«Наш графік зірвано через недбалість itch». Ігровий розробник повідомив, що платформа затримує його виплати вже понад 100 днів
В останні тижні itch.io зіткнулася з новою проблемою — розробники, що публікують на платформі ігри почали отримувати виплати з затримками. Про таку проблему повідомили одразу кілька людей.
«Останню виплату я отримала в середу ввечері — рівно через 25 днів після того, як ініціювала її. Я перевірила на itch і бачу, що всі інші надходили приблизно за сім-чотирнадцять днів», — зазначила ігрова дизайнерка та художниця Аманда Франк.
Інший розробник та ілюстратор Perplexing Ruins додав, що простота використання itch.io дуже допомагала в роботі. Однак затримки з виплатами залишили неприємні враження.
«Схоже, останнім часом затримки з виплатами, які збирає itch, стали довшими. Бачив, як люди пишуть навіть про 30 днів! Найдовша з моїх виплат висить уже 17 днів, наступна — 14 днів. Коли це твій дохід на поточні витрати, це стрес», — пояснив Perplexing Ruins.
Про схожі проблеми повідомляють і користувачі Reddit. Зокрема, розробник з ніком seanutsfrox написав, що чекає виплат від itch.io понад 100 днів і досі не отримав жодного долара. Він наголосив, що від самого початку писав у підтримку платформи багато разів за останні місяці. Однак не отримав жодної відповіді. Він звернувся навіть до податкової у своїй країні й надав офіційні документи.
«Після місяців очікування itch.io нарешті перевірили їх і позначили мій податковий профіль як „Validated“. І все одно — жодних виплат. Тим часом мій проєкт зазнав серйозної шкоди. Нам потрібні кошти, щоб продовжувати розробку, але натомість ми лишилися чекати без жодних пояснень, не розуміючи, чи побачимо свої гроші взагалі. У нас навіть була фрилансерка, яка вже працювала з нами за контрактом. Але коли гроші так і не прийшли, нам довелося скасувати роботу, через що ми виглядали некомпетентно і згаяли час фрилансерки. Її робота була для нас справді важливою, і тепер наш графік зірвано через недбалість itch.io», — пише у своєму пості seanutsfrox.
Розробник наполягає: утримання понад $6000 протягом місяців — «нічим не відрізняється від крадіжки». Seanutsfrox також повідомив, що понад 200 розробників повідомляють про те саме. Він зібрав у Discord десятки людей, які опинилися у такій самій ситуації. Примітно, що всі вони з-за меж США (здебільшого з ЄС та Великої Британії).
«Схоже, itch.io відмовляється платити міжнародним девелоперам. Якщо це правда, то це не просто недбалість — це дискримінація. Можливо, співробітники itch.io теж працюють безкоштовно — і тому платформа працює так, як працює. Якщо так, то, може, вони теж хочуть приєднатися до мого проєкту й попрацювати 4 місяці без оплати? На цьому етапі я зрозумів: ми не побачимо своїх грошей, якщо не діятимемо. Я зв’язався з журналістом великого видання, який раніше писав про itch.io. Я подав скаргу до органів ЄС щодо підозри у шахрайстві. Я також звернувся до Stripe і PayPal із запитом щодо цієї ситуації», — резюмує розробник.
Крістіан Соррелл з команди MeatCastle GameWare наполягає: ще більш гнітючою ситуацію робить брак комунікації з боку платформи. Своєю чергою представник itch.io пояснив користувачам в офіційному Discord-каналі, що затримки з виплатами посилилися через перенавантаження скриньки підтримки сотнями листів. Це — наслідок скандалу з групою Collective Shout, яка вимагала вилучення ігор для дорослих з платформи. З іншого боку, вилучення NSFW-ігор з каталогу спровокувало «наплив користувачів», які одночасно подали запити на виплати, що призвело до величезного беклогу і команді itch доводиться розгрібати все це руками.
Нагадаємо, що влітку itch.io видалила багато ігор для дорослих через проблеми з обробкою платежів. Керівництво майданчика перепросило за ситуацію і погодилося, що це рішення «було раптовим та деструктивним». Причиною такого рішення стала гра під назвою No Mercy, через яку організація Collective Shout розгорнула кампанію проти Steam та itch, а також звернулася до платіжних процесорів із занепокоєннями щодо певного контенту на обох платформах.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів