«Так працюють алгоритми». Інді-команду розкритикували за маркетинг своєї метроїдванії за допомогою Silksong

Constance — це 2D-метроїдванія з елементами екшену, яку створює команда btf. Нещодавно автори проєкту потрапили під критику від частини користувачів. Вони активно використовували згадки Hollow Knight: Silksong, щоб привернути увагу до власної гри. Деякі коментатори вважають це неповагою до чужої праці. Однак розробники відповіли, що лиш намагаються залучити аудиторію.

«Тим, хто скаржиться, що я занадто часто використовую Silksong для просування нашої гри. Мені шкода, але так працює алгоритм цієї платформи [Х]. Ви повинні згадувати тренди, щоб вас помітили, і багато людей раді відкривати для себе подібні ігри. Завдяки таким публікаціям я щодня бачу сотні підписників, [додавань] в списки бажаного і захоплених людей, які ніколи раніше не бачили нашу гру», — пояснив один із розробників.

На акаунті Constance за останній місяць було дійсно багато згадок Hollow Knight: Silksong. Хоча загалом гру анонсували ще в грудні 2023 року, і відтоді btf публікувала різні пости.

«Я думаю, ми всі знаємо, як виглядатиме фіолетова Silksong», — сказано в коментарі до фанатського арту з фіолетовою Хорнет.

«Чи буде Constance вашою наступною грою після Silksong?» — написали btf через три дні.

Hollow Knight: Silksong дійсно знаходиться в трендах з моменту запуску. На релізі через гру вийшли з ладу сервери магазинів на всіх платформах. А пізніше максимальний онлайн в Steam перевалив за 580 тисяч користувачів. Ми також публікували матеріал, в якому обговорили причини популярності Silksong з українськими експертами.

Як гадаєте, спільното, чи прийнятний такий маркетинг коштом іншої гри? Пишіть думки в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Взагалі знахабніли. Піаритися на чужому успіху можна тільки іншим перегайпам

буря в стакані, максимально пофіг

Підписатись на коментарі