«Це була не FIFA». Відомий футболіст розповів, як гра на PSP допомогла «Манчестер Юнайтед» досягати успіху
Вейн Руні — знаменитий футболіст, який з 2004 по 2017 рік виступав за «Манчестер Юнайтед». У цей період клуб виграв багато трофеїв, включно з Лігою чемпіонів. Однією з причин успіхів колективу спортсмен назвав командні розваги на PSP. Футболісти грали в SOCOM, завдяки чому зближувалися та відпрацьовували тактику.
Руні веде власний подкаст The Wayne Rooney Show. В останньому випуску він поділився думками про вихід EA Sports FC 26 — нової частини серії футбольних симуляторів від ЕА.
«Раніше я багато грав у FIFA і Call of Duty, [але] останнім часом не дуже часто. Я грав з деякими ютуберами в Pro Clubs, що було весело», — сказав Руні.
Далі він пожартував, що має гарні навички в EA Sports FC. Він сказав, що може навіть увійти в першу сотню кращих гравців. Однак в часи, коли Руні виступав за «Манчестер Юнайтед», у клубі полюбляли влаштовувати командні матчі в SOCOM на PSP.
«Знаєте, у що ми грали? Не у FIFA. Це справжня історія, але я справді вірю, що велика частина успіху „Манчестер Юнайтед“ була пов’язана з грою на PSP. Це змушувало нас більше спілкуватися. Ми грали в неї в літаку, в автобусі команди. Ми грали 5 на 5, тобто я, Ріо [Фердинанд], Майкл Каррік, Джон О’Ші, Вес Браун в 5 на 5. Вона називалася SOCOM, на PSP. Армійська гра», — поділився Руні.

За словами футболіста, командні ігри гуртували членів «Манчестер Юнайтед». Тому що доводилося разом продумувати тактику та діяти злагоджено.
«Ти повинен розмовляти, ти повинен бути тактично правильним, йти та відроджувати людей, коли їх вбивають. Я вірю, що це було великою частиною нашого успіху. Запитайте будь-якого з гравців, які грали в неї тоді, це було чудово. І насправді те, як ти грав у цю гру, відображало, як гравець грав у футбол. Це було божевільно.
Майкл Каррік був трохи підступним і спокійним гравцем. Ти лежав, ховаючись, і чув, як маленька граната відскакувала від місця, куди він її кинув. Я був повністю занурений у гру, прямо на передовій окопів. І це може вас здивувати, але це було важливою частиною нашого успіху», — розповів Руні.
При цьому не всі члени команди підтримували ігри на PSP. Старші футболісти утримувалися від участі в матчах, а воротар взагалі злився через шум, який створювали колеги.
«Едвін ван дер Сар, звісно, дратувався, бо, наприклад, ми сидимо в автобусі команди, а навколо всі кричать, повідомляючи один одному, де вони знаходяться. А іноді, якщо у ворогів залишався один гравець, ти намагався обійти з флангу і зловити його, тому ми спілкувалися між собою. А ван дер Сар дратувався і міняв місце, намагаючись віддалитися від нас якомога далі», — підсумував Руні.
Раніше Ріо Фердинанд ділився схожою інформацією. Він теж вважає, що командні ігри в SOCOM посприяли успіхам «Манчестер Юнайтед» на футбольній сцені.
«Якщо ми їхали годину, цього було недостатньо. Потрібно було дві-три години, щоб ми могли зануритися в гру. Дві команди, 6 на 6 або 5 на 5, більшість гравців нашої команди, крім таких ветеранів, як Гері Невілл, Едвін і Гіггзі. Я досі вважаю, що частина наших перемог і наша культура були пов’язані з цією грою, повірте мені. Тому що ми всі були разом, іноді ненавиділи один одного і сварилися, кидали PSP. Це було неймовірно», — доповнив Фердинанд.
Нагадаємо, раніше експрезидент Sony Interactive Entertainment Шюхей Йошіда проаналізував причини провалу PS Vita. Однією з головних проблем він відзначив брак ресурсів, через який Sony не могла забезпечувати платформу ексклюзивним контентом.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів