«Наш графік зірвано через недбалість itch». Ігровий розробник повідомив, що платформа затримує його виплати вже понад 100 днів

В останні тижні itch.io зіткнулася з новою проблемою — розробники, що публікують на платформі ігри почали отримувати виплати з затримками. Про таку проблему повідомили одразу кілька людей.

«Останню виплату я отримала в середу ввечері — рівно через 25 днів після того, як ініціювала її. Я перевірила на itch і бачу, що всі інші надходили приблизно за сім-чотирнадцять днів», — зазначила ігрова дизайнерка та художниця Аманда Франк.

Інший розробник та ілюстратор Perplexing Ruins додав, що простота використання itch.io дуже допомагала в роботі. Однак затримки з виплатами залишили неприємні враження.

«Схоже, останнім часом затримки з виплатами, які збирає itch, стали довшими. Бачив, як люди пишуть навіть про 30 днів! Найдовша з моїх виплат висить уже 17 днів, наступна — 14 днів. Коли це твій дохід на поточні витрати, це стрес», — пояснив Perplexing Ruins.

Про схожі проблеми повідомляють і користувачі Reddit. Зокрема, розробник з ніком seanutsfrox написав, що чекає виплат від itch.io понад 100 днів і досі не отримав жодного долара. Він наголосив, що від самого початку писав у підтримку платформи багато разів за останні місяці. Однак не отримав жодної відповіді. Він звернувся навіть до податкової у своїй країні й надав офіційні документи.

«Після місяців очікування itch.io нарешті перевірили їх і позначили мій податковий профіль як „Validated“. І все одно — жодних виплат. Тим часом мій проєкт зазнав серйозної шкоди. Нам потрібні кошти, щоб продовжувати розробку, але натомість ми лишилися чекати без жодних пояснень, не розуміючи, чи побачимо свої гроші взагалі. У нас навіть була фрилансерка, яка вже працювала з нами за контрактом. Але коли гроші так і не прийшли, нам довелося скасувати роботу, через що ми виглядали некомпетентно і згаяли час фрилансерки. Її робота була для нас справді важливою, і тепер наш графік зірвано через недбалість itch.io», — пише у своєму пості seanutsfrox.

Розробник наполягає: утримання понад $6000 протягом місяців — «нічим не відрізняється від крадіжки». Seanutsfrox також повідомив, що понад 200 розробників повідомляють про те саме. Він зібрав у Discord десятки людей, які опинилися у такій самій ситуації. Примітно, що всі вони з-за меж США (здебільшого з ЄС та Великої Британії).

«Схоже, itch.io відмовляється платити міжнародним девелоперам. Якщо це правда, то це не просто недбалість — це дискримінація. Можливо, співробітники itch.io теж працюють безкоштовно — і тому платформа працює так, як працює. Якщо так, то, може, вони теж хочуть приєднатися до мого проєкту й попрацювати 4 місяці без оплати? На цьому етапі я зрозумів: ми не побачимо своїх грошей, якщо не діятимемо. Я зв’язався з журналістом великого видання, який раніше писав про itch.io. Я подав скаргу до органів ЄС щодо підозри у шахрайстві. Я також звернувся до Stripe і PayPal із запитом щодо цієї ситуації», — резюмує розробник.

Крістіан Соррелл з команди MeatCastle GameWare наполягає: ще більш гнітючою ситуацію робить брак комунікації з боку платформи. Своєю чергою представник itch.io пояснив користувачам в офіційному Discord-каналі, що затримки з виплатами посилилися через перенавантаження скриньки підтримки сотнями листів. Це — наслідок скандалу з групою Collective Shout, яка вимагала вилучення ігор для дорослих з платформи. З іншого боку, вилучення NSFW-ігор з каталогу спровокувало «наплив користувачів», які одночасно подали запити на виплати, що призвело до величезного беклогу і команді itch доводиться розгрібати все це руками.

Нагадаємо, що влітку itch.io видалила багато ігор для дорослих через проблеми з обробкою платежів. Керівництво майданчика перепросило за ситуацію і погодилося, що це рішення «було раптовим та деструктивним». Причиною такого рішення стала гра під назвою No Mercy, через яку організація Collective Shout розгорнула кампанію проти Steam та itch, а також звернулася до платіжних процесорів із занепокоєннями щодо певного контенту на обох платформах.

Чи працюєте ви зараз з itch.io? Якщо так — чи були затримки з виплатами ваших грошей? Діліться досвідом в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Скільки там був, завжди треба було десь місяць виводити. Але це з пайоніром, з пейпалом тебе просто нах посилають.

Своєю чергою представник itch.io пояснив користувачам в офіційному Discord-каналі, що затримки з виплатами посилилися через перенавантаження скриньки підтримки сотнями листів

Класна відмазка не платити тіпам гроші, наче підтримка має стосунок до фін-відділу :)
На реддіті, дійсно, багато хто скаржиться про невиплати і таке відчуття, що ітч має якісь проблеми, але не з перевантаженням скриньки це точно, а з бюджетами.
Є побоювання, що такий майданчик може ріпнутись і з комунікацією все ж таки вийдуть, але коли вже буде запізно.

Коли кантора перестає платитити гроші які вона уже отримала від клієнтів значить
ці гроші «зависають» на рахунках компанії що наводить на думку чи не пакує менеджмент цієї кантори в напрямку яких островів 😅 І єдина мета таких затримок це зробити чемодани більш повними ...

Саме такі ж думки. Думаю, що там менеджмент, попросту, грамотно розтасовує бабло :)

Підписатись на коментарі