яку ніхто не зобов’язаний захищати.

а нато? само нато зобов’язаний?

Думаю вони підуть на таке тільки якщо рашка полізе сухопутно на нато, чисто щоб розтягнути її сили

Якщо буде програвати, прийдеться допомагати більше. Можливо навіть контингентом.

майже неймовірно як таки буде то підпишуть швиденько одно двух багато сторонню угоду і дєло с концом ні чого лічного

рівно в такому обсязі, щоб Україна не програла.

там проблемка у тім що не всьо так однозначно і Україна програє у часі і можливостях і просто власним майбутнім якого за фактом уже нема тож так то є з уточненням там не «щоб Україна не програла» але «щоб фронти не програли»

(як то зокрема включно з молдовськими тощо як то зокрема включно програний уже політично грузинський)

— ну ти і дурачок — від ведмедя не втечеш! *лягає на землю, готується помирати
— мені не треба бігти швидше ведмедя, достатньо бігти швидше за тебе)
©анекдот

за нашими дупами полюють власні військові — ТЦКуни на вулицях тилових міст, так що захисту давно вже ні від кого не чекають — буряти вже тут..

ну точно ти ботня рубльова, серГЕЙ)

яке вишукане почуття гумору — синочок Петросяна?
де виступаєш із стендапами — на концертах Кобзона?)

ну так отож я співав Володимир Семенович «а вінтовку тєбє а послать тєбя в бой»

«а вінтовку тєбє а послать тєбя в бой»

«Я обидел его — я сказал: «капитан, никогда ты не будешь майором!..»

А в іншій пісні з «неслужив-немужик» Серьожей якось дивно вийшло:

«Встречаю раз Серёжку Фомина, а он Герой Совейского Союза..»

Хоча може він у шарашці якусь бімбу-вундервафлю проектував.
Але щоб справедливо було — треба його на нуль, щоб посадку штурмував, інтелігент недобитий)

мені не треба бігти швидше ведмедя, достатньо бігти швидше за тебе)

у сибіру то є зветься скидати валянки як то коли за тобою вовки ти скидаєш валянки і доки вовки їх рвуть ще маєш можливість втекти

... но сам я не провіряв

європейці надішлють хоч одного свого військового захищати твою дупу?)

його дупу може й ні то й напевне що ні а от свої так цілком як то підтримувати за порядком щоб не дуже провалювалися фронти

А чому раніше не виїхав, якщо не подобається Україна?
І, якщо на фронті не буде кому стримувати москалів, то не встигнеш і речі зібрати, як вони до тебе постукають

А чому раніше не виїхав, якщо не подобається Україна?

— народився я в Австро-Угорській імперії, до школи пішов у Чехословаччині, одружився на територіях Третього Райха, потім жив у СРСР і нарешті облаштувався в Україні.
— офігеть як тебе життя помотало!
— та куди там — з Мукачево не виїжджав..
©анекдот

Україна мені подобається, але не подобаються злочинці, які приходять тут до влади, і починають вказувати мені що робити, як жити — може краще вони самі кудись переїдуть?

І, якщо на фронті не буде кому стримувати москалів, то не встигнеш і речі зібрати, як вони до тебе постукають

Знову цей набридлий наратив — «якщо».

Коли Філіп Македонський підійшов до стін Спарти, він надіслав спартанцям послання, в якому говорилося: «Я підкорив всю Грецію, у мене найкраще у світі військо. Здавайтеся, оскільки якщо я візьму Спарту силою, якщо я зламаю її ворота, якщо я проламаю таранами її стіни, то нещадно знищу все населення і зрівняю місто з землею!».
На що спартанці лаконічно відповіли: «Якщо».

Так і ви:
— якщо ти добровільно не вступиш до лав ЗСУ то прийдуть кацапи і примусово заберуть тебе до війська штурмувати Париж!
— а давайте перешкодимо підступним кацапам — відкриємо кордони і відпустимо мене до ЄС, щоб не дати їм мене рекрутувати?
— ні, не можна, єта другоє..

Україна мені подобається, але не подобаються злочинці, які приходять тут до влади, і починають вказувати мені що робити, як жити — може краще вони самі кудись переїдуть?

а що при путіну краще буде?

звісно що не краще, проте Геральт вчить нас не обирати з двох зол:
«— Зло — це зло, Стрігобор, — серйозно сказав відьмак, підводячись. — Менше, більше, середнє — все одно, пропорції умовні, а межі розмиті. Я не святий пустельник, не тільки одне добро творив у житті. Але якщо доводиться обирати між одним злом та іншим, я волію не обирати взагалі.»

гадаю що якби ОУН / УПА раптом перенеслися у наші часи то знов би воювали проти всіх — і проти рашки і проти.. ну ви зрозуміли)

гадаю що якби ОУН / УПА раптом перенеслися у наші часи то знов би воювали проти всіх — і проти рашки і проти.. ну ви зрозуміли)

гадаю вам тобто Україні взагалі не треба було витягати усе те з нутрощів історії полишаючи виключно і чисто історією бо на практиці усе у процесі уже тупо убило усі «ідеологічні застави існування української держави» як такі

але то вже інша історія

Ще й Польща ображається — наші герої їм не герої. Але ж поляки самі нам шкодили в різні історичні епохи, так що = взаємозалік; хай видихають, бобер-курва)

Але дечому нам варто повчитися у предків! Наприклад, чув таку історичну байку: козаки, коли присягали турецькому султану, клялися служити тій землі на якій стоять, а самі перед присягою в чоботи насипали українську землю, тобто і формально не збрехали і провели супостата))
Треба щось таке, але вже з державними позиками у ЄС намутити)

то не встигнеш і речі зібрати, як вони до тебе постукають

і далі що?

Спитай у рига Ржавського, який теж не розумів що йому можуть зробити кацапи, адже він також дивився фільми свинособачою.

не розумів що йому можуть зробити кацапи, адже він також дивився фільми свинособачою

— Докторе, рятуйте, я ненавмисно подивився фільм свинособачою — тепер я помру?
— Доктор (меланхолійно): всі помруть..
— Боже, докторе, через те що я необережно подивився фільм свинособачою — ВСІ помруть?!

«свинособача» — суржик?

руснява))

спитаю дякую

такими темпами 100 років будуть повзти

якраз через бусіки у нас і є цей час, бо інакше темпи руху будуть як на початку війни зі швидкістю руху їх колон ~60км/день.

європейці злякаються

так вони в 22 р злякалися і давали Україні 2 дні. Тоді не поспішали вписуватись, що зараз помінялось? я б не розраховував...

перемир’я поки не пахне, херовий у вас план, тому і більше згоден з попереднім коментарем про попкорн...

У вас хибне уявлення про війну — завоювати країну це не про проїхати колоною з першої горизонталі на восьму, мов у шахах. Поки колона рухається її можна уразити з флангів і з тила, є певні проблеми з постачанням палива, зайняту територію з ворожим населенням треба контролювати і тримати всюди численні гарнізони.. і безліч інших факторів.

Згадайте Афганістан, де СРСР 9+ років мудохався і по факту програв, прибравши свої війська.

якраз через бусіки у нас і є цей час

Я не згодний. Нагадаю що у перші дні війни нас врятували не бусики, а добровольці із тероборони.

Але не подумайте що ми не цінуємо ваш особистий подвиг — самовіддано пройти до бусика і посилити оборону України!
Ваш план ідеально доповнює резервний план дій

про попкорн...

біда в тому що вже нема добровольців, інакше би не ловили народ бусиками а добровольці самі стояли б чергах як в перші дні війни.
нікому більше «колони уражати з флангів і з тила».

Ваща логіка має сенс коли конфлікт триває дні а не роки чи десятиліття

2. Я не бачу суттєвих проблем у рашки контролювати вже захоплені території (і не тільки в Україні) тому я б не надіявся на те що вони не витримають і самі підуть

а чому на рашці немає проблем з мобілізацією і бригади укомплектовані на 100% не дивлячись на відсутність закритих кордонів та бусифікації?

припускаю через те що моб ресурс значно більший і бюджет на війну більший.
це якби ми напали на придністров’я — Україні додаткова мобілізація не знадобилася би, принаймі «на папері»...
але в рашці є інші проблеми, і де краще бути гарматному мʼясу я хз

а в України не великий бюджет? Чомусь грошей на стадіони, бруківки, антарктичні експедиції, ремонти доріг, бруківки, парків, озеленення — вдосталь, а на власну армію — ні?

Бо на рашці служба за контрактом — визначені терміни, розміри компенсації, соцпакети і т.п. А у нас — закріпачення допоки не станеш 200 чи 300, або до зняття воєнного стану.

а там що усіх мобілізованих у 2022 році додому відпустили?
p.s. а звідкі знаєш про рівень комплектації у рфії? У ГУР служиш?

Очень часто встречаю подобный аргумент в отношени ухылянта, мол, если ты не самомобилизируешься в ЗСУ, то придут москали и погонят штурмовать краковские посадки. Возникает логичный вопрос: а почему этого ухылянта не выпустить из страны, чтоб он уехал, например, в Парагвай, где его точно не смогут достать москали и у них не станет +1 в их оркоармии? Вот еще ни разу не увидел логичного ответа на этот логичный вопрос.

Відповідь дуже проста) «Ухилянт» це ресурс та потенційне посилення армії. Якщо дуже припиче, то держава дуже швидко знайде і мобілізує «ухилянта». Хто ж під час війни ресурсом розкидується?

Благодарю за хороший честный ответ. Хотя есть ещё один аспект: насколько этот ресурс будет эффективным в контексте усиления армии? Не может ли так оказаться, что ресурс, которого избили и унизили в процессе мобилизации, будет иметь нулевую или даже отрицательную эффективность. Заград отрядами или каким образом решать эту проблему?

А щоб тебе не принизили, або ти сам не займався самоприниженням, то самостійно знайди підрозділ. Так. мобілізація — це примус. І повір, зараз в ЗСУ більшість не добровольців. І вони ефективні. І ти міг би бути, наприклад, в СБС.

І вони ефективні.

але ж не достатньо ефективні тож для того їм потрібні нові добровольці для підтримки та підвищення ефективності

Буде ефективним. Бо більшість людей хоче виживати. А на війні «виживати» майже дорівнює «воювати». Ну і система примусу існувала і існує у усіх арміях світу. Так влаштований світ.

В одной северной стране эту проблему тоже пытались решать принуждением, но потом поняли, что это не работает. В Украине принуждение тоже не работает, и не заработает.

працює прекрасно і в Україні, і в сєверной странє) Але у ватанів зазвичай слабенько з логікою і фактами

У них эту проблему заливают деньгами, очень некислыми деньгами по их меркам. А у нас пытаются наловить мобресурс на улицах. Однажды дойдёт, что это плохо работает и имеет отрицательный эффект.

в них дубасять палками відказників і женуть на штурм, при цьому роблять це на камеру) ти просто промитий ватнік)

Так, получается, что мы с ними один народ?

в них дубасять палками відказників і женуть на штурм

а в Україні повідомлять про тисячі чи десятки тисячі «сзч»

при цьому роблять це на камеру)
працює прекрасно і в Україні, і в сєверной странє)

ти ж натякаєш на «нєт нікакой разніци» чи як?

Але у ватанів зазвичай слабенько з логікою і фактами

Та северна країна яку ти маєш на увазі і є приклад того як держава використовує ресурс, причому в основному ресурс окупованих територій, бо там, наприклад, була об’явлена тотальна мобілізація усіх чоловіків у окупованих частинах Донецької та Луганської областей. Греблі усіх без усяких відсрочок по мобілізації або броней. І ці мобілізрвані воювали незалежно від того хотіли вони цього чи ні.
А зараз там не проводят мобілізацію не тому що вони «поняли що щось не работає» а тому що вже по кількості мобілізованого особового складу вперлися в потолок вище которого не можуть мобілізувати.

там банально ще строковики підписують контракт коли добігає кінця термін служби, підозрюю що теж після мотиваційного масажу нирок)

Для адептів северного сусіда це не аргумент. Вони не розуміють що мобілізація на строкову (від 18 до 30) це апріорі «добровільне підписання контракту».

Они не проводят мобилизацию только из-за того, что поняли ее неэффективность и заменили ее на рекрутинг. Ну то есть, вместо того, чтобы устраивать сафари на улицах, они заманивают ресурс длинным рублём.

Ні. Вони
1) провели часткову мобілізацію (десь 500000 набрали)
2) провели тотальну мобілізацію на окупованих територіях (цифру не знаю)
3) провели мобілізацію з/к з лагерей (цифру не знаю)
4) проводят строкову мобілізацію. служба в тилових частинах, участь в боях наприклад на території курської народної республікі, охорона кордону/лінії фронту у спокійних участках. (всюди де і нам потрібні люди)
Після цього вперлися у потолок (ну банально немає в них молодших командирів на більш ніж 1 млн особового складу)
І на додачу до цього «заманюють рублем». Ось так буде вірно.

А зараз там не проводят мобілізацію не тому що вони «поняли що щось не работає» а тому що вже по кількості мобілізованого особового складу вперлися в потолок вище которого не можуть мобілізувати.

то є брехня нормально все вони можуть але як такої і задачі нема саме військової цілі тож просто бізнес

система примусу існувала і існує у усіх арміях світу. Так влаштований світ.

нинішню війну все частіше порівнюють з першою світовою, тоді бойові дії теж зайшли в позиційний кут.
якщо згадати стан дисципліни солдатів у кайзерівській або росіянській царській арміях то наче теж все Ок — навіть краще, бо інтернету не було: вишкіл та повага перед офіцерськими чинами, система заохочень та покарань, суцільний орднунг)
але десь на 3-4 рік щось пішло не так: дисципліна попливла, у штикову ходили без колишнього завзяття, якісь братання почалися, «золотопогонників» трохи постріляли, керівників держав повиганяли..
і чого б це?

ну от кацапи зараз дуже успішно вирішують проблему з дисципліною censor.net/...​russkie-svoih-ne-brosayut

Набросать сюда видосов, что делают с нашими мобилизованными на подвалах ТЦК? Или это другое?

тригернувся, ботик?) кидай, побачиш скільки твій допис тут протримається) це ж ти стверджуєш що в кацапів немає примусу, то я спростував твою брехню

Когда нужно одно, то я «ботик», а когда другое, то «ценный мобилизацинный ресурс». Вы же и сами понимаете, что вы просто лицемеры.

ну лицемір тут тільки ти, ще й брехун, я тебе ніяким цінним ресурсом не називав. Ти просто купка фекалій)

Ти просто купка фекалій)

У Китаї жив колись учитель дхарми на ім’я Майстер Фо Інь. У цього вчителя був приятель на ім’я Су Донг По — людина з поганою репутацією через свій грубий, нестерпний характер.
Одного разу приятель сів, зображуючи з себе Будду. Він спитав вчителя дхарми:
— На кого я схожий?
— Ти схожий на Будду, — відповів Майстер Фо Інь.
Тоді приятель сказав:
— А знаєш, на кого ти схожий? Ти схожий на купу лайна!
Майстра дхарми це анітрохи не збентежило. Він, як і раніше, продовжував посміхатися. Су Донг По розгубився і здивовано запитав:
— Як же це ти не розсердився?
Вчитель відповів:
— Той, хто усвідомив у собі природу Будди, бачить ту саму природу Будди у кожній людині. Той же, хто сповнений лайна, бачить кожного як купу лайна.

Не прикрашай) слово «цений» тут зайве. Просто ресурс

тригернувся, ботик?)

один ботик
dou.ua/...​van-sichkar-1/activities

другий ботик
dou.ua/...​van-sichkar-2/activities

ну зовсім не палиться.. зареєструй ще пару акаунтів, доведи що ти не бот)

бо інтернету не було

афганістан вже відключив інтернет тож можна спостерігати наочний досвід на практиці

Ти погано вчив історію, на рфії почалася революція у тилу, зміна влади та державного устрію і вже як наслідок розлад армії. А не навпаки.

Ти погано вчив історію, на рфії почалася революція у тилу, зміна влади та державного устрію і вже як наслідок розлад армії. А не навпаки.

Ні, це ти погано вчив історію.
Спершу заслухаємо уривок з доповіді професіонального історика:

І. Н. Гребенкін (доктор історичних наук, професор)
Розпад російської армії в 1917 р.: фактори та актори процесу

У 1910 р. князь В. С. Кочубей на сторінках своєї книги, присвяченої проблемам національної оборони, звернув увагу на те, що здібності та ментальність російського солдата, переважно недавнього селянина, безпосередньо пов’язані з його походженням та колишнім соціальним досвідом. «Він був селянином і таким залишається; навіщо ризикувати йому життям? Коли він потрапляє в полон, його служба сама припиняється, його обов’язки також». Той самий автор вказував на ненадійність в умовах великої війни маси російського населення, яка проявиться в байдужості до результату збройної боротьби Росії з ворогом, бо більшість народу залишається роз’єднаною в соціальному, правовому та культурному відношенні; історично відчужено від проблем та рішень у галузі зовнішньої політики.
З початком війни ці тривожні очікування втілилися у реальність. Вихідці з селянства, на 80% становили масу цивільного населення та нижніх чинів армії та флоту, слабо засвоювали сутність економічних і геополітичних інтересів держави. Роз’яснювальна робота, яку вели серед солдатів командири і священики, часто не досягала мети.

Деградація армійського організму в 1917 р. не прийняла б обвального характеру, якби не мала в своїй основі поряд із суспільно-політичним підґрунтям серйозні прецеденти — поступове падіння дисципліни та боєздатності частин і цілих з’єднань, які спостерігалися протягом усіх воєнних років у наростаючих масштабах.
Відповідальність за них у дореволюційний період зрештою лягала на представників командного складу. До проявів розкладання, які негативно позначалися на моральних якостях армії, належали так звані братання. Перші братання росіян з австро-угорськими військами відмічались ще влітку 1915 р. З початком позиційної війни восени 1915 р. братання спостерігалися у багатьох піхотних частинах. На деяких ділянках фронту начальство виявилося не в змозі припинити цей процес, що супроводжувався поширенням мирних настроїв.

Не були винятком кримінальні злочини військовослужбовців щодо мирного населення. Наступальні операції незмінно показували, що частини вже небездоганні в моральному та дисциплінарному плані не відрізняються стійкістю і до мародерства. Пограбування і насильства, що відбувалися навіть на російській території, не можна вважати лише справою рук темної селянсько-солдатської стихії. У тих випадках, коли населення залишило своє житло, не лише солдати, а й офіцери не відчували незручностей щодо приватних будинків та майна.

Позиційний характер війни сам собою був чинником розкладання військ, оскільки у цих умовах енергія навіть найактивнішої частини військовослужбовців не знаходила виходу у потрібному напрямі.

Лютнева революція послужила тим рубежем, за яким розпад російської армії набув незворотного характеру. У розпал революційних подій збройні сили виявилися безпосередньо залучені до бурхливих соціально-політичних процесів. Власне, успіх лютнево-березневого перевороту виявився можливим завдяки активній ролі найважливіших військових інститутів (Ставки Верховного головнокомандувача) і великих військових контингентів (гарнізону Петрограда). Протиборство політичних сил, що розгорнулося слідом за цим у Росії в найгостріших і непримиренних формах, серед центральних питань якого стояло питання продовження війни, вже не могло обійти стороною армію. Одним із найважливіших актів, що визначили напрями політичної боротьби в армії, слід вважати Наказ № 1 Петроградської Ради робітничих та солдатських депутатів. Положеннями наказу проголошувалися громадянські права солдатів, було оголошено вибори комітетів у військових частинах та його представників у Радах. Наказ диктував частинам виконувати розпорядження Військової комісії Державної думи тільки якщо вони не суперечать постановам Ради. Таким чином, Рада встановлювала політичний контроль над військовими формуваннями та діяльністю командування. Виданий 1 березня Наказ № 1 призначався гарнізону Петрограда, але, отримавши поширений розголос за допомогою друку і телеграфу, був із ентузіазмом сприйнятий солдатської масою і почав вводитися у життя явочним порядком. Повсюдно солдати відмовлялися віддавати честь, ставати у фронт, титулувати офіцерів відповідно до колишніх статутних вимог. Почалися вибори комітетів, а нерідко солдати самовільно зміщували командирів та обирали нових.

© І. Н. Гребенкін, доктор історичних наук, професор — «Розкладання російської армії»

Також, для даблчека, допитаємо ШІ:

Ти плутаєш випадки порушення дисципліни в армії з її розвалом. У лютому 1917 в розпоряджені Ніколая 2 було достатньо сил щоб 150 разів припинити усі революції у столиці (що йому у ставці і пропонували) він обрав інший шлях.

Ти плутаєш випадки порушення дисципліни в армії з її розвалом. У лютому 1917 в розпоряджені Ніколая 2 було достатньо сил щоб 150 разів припинити усі революції у столиці (що йому у ставці і пропонували) він обрав інший шлях.

Розвал не виникає на порожньому місці, завжди йдуть якісь попередні процеси, які його ініціюють.
Звісно, потенційно, Микола 2 міг віддати наказ потопити революцію в крові, але не факт що власні генерали його послухались би:

Продовжуємо історичний лікбез ;-)

Російське офіцерство. Вирішальний внесок у повалення Миколи II

Як це не дивно для багатьох нинішніх адептів «білого руху», але армія, одна з головних опор імператора Миколи II , зіграла провідну роль у його поваленні, давши старт решті всіх подій 1917 року в Росії.

Йшла перша світова війна. Зростало невдоволення народу. Імператорська Ставка була, по суті, другим урядом. Але й у Ставці, за свідченням професора Ю.В. Ломоносова, який був під час війни високим залізничним чиновником, зріло невдоволення:
«Дивно те, що, наскільки я чув, це невдоволення було спрямоване майже виключно проти царя і особливо цариці. У штабах і в Ставці царицю лаяли нещадно, говорили не лише про її ув’язнення, а й навіть про скидання Миколи. Говорили про це навіть за генеральськими столами. Але завжди, при всіх розмовах цього роду, найвірогіднішим результатом здавалася революція суто палацова, на кшталт вбивства Павла»

Тимчасовому уряду Ставка присягнула вже 9 березня, але розповімо про події, які передували цьому.

Як писав у щоденнику генерал Д.М. Дубенський, який перебував під час лютневих подій у свиті Імператора, про начальника штабу Верховного головнокомандувача ген. М.В. Олексієва , за кілька днів до перевороту:
" Могильов. П’ятниця, 24 лютого. <...>
Генерал ад’ютант Алексєєв був такий близький до царя і його величність так вірив Михайлу Васильовичу, вони так схожі в спільній напруженій роботі за півтора роки, що, здавалося, за цих умов які можуть бути ускладнення в царській Ставці. Генерал Алексєєв був: діяльний, цілими годинами сидів у себе в кабінеті, всім розпоряджався самостійно, зустрічаючи завжди повну підтримку з боку верховного головнокомандувача.

Через два дні, 1 березня, після приїзду царського і світського поїздів до Пскова, «світські» зустрілися з командувачем Північного фронту ген. Рузьким, і той же Дубенський пише:
Пройшло менше двох діб, т. — е. 28 лютого і день 1 березня, як государ виїхав зі Ставки і там залишився його генерал ад’ютант начальник штабу Алексєєв і він знав, навіщо їде цар у столицю, і виявляється, що все вже зараз вирішено і інший генерал ад’ютант Рузський визнає «переможців» і радить здаватися на їхню милість."

Лише два дні тому цар виїхав зі Ставки, про мету від’їзду та адресу знав нач. Генштабу Алексєєв. «Швидшої, свідомішої зрадницької зради своєму государеві уявити важко.»

Генерал Рузський після перемовин зі Ставкою та Петроградом у наполегливій, різкій формі доводив, що Микола II має передати престол спадкоємцю.

Генерал Алексєєв на той час вже отримав згоду решти головнокомандуючих фронтами з цією думкою, і Рузський, главком Північним фронтом, оголосив це царю.
Микола II практично не перебивав, але, повідомивши це, перед від’їздом про все домовлявся з Алексєєвим, запитав «Коли ж міг статися цей переворот?». Рузський відповів, що це готувалося давно, але здійснилося після 27 лютого — тобто після від’їзду государя зі Ставки.

У Миколи II зникла будь-яка впевненість у допомозі від армії. Оскільки всі начальники фронтів висловилися за його усунення. Куди йому подітися, на кого сподіватися? Це і вирішило зречення.

Начальники фронтів на той момент:
Головнокомандувачі:
Північним фронтом — генерал-ад’ютант Микола Володимирович Рузський.
Західним — генерал ад’ютант Олексій Єрмолаєвич Евер
Юго Західним — генерал ад’ютант Олексій Олексійович Брусилов
Румунським — генерал Володимир Вікторович Сахаров
Кавказьким фронтом — великий князь Микола Миколайович

У ніч проти 2 березня генерали Рузський та нач.генштабу Алексєєв із головою ДержДуми Родзянко вже складали маніфест зречення. Автором його був церемоніймейстер найвищого двору директор політичної канцелярії при верховному головнокомандувачі Базілі та генерал квартирмейстер Ставки Лукомський, а редагував цей акт генерал-ад’ютант Алексєєв. Базілі вранці повідомив, що робив це за дорученням Алексєєва.

Усього дві доби після останньої зустрічі Миколи II з генерал-ад’ютантом Алексєєвим, якому дуже довіряв.
...
Пізніше, у Єкатеринбурзі, Микола II сказав такі слова: «Бог не залишає мене, він дасть мені сили пробачити всіх моїх ворогів, але я не можу перемогти себе ще в одному: генерала Рузського я не можу пробачити».

Невідомо, чи він пробачив Алексєєва. Перед від’їздом Миколи II зі Ставки, генерал-ад’ютант Алексєєв оголосив государю про його арешт: «Ваша величність повинні вважати себе заарештованими».

У лютому 1917 в розпоряджені Ніколая 2 було достатньо сил щоб 150 разів припинити усі революції у столиці (що йому у ставці і пропонували) він обрав інший шлях.

а в януковича було?

а в януковича було?

а якщо згадати ще більш давні події: скільки сил було у ГКЧПістів, щоб зберегти СРСР — танки, кулемети, ядерка, ууу! а вийшло — якось-какось развалякось)

і в них було, Ельцін через декілька років після ГКЧП це довів

И что в твоей цитате

Лютнева революція послужила тим рубежем, за яким розпад російської армії набув незворотного характеру.

и запросе к ИИ

Військові поразки та важкі умови життя спровокували лютневу революцію 1917 року, яка призвела до падіння монархії.

противоречит утверждению твоего оппонента

на рфії почалася революція у тилу, зміна влади та державного устрію і вже як наслідок розлад армії. А не навпаки.

?

утверждению твоего оппонента
на рфії почалася революція у тилу, зміна влади та державного устрію і вже як наслідок розлад армії. А не навпаки.

Чатжопете — то таке, ось історик згоден зі мною що розпад армії передував революції:

Деградація армійського організму в 1917 р. не прийняла б обвального характеру, якби не мала в своїй основі поряд із суспільно-політичним підґрунтям серйозні прецеденти — поступове падіння дисципліни та боєздатності частин і цілих з’єднань, які спостерігалися протягом усіх воєнних років у наростаючих масштабах.

Чатжопете — то таке

Тогда зачем ты на него ссылаешься?

Деградація армійського організму в 1917 р. не прийняла б обвального характеру...

Если ты внимательно прочитаешь свою же цитату, то поймёшь, что, несмотря, на некоторые тревожные симптомы, развал армии произошёл именно в 1917. А если почитаешь статью, на которую ссылаешься, то заметишь: автор прямым текстом пишет — разложение армии случилось после и вследствие Февральской революции:

Применительно к отечественной историографической традиции разложение армии как специфическое социальное и институциональное явление в наибольшей степени ассоциируется с событиями революции 1917 г., положившими конец старой русской армии.
Разрушение вооруженной силы государства стало одним из печальных итогов Первой мировой войны для России. Соответствующие политические решения новой власти лишь подвели черту под процессом разложения, в результате которого к началу 1918 г. бывшая императорская армия перестала быть армией как таковой... В воспоминаниях и исследованиях представителей дореволюционной военной элиты и участников Белого движения разложение армии преподносилось в основном как примета 1917 года и прямое следствие начавшейся революции.
А на війні «виживати» майже дорівнює «воювати».

ти ж розумієш що першими то є сказали якраз росіяни буквально слово в слово про свою «першу мобілізацію»

Так влаштований світ.

що першими то сказали саме росіяни селяві

А потім ця людина отримає зброю і повернеться повбивати всіх тих, хто його змусив цю зброю в руки взяти. Хто з цього виграє.. Питання риторичне.
Я от просто чекаю поки отримаю збробю, а куди я з нею піду — я вже знаю.

для цього тренування треба щоб не просто там орієнтація на місцевості та подолання перешкод гори ріки тиси тощо а також engage вогневий контакт з ворогом як то процес виконання основної бойової задачі коли хтось має лишитися прикривати відхід коли основна група іде далі

а як не вчитися то нічого і не буде селяві і то вчитися добре

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Степан Бандера зміг і ти зможеш убий ворогів!

Мене оминуло ідеологічне виховання. І я маю власний розум аби не керуватися пропанагндою.

не убив не мужик годі скиглити лопату в руки і йди вбий ворогів кого уб’єш усі твої

Якщо дуже припиче, то держава дуже швидко знайде і мобілізує

а зараз типу ще не дуже? ще не на часі?

в мене для вас погана новина: в нашій «армії» переважає один загальний принцип «але лише б не мене». То ж хапають всіх підряд, жодний тцкашний не цікавиться хто перед ним. Головне аби їх не відправили. І так всюди. Лікарні, шпиталі, строїйові, БЗПВ. Всюди один й той самий принцип — аби лише не мене.
То ж ми вже нічим не відрізняємося від підарів. От взагалі нічим. Бой з тінню — я так цю війну називаю.

Відрізняємося. Українці воюють за «світлу сторону добра» — за право жити вільно і гідно у своїй країні, за свободу та незалежність, за людську гідність і свободу особистості (продовження ідей Революції Гідності), за демократію та європейський вектор розвитку, за майбутнє своїх дітей (щоб жили в мирі, безпеці, розвиненій державі, а не в країні, де панують війна і диктатура), за справедливість і пам’ять, за культуру, мову та ідентичність, за принципи міжнародного права, які ворог системно порушує (непорушність кордонів, заборона агресії, повага до прав людини)

А ворог бореться за збереження влади та авторитарного режиму, за імперські амбіції і відродження «великої імперії», за ідею «узкого міра», за збереження економічного впливу та ресурсів, за контроль над колишніми радянськими республіками, їх долею та політикою.

за демократію та європейський вектор розвитку, за майбутнє своїх дітей (щоб жили в мирі, безпеці, розвиненій державі, а не в країні, де панують війна і диктатура)

справді? а от українська войовнича організація «центурія» виступає за традиційні цінності як то «стоїть на засадах Української Державності де шлюб грунтується на вільній згоді жінки і чоловіка а сім’я материнство батьківство дитинство охороняються Державою і місця (лгбт) збоченням тут не має» (к)

за справедливість і пам’ять, за культуру, мову та ідентичність

тож якщо це війна за справедливість і за пам’ять і за культуру і за мову і за ідентичність проти глобалізації проти відмови від власних цінностей в угоду спільних чужих проти засилля содому та розпусти проти поширення іноземної американської мови у культурі та американських цінностей замість православного Різдва

а не в країні, де панують війна і диктатура

то хіба війна і диктатура які і ведуть цю боротьбу за власну державу не є потрібні та необхідні?

... но ти пиши пиши як то кажуть бумага все стерпить їй не вперше та й не востаннє слід думать ))

войовнича організація «центурія» виступає за традиційні цінності

Європейські цінності ніяк не йдуть врозріз з традиційними цінностями і, у моїй уяві, НІКОЛИ не йшли. Не існувало жодних заборон на традиційні сім’ї (класично чоловік та жінка), на материнство та батьківство — кожен вправі заводити таку сім’ю, як вважає за потрібне.
Окрім того, нам то що з того, що «виступає» якась організація? Ви теж можете за щось «виступати» і я можу «виступати», але ж то не значить, що населення цілої країни підкориться і буде плясати під нашу дудку. Нехай далі там виступають.

проти поширення іноземної американської мови у культурі та американських цінностей

Знову ж таки, ніколи не вважав, що співпраця української нації з іншими націями (американською, німецькою, британською, чи якимись іншими, окрім русні) якось загрожує українцям. Де ви бачите загрозу? Цінувати своє рідне і святкувати власні свята, триматися традицій — не було і нема ЖОДНИХ заборон, святкуйте на здоров’я, бережіть традицію, це ж вам не радянський союз, що прийдуть і на Соловки відправлять, якщо сусід донесе, що НАЧЕБТО бачив, як ви запросили підпільного свя. А знати, розуміти, поважати культуру та традиції інших народів — ніколи не було ганебним, для розширення власного кругозору, для, можливо, «всмоктування» найкращих надбань людства своєю нацією. Бо «варитися» тисячоліття у «власному соці» — то добре, але хто забороняє роззирнутися і подивитися, а як живе світ за межами України, що люди їдуть, п’ють, що святкують, як відпочивають, яку мають менталочку і цінності, як будують життя суспільства.
Кажу все це не «з теорії», а чистісінько по собі, по власному досить таки багатому інтернаціональному досвіду (життя покидало, по роботі в основному), оскільки пройшов за останніх 20-25 років шлях від «темного забитого українського хлопчака з провінції», який не бачив нічого далі свого носа і не знав нічого далі, ніж своє містечко, бо не виїжджав далі базару свого райцентру нікуди у житті, і живого американця (умовно кажучи) ніколи не бачив. Я побував у 40+ країнах (щонайменше половину з них у відрядженнях), пожив у 5 країнах (критерій «пожив» рахуємо це 12+ місяців), спілкувався з величною кількістю різномасних народів і націй (від гавайців до японців та філіпінців, якщо рухатися із заходу на схід), і можу вас запевнити, що це НЕ створює загрози для мене, як українця, я навпаки, з шаленою швидкістю «відкрив» для себе різноманітний світ і «виріс» стократно у своєму світогляді. Бажаю усім українцям пройти хоча би половину того, що я пройшов, то й нація би поглянула навколо іншим, новим поглядом, а то більшість українців, на жаль, все ще дуже «зашорені» і перебувають у світі ілюзій свого локального замкненого середовища.

то хіба війна і диктатура які і ведуть цю боротьбу за власну державу не є потрібні та необхідні?

Війна, як засіб виживання нації — потрібна.
Війна (і супутня з нею диктатура), як спосіб наживи панівної верхівки, щоб лише деякі індивіди збагачуються — таке не потрібно для нації.

Це ви кажете перебуваючи в лавах ЗСУ? Чи все ж таки десь в більш зручному місці? Ви бачили як воюємо з середини лав ЗСУ чи з «нескінченного марафону», де ЗП в дикторів більша ніж в військовослужбовця, якого перетворили на жебрака і до вели до стану коли виживання його родини залежить виключного від того на скільки довго він ризикує своїм життям. А в разі його загибелі — його родина має пройти 7 кіл пекла аби отримати відшкодування за його смерть.
І це я вже мовчу про мовчазний наказ визнавати ВСІХ загиблих зниклими безвісті аби держава уникала виконаня своїх обіцянок. Про наказ не забирати тіла вбитих. І про інший треш, який вам не розкажуть по «брехливому марафону». А розповісти є що.

Все це дуже зручно казати НЕ перебуваючи в ЗСУ безпосередньо. І, відповідно, нічого не варте. Долучайтеся до лав ЗСУ — побачимо на скільки швидко змінеться ваше бачення і ставлення.

Про наказ не забирати тіла вбитих.

брехня росіяни всьо дно їх потім присилають на обмін ще й своїх підкідають росіяни може й дурачки но мила не їдять

Це ви кажете перебуваючи в лавах ЗСУ?

Вже ж так сталося, що я не перебуваю у лавах ЗСУ. Не судилося і «не вродився», природа не дала відповідного здоров’я.
Ще будучи дитиною, я був моментально «списаний» як непридатний з виключенням з військового обліку ще у 16 років, коли ми проходили у 11-ому класі ВЛК у місцевому військоматі. І це було без куплених довідок, підкуплених комісій, чи іншої «липи». Це було у 2000-ому році. Власне, на основі цього я можу безперешкодно перетинати український кордон у обидва боки після 2022 року (спробував, дійсно працює!). Не знаю, чи це є великим щастям, бо з одного боку, про такий «королівський» привілей мріють мільйони українських чоловіків, але з іншого боку, цей «привілей» дістався мені не задарма — я за нього заплатив здоров’ям і фізичною вадою від народження, яка є невиліковною (власне, тому й отримав на ВЛК рішуче «виключений» без вагань і довічно).
Моя родина дуже засмутилася з цього приводу, бо це мовляв, закривало у майбутньому доступ до «можливої роботи у армії чи есбеу» (не штурмовиком, звісно, а на «кабінетну» посаду), але я, як міг, їх заспокоїв, що я туди і не планую. Але це був можна сказати кінець 90-х, тож у свідомості моїх родичів ще не було розуміння, що все скоро зміниться і я успішно знайду свою нішу у іншій індустрії, вони тоді ще жили у світі, де «добре можна жити лише у органах або бандитам», але на бандита я не тягнув, тому «мріяли», що може колись стану якимось «комп’ютерщиком» в умовному есбеу.

Мозок кричав а руки були мляві чи зв’язані?

Вітаю, брате! Удачі тобі й стійкості!

Все буде залежати від твоєї мотивації,від оточення та бажання вчитись.У мене в 153 оБаті ТрО 1 стр.рота 1 взвод 24.02.22 третина хлопців не бачила автомата.Навчились,пройшли Бахмутський напрямок, кордон Харківщини та Білгородчини, Лиманський напрямок, Красногорівку та Гірник,зараз в Серебрянському лісі.Воюють добре.Багато було поранено та повернулось до війська,загиблі в переважній більшості це міські бої в Красногорівці.Я був переведений рік тому до одного з батальйонів Полтавської бригади,що воював на Курщині.Тому з точки зору піхотного сержанта можу порадити вчитись,самостійно придбати 3-4 турнікети Дніпро або Січ,магазини додаткові,щоб не менше 8-10,один обов’язково з трасерами для цілевказання,з часом плитоноску з керамікою,бо вага казенного броніка під 20 кг,а плитоноска з плитами 6,5 кг.,ноги та спина подякують.Кілька павербанків доброї якості,краще на 20000.А по приїзду до частини слухай бойових солдат та сержантів.

Все по ділу, окрім броника. Так, в 2022-му броні гостро не вистачало, бо її з 2019 року не закупали від слова взагалі.

Але за перші 2 роки повномасштабки цю тему худо-бідно підтягнули і десь з 2024 року я не бачив, щоб десь видавали сталюку. Все, що бачив — на 6-ій кераміці, все — вагою не більше 8-10 кг.

В підрозділах ТрО,крім мінометників та БпЛА поки що старі піксельні корсар 6 класу

А, так, ТРО досі сильно недофінансують і скидають туди все, що в ЗСУ вже не використовується :( Співчуваю ;-(

На віщо брехати? Скільки ТРО змінював вони завжди були краще забеспечені за нас. Який сенс брехати?

завжди були краще забеспечені за нас

А за вас, це за кого? Бо американський айпішник трошки напружує)

У ТРО гарне забезпечення може бути тільки за субвенції їх рідних міст. Але вже 2 роки Зеленський забирає ПДФО, які сплачують військовослуцжбовці в місцеві бюджети, і відправляє їх своїм друзям. Тож, місцеві бюджети тепер мають набагато менші можливості допомагати своїм військовим підрозділам.

А держава забезпечує ТРО в останню чергу. Наприклад, ТРО почали повномасштабку фактично голі-босі саме через те, що слуги зарубили виділення додатково 50 млрд гривень МОУ на забезпечення підрозділів, яке вимагала опозиція ще з листопада 2021 року.

Але вже 2 роки Зеленський забирає ПДФО, які сплачують військовослуцжбовці в місцеві бюджети, і відправляє їх своїм друзям.

цікаво тоді місцевим бюджетам зараз має бути геть торба ну хіба окріма києва де оце я бачив забрали мільярди переклавши з міста у держ бюджет

Тож, місцеві бюджети тепер мають набагато менші можливості допомагати своїм військовим підрозділам.

що правда зокрема свідчить також що і у самого держ бюджету теж торба бо нащо тоді так робить

А держава забезпечує ТРО в останню чергу.

з тро взагалі дуже загадкова історія але таких також багато як то оті блок пости яки виходячи з новин існують також майже на лінії зіткнення як то херсон який через річку вже за лінією фронту а тут за річкою частково навіть евакуйований по району але при цім там стоять якісь блок пости які сформовані з якіхось слід розуміти як цивільних як то міліції як то оперів чисто кримінального а чого тоді ті блок пости не військові повністю просто армія не зрозуміло як і тоді ціль та задача ціх блокпостів

і як то тро як я розумію може бути «теріторіально передиклоковане» до лінії фронту беспосередньо але що тоді воно тоді таке виходячи з оцього

скидають туди все, що в ЗСУ вже не використовується
нащо тоді так робить

Бо зелені мародери контролюють далеко не всі міськради в країні. Тому вони забрали гроші із місцевих рад в загальнодержавний бюджет, щоб спокійно красти їх звідти, там у них все ок.

Корсар з третім класом захисту 14кг ваги — от таке видавали нам. За власні гроші купив шостий клас композитної кераміки. Коштувало все разом — 40к. Хребет не титановий аби то лайно тягати. А держава ... держава поставили ✅, що «бронижелет видало». Про іншу амуніцію розповісти?

Незабаром почнеться крінге. Назарчику приготуваться..

вже почалось — «йди в СЗЧ», «тобі там каюк» і тд

Одразу зрозуміло що автор ніколи не був у відрядженнях . Та і в армії теж . Там ще буде багато «цікавого» 😁 . Назар , бережи себе !

Бусифіковали?

А то якось це питання тактично оминули.

Ну що ж вам вдачі та наснаги, зараз від цього ніхто не застрахований.

Ні, нічого подібного не було.

Авжеж було, бо з ТЦК до учебки за добу це саме при варіанті бусифікації

Ніхто насильно мене нікуди не запихав, це все, що можу сказати.

А як тоді це відбулося? «Пане прошу пройти з нами в транспортний засіб»?

Частково нічне обстеження

таке тільки при бусіку)
Назар, якщо редакція забороняє писати тобі правду, подай нам якийсь сигнал

Зазвичай «Давайте швиденько з’їздим до начальника ТЦК тут 2 хв він вам підпише, а то через півгодини поїде кудись далеко».

Там треба давати одразу і продовження цієї сцени, напевно.

я подумав що це буде надто жорстоко) але так, з продовженням виглядає яскравіше:

до речі, соромно зізнаватися: «Футураму» я бачив, а «Ріка і Морті» якось проігнорував, але кілька тижнів тому хтось на DOU виклав посилання на одну із серій і я захопився — викачав усі 8 сезонів і 2 з них вже подивився, чистий каєф!

Так, гарний серіал)

а «Ріка і Морті» якось проігнорував

після тяганини совкових кортінок з болот у великому світі достатньо сюрпрайзів буде

викачав усі 8 сезонів і 2 з них вже подивився, чистий каєф!

блін живуть же ж люди я подивився 2 підряд потім випадково «знайшов» (не знаю яке слово написати) 3-й а потім так само випадково якийсь час після дізнався що сезонів уже 8

... і так само як той час між 3 та 8 у мене відбувся як «провал» то я досі не можу знайти часу та ресурсу сісти подивитися далі ((

чистий каєф!

для статистикаи цікаво ви (тут узагальнення) у перекладі дивитися чи так як є?

ЗЫ: о я здогадався нажать на значок відео... )) гм... сірьозно да? справді у перекладі?

так, у перекладі «Сыендука», але я не по цих лінках на ютубі, а з торента качнув.
зараз мені скажуть — фу, руснявою дивишся! але україномовного перекладу я не знайшоа, а цей ржачно зроблений

айтішник без англійської слухає Карузо у виконанні ...

Це дно, але не дивно, що користувач з подібною риторикою дивиться фільми в перекладі свинособачою

ви попаяний на мовному питанні.
багато захисників України в побуті все ще розмовляють російською — так приходьте в окопи їх навчати, замість того щоб із зручного дивана вякати.
а коли німецьку почуєте від туриста то б’єте в обличчя на голос з криком «за Бабин Яр?»

але україномовного перекладу я не знайшоа

погано шукав або навіть не намагався.
окрім руснявого срутрекера є ще толока.то
не дякуй

а Президент України сказав треба вчитися американської а ти його зрадив зрадив і Україну

Смотрю фильмы на русском и не рефлексирую. Сейчас не 22 и даже не 23 год, чтоб оправдываться.

Два коментарі? Спамери не витримують перевірку часом. Рідна мова — то українська мова. А що до інших — то таке...

А если другой язык родной, то что нужно делать?

Використовуй перекладач. Це буде повагою до України, її державної мови, громадян України і взагалі всього українського.

У меня нет уважения. Но, к сожалению (для нас обоих), мы живём в одной стране. А вот это действительно проблема, и не только для нас, а глобально.

Повага з’являється не там де вона є результатом, а там де вона потрібна, щоб з’явився хоч якійсь результат.
Найпростіше — це все хаяти. Найскладніше — знаходити позитив і триматися саме його. Втім, якщо багато чого не подобається то найпростіший шлях — виїзд туди де буде подобатися. Я б — коли був би президентом — такий би указ прийняв — якщо щось комусь не подобається в нас — от вам мандат на вільний виїзд куди схочете.

Я б — коли був би президентом — такий би указ прийняв — якщо щось комусь не подобається в нас — от вам мандат на вільний виїзд куди схочете.

тримай мій голос! Олега Дорожко — в Президенти!

Добре, тепер нас двоє. Беру вас у штаб.
Проконсультувався з чатиком.

Цікаве питання 🙂. Якщо серйозно, то щоб стати президентом України, треба виконати кілька **офіційних вимог** і пройти політичний шлях.

### Юридичні вимоги (за Конституцією України):

1. **Вік** — не менше 35 років.
2. **Громадянство** — тільки громадянин України, який **проживає в Україні останні 10 років**.
3. **Мова** — володіння державною мовою (українською).
4. **Активне виборче право** — бути виборцем.

### Процедурні кроки:

1. **Висування кандидатом**

* або від політичної партії,
* або самовисування.
2. **Заставна сума** — грошова застава (близько 2,5 млн грн, повертається тільки переможцю).
3. **Передвиборча кампанія** — створити програму, штаб, команду, зібрати підписників/прихильників.
4. **Вибори у два тури** — обрання відбувається всенародним голосуванням.

### Практичні речі:

* **Популярність і довіра** — підтримка великої кількості людей.
* **Команда та фінанси** — без організації і ресурсів кампанію майже нереально провести.
* **Медіа та публічність** — потрібно постійно бути у суспільному полі, виступати, пояснювати свої ідеї.

---

Хочеш, я складу для тебе **покрокову «дорожню карту»**, як людині «з нуля» піднятися до рівня кандидата у президенти?

Як бачите, питання лише у грошах. 2.5 млн гривень.

на жаль для нас ти взагалі живеш)

я свого часу написав потужну патріотичну антипутінську текстову гру і локалізував її трьома мовами:
play.google.com/...​?id=io.cordova.afm1&hl=uk
мій вклад в українську культуру важко переоцінити, але легко недооцінити)
а що роблять ці хейтери — тілько докоряють мені на форумі, а самі хоча б віршика накалякали?

Це буде повагою до України, її державної мови, громадян України і взагалі всього українського.

а от якби українські пілоту замість поваги до України краще знали як нормальні люди американської на рівні пілотування ф-16 то і поставки американського ф-16 відбулися швидше і так чи інакше змінили ситуацію вже тоді і то на користь України

ну у диванних патріотів дуже тонка душевна організація, а мова — це зброя: ось вони і воюють, не встаючи з диванів — з озвучкою мультиків, з піснями Цоя — шкода їх, за нас несвідомих потерпають.. тра бути добрішими до хворих людей)

Дійсно все сказав — мабуть передбачив? Я хворий. А якби не був вже б сержантом клятих кацапів дронами б душив. Дослужився б вже до сержанта. Може якійсь подвиг створив чи щось таке... А так, все що мені залишається це стежити за інформаційним простором. Дивитися, щоб його не забруднювали всіляки ледарі, що не розуміють чого вони проти вивчення державної мови. А відповідь проста — банальні ліннощі.

я не вас хворим назвав — це більше до Andrii, в нього якась хвороблива реакція на мовне питання.

А відповідь проста — банальні ліннощі.

треба копати глибше там купа ворогів та й зокрема лінощі то теж вороги як саботаж і зрештою зрада то все вороги народу

звісно дивишся, ти ж русня з варонєжа чи тамбова)

Іван, Іван, з неперевіреним акаунтом, а може це ти русня, яка засвоїла гугельтранслейт та намагається внести розбрат між україномовними та російськомовними українцями?

Ось бачу в історії досить дивний комент від тебе:
dou.ua/...​rums/topic/46911/#3007942

Між середньостатистичною полькою і середньостатистичною українкою вибір буде однозначно не на користь українки у поважаючого себе чоловіка

Ухады, Иван, тут водки нема!

а може ти, сірожа?) зрадо*обиш тут 24/7, 30 рублів відпрацьовуєш)

який же ти тупий ватний ботяра, твій перефорс не спрацює.
якби я відпрацьовував рублі то став би під власним прізвищем викладати у плеймаркет гру, де висміював путіна, кадирова та інших росіянських гандонів?
gamedev.dou.ua/forums/topic/49111

ну тупий тут тільки ти, сірожа) не вистачило тобі ні мужності, ні мізків щоб звалити чи мобілізуватись в нормальний підрозділ, сидиш і навалюєш тут простирадла з рашн пропагандою. Ти так скавулиш бо роками з дому боїшся вийти і кукухою протік?)

Моя то кукуха в порядку — я забув більше чим ти будеш коли-небудь знати)
А ти з якого підрозділу це неаргументоване лайно навалюєш, ваня? З окремого Польського підрозділу мажорів-ухилянтів, що виконують важливу місію по порівнянню польських vs. українських дівчат?)

але україномовного перекладу

ну так тут я просто трохи відвик від «перекладів» тож не одразу зрозумів навіть ширину питання просто у голові щось клацнуло мабуть я вже не пригадаю

... х.з. я днями (тижнями х.з.) перемкнуло читати документацію мабуть мікрософт але у перекладі мабуть російської читав читав і відчув що не тягну уже але це таки з особливостей по медицині чисто як зокрема

Власне, так і відбувається, якщо не бикувати.

А на якій підставі він (тцкашник) може примусово тягти вас до буса, якщо відсутній поліцьянт, що оформить затримання ?

Ось тут пишуть що «навіть під час воєнного стану працівники ТЦК та СП зобов’язані діяти виключно в межах закону. Вони не мають права обмежувати свободу громадян без законних підстав чи застосовувати силу. Примусове доставлення чи утримання можливі лише за рішенням уповноважених органів.»
sud.ua/...​mbudsmen-dmitriy-lubinets
Але ж ТЦКашники чомусь Конституцію та закони не читали або справді контужені, після поранень..

У нас депутати, в більшості, чхати хотіли на конституцію.
Що ви від того тцкашника хочете.
Він якщо 10 калек не зловить, то йому прилетить від керівництва.

А якщо 10 зловити, а одного відпустити за кілька тисяч $ — то ще й добряче заробить.

Зараз у них боді камери і у рядового ловуна менше можливостей «заробити» Це вже на іншому рівні рішають
А от те що із явно увімкненими камерами порушують закон каже що далі їх керівництва ці записи нікуди не йдуть.

Зараз у них боді камери і у рядового ловуна менше можливостей «заробити»

Ты давно на улицу выходил? Даже в облцентрах хрен найдёшь кого с боди-камерой, не говоря уже о глухомани.
Хотя да, на марафоне отчитались «с 1 сентября» и далее по тексту ;-)

Нащо ці провокаційні питання?
По опису всі прекрасно все зрозуміли.
Пряме зізнання ж нічого не змінить, а автор може з якихось причин його не дати.

До речі дивно що «койта» видали. Чи це власна фліска? Бо зазвичай видають «зеленку». Пощастило, що «в зиму йдете» — видадуть зимовий комплект. Знов таки — все це актуально якщо таки «Десна».

Це ви ще не потрапили в «десну». А може й потрапили. Сподіваюсь не в «Бугор» або «чікаго». Там повний треш. Пощастить якщо «Вегас», гірше якщо «Нью-Йорк». Щасти вам, найгірше ще по переду. В «бугрі» люди стрілялися. Тепер це неможливо, бо калашмати без бойків. Тримайся ✊

Це ти про позиції третьої?) чи центри підготовки

Третя там теж навчає (пекло, маю підстави так казати). Там всі навчають. Я про центри підготовки.

Дякую. У мене інше місце проходження бзвп.

Вітаю! Це справді пощастило.

Не факт. В мене син пройшов НЦ ДШВ під Житомиром. Там просто пекло було.

Телефон видавали годину на тиждень, нікого нікуди не відпускали, ніяких зустрічей із рідними, відношення 99% інструкторського і керівного складу — просто скотське. Із всіх інструкторів тільки один адекватний був.

Їжа — як для худоби, ліків не давали навіть тим, хто ковідом захворів.

Короче, це ще той челендж був, щоб не втратити мотивацію. Але синачка витртмав і в фіналі отримав відзнаку «кращий курсант взводу» :)

Під час навчання я зламав кістку в суглобі (дуже сильно вивернув ногу). Місяць проходив з переломом — вже майже пів року намагаюся відновити суглоб.
От вам ставлення в «Десні».
Хлопець з іншого взводу впав коли заходив в бліндаж, зламав ребра (кістки стирчали назовні), його лише на другий день повезли в шпиталь бо була загроза що він прямо там вмре, в тому бліндажі.
Я ж кажу — люди стрілялися на полігоні, бо не витримували знущань і скотського ставлення.
Що правда стрілялися не з мого табору, а з сусісднього. «Бугор». Там людей за людей ніколи не рахували.

А чому вони самі стрілялися, а не стріляли того хто їм ці знущання причиняв(втрачати то нічого же)? Мені просто цікаво. Там один набій видають чи як?

В рожку 5 набоїв. Так видають. Коли повітряна тривога — всі біжать в ліс ховатися. От там і стрілялися. Бо не витримували. А бігати шукати кривдника — на полігон йдуть з двома інструкторами. А в таборі їх може бути до десяти.

Як почитаю, що з людьми в НЦ виробляли, розумію, НАСКІЛЬКИ мені пощастило і з НЦ, і інструкторами. У нас єдина фігня була — це їже несмача. А так — тут тобі і зарядки прямо в палатках взводу, і посилки майже щодня привозили, і з рідними можна було до 2 годин на тиждень побачитись, і нормальний теплий душ (перші 3 тижні — взагалі — щодня працював :), потім 3 рази на тиждень залишили)
А інструктори — просто янголи! Майже всі — бойові сержанти-розвідоси, такі рекси, що ховайся...
Згадую НЦ з ностальгією. Так там було все ясно і просто :)

Вам просто пощастило. Бо я знаю багато прикладів іншого ставлення.
Телефони раз на тиждень на 15хв, душ — старий намет, топили дровами аби була гаряча вода. Поряд стояв контейнер з душовими, який працював від генератора. То ж дизель за увесь час один раз видали за півтори місяці. Всі інші рази — я купляв дизель на два взводи аби помитися. Їжа — так, лайно повне. Це й не дивно. Коли хлопці поверталися з наряду на кухню (на 12 годин) — не могли ще кілька днів їсти, бо побачили на власні очі як то готується.
медицина: якщо є пігулки — дадуть. Якщо ні — ну вибачай. Отримати лікарняний на добу можна лише якщо в тебе температура 38.2+
Я місяць проходив зі зламаною в суглобі кісткою бо мені відмовіили в потребі відвідати шпиталь, зробити рентген. Формолювання: це треба писати буде рапорт про само каліцтво, потім це догана. Кажуть: якщо ти вмреш — це два рапорти. А якщо в тебе перелом — 7. То ж ні, сиди в бліндажі. І то — це лише поки комбат не приїздить. Бо якщо він в таборі — всі мали вдавати бурхливу діяльність. Бо як це — хтось хворіє чи скалічений. В таборі таких не може бути...

І це я ще не розповів про футбольне поле серед лісу, волейбольне поле, церкву... Там багато дичини було за ті два місяці БЗВП.

душ — старий намет, топили дровами аби була гаряча вода

воу-воу, чекайте! А що із цим не так? У нас теж топили дровами і души були — звичайні армійські мобільні, просто ось у сина їх пускали в такий душ раз на тиждень і те не завжди.
А у нас і палатка душова була завжди доступна, якщо, наприклад, перевдягтись чи там просто холодною водою щось потерти собі. І істопник працював регулярно і 3 рази на тиждень був гарячий душ — 3 кабінки + тазики для прання. Я про таку розкіш в інших НЦ не чув :)

на фото он уже в форме и судя по бетонному полу и оконному свету — не в палатке. Не знаю какая учебка, новобранцам, такую роскшь может позволить.

Не дуже добре вийшло. Бажаю, що б все добре було.

На яку посаду йдеш, в яку бригаду?

І GPS-координати не забудь спитати!

А як воно взагалі з цим? Заборонено казати в якому ти місці і підрозділі служиш чи як? Якщо скажеш — тюрма чи як воно працює?

Незаборонено казати в яку бригаду. Чи назву центру підготовки. Міста і будь які орієнтири авжеж заборонено

чим довше пробудете в армії , особливо на фронті — побачите справжнє лице і ставлення цієї держави, то будете проклинати той день коли потрапили сюди

Малось на увазі, що він робить, щоб покращити)
Мені в 3ій штурмовій норм. А за СЗЧ тут і держава не врятує )))

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

То як всі підуть туди, то хто буде захищати вас і ваших рідних, ваше майно? Здати країну і все, чи як?

Борун Потужневич Забугорний

Шкода, що тут не можна ставити реакції клоуна. Але ви давно мали би розуміти, що не можуть 100% населення безпосередньо воювати. Кожного воюючого має забезпечувати декілька працездатних осіб, які крутять економіку.
Окрім того, не кожен фізично має змогу воювати. Не всі народилися воїнами-штурмовиками, не кожен може «тягнути» війну.

що не можуть 100% населення безпосередньо воювати.

чому ж то?

воюючого має забезпечувати декілька працездатних осіб, які крутять економіку.

ну це легко досить просто економічне фінансове забезпечення отримувати з «оттуда» і все наладиться хіба ні?

То як всі підуть туди, то хто буде захищати вас і ваших рідних, ваше майно? Здати країну і все, чи як?

Там вище в коментарях подали ідею:

В крайньому випадку депортують усіх чоловіків українців, але не своїх.

Може й з Трампом домовляться, не думаю що він буде сильно опиратися тому щоб повернути в Україну тих українців, хто американське громадянство ще не встиг отримати ;-)

І поїдете ви із справжнього Нью-Йорка до його аналогів від вітчизняного виробника:

Це ви ще не потрапили в «десну». А може й потрапили. Сподіваюсь не в «Бугор» або «чікаго». Там повний треш. Пощастить якщо «Вегас», гірше якщо «Нью-Йорк».

Як можна повернути тих, хто перебуває на візі? Це ж вам не біженство, політичний притулок, чи інший аналог тих U4U/TPS.

Як можна повернути тих, хто перебуває на візі?

Давайте поміркуємо разом, кейс непростий..

Сполучені Штати мають право анулювати будь-яку візу, включаючи робочу, за порушення візового режиму, надання недостовірної інформації, зміну обставин, що суперечать вимогам візи, або якщо виникне підозра у наявності причини для заборони в’їзду в США.

Ура, рішення знайдено! «Зміна обставин» цілком підходить — обставини змінилися: Україні конче потрібні штурмовики)

Зміна обставин, що суперечать вимогам:
Якщо фактичні обставини змінилися таким чином, що ви більше не відповідаєте критеріям, за якими була видана віза.
Якщо ви вже перебуваєте на території США, анулювання візи може призвести до депортації.

Значить садимо вас до літака що прямує до військового аеродрому в Польщі, а далі вже по своїх каналах постачання зброї та нових рекрутів)

Все так, все так. Але то тільки теорія.

ми рождєни чтоб сказку сдєлать билью і вмєсто серца пламєнний мотор! (к)
Але то тільки теорія.

Ага,

During World War II, the United States forcibly relocated and incarcerated about 120,000 people of Japanese descent in ten concentration camps operated by the War Relocation Authority (WRA), mostly in the western interior of the country. About two-thirds were U.S. citizens.

Яке відношення мають часи другої світової до сьогодення? Таким методом можна підняти будь-які жахи з історії і наводити «приклади».
Сучасний світ не має ніякого стосунку до того, що відбувалося у різні роки поневолення і утискання.

Сучасний світ не має ніякого стосунку до того, що відбувалося у різні роки поневолення і утискання.

Ага, вот прямо за окном могу наблюдать, как кардинально поменялся мир: ничего подобного описанному сто лет тому Гашеком ли, Хеллером ли нет и быть не может.

В теорії — все що завгодно можливо. Проте, я в це не вірю, можна розмірковувати скільки завгодно, але сучасність все таки далека від того історичного минулого.

Ты пытаешься укорениться в стране прецедентного права. И вот так легко отмахиваешься от имеющих быть прецедентов? Ну что ж, удачи :-)

З.Ы. Я не к тому, что непременно всех украинцев вот прям завтра вывезут из солнечной Калифорнии прямо к ЛБЗ, это, очевидно, маловероятно. Мой поинт — государство США в своих интересах, коли посчитает то необходимым, без проблем может сделать хоть с гражданами, хоть с мигрантами на визах, буквально, всё, что угодно. И тому есть немало примеров.

Як можна повернути тих, хто перебуває на візі?

тю )) смішний якійсь товариш політрук

Десь «ця погана держава» і десь окремо «я в білому красівий демотивую захисника»

100% всюди беспредєл і хамство .....

Тримайся, бажаю опинитись в адекватному підрозділі і на хоч в якійсь мірі цікавій посаді

Назаре, ти крутий! Завжди можеш на нас розраховувати!

Велике дякую нашій крутій команді за підтримку та допомогу у всіх питаннях!

Підписатись на коментарі