Актору з GTA V байдуже до GTA 6. Він любить книги і радить читати російську літературу

Стівен Огг, виконавець ролі Тревора Філіпса в Grand Theft Auto V, не цікавиться відеоіграми. Саме тому йому байдуже до продовження культової серії Rockstar. Актор має іншу пристрасть — читання книг. Однак перше, що він порадив аудиторії — це російську літературу, зокрема Достоєвського.

Огг поспілкувався з автором YouTube-каналу HarrisonShippp. У актора одразу запитали, чи чекає він на вихід GTA 6, який заплановано на травень 2026 року.

«Я нічого не відчуваю. Я не геймер. Я ніколи не грав у відеоігри, тому я абсолютно нічого не відчуваю», — розповів Огг.

Актору ніколи не подобалося, що фанати GTA V сприймають його як Тревора і уособлюють з персонажем. Насправді він має інше хоббі — читати книги. Однак першою ж рекомендацією актора стала російська література.

«Нещодавно хтось сказав: „Ви повинні пограти в GTA 5“. Я запитав: „Чому?“ Вони відповіли: „Тому що це так класно!“ А я сказав: „Ну, то одного дня ви повинні прочитати „Злочин і кара“ Достоєвського“, і він (співрозмовник, — прим.) повністю онімів», — розповів Огг.

Далі актор запитав у блогера, чи той знає Федора Достоєвського. HarrisonShippp відповів, що ні. Після цього Огг порекомендував прочитати «Злочин і кару».

«Бачите? Це те саме. Книги — це моє», — підсумував Огг.

Нагадаємо, раніше ми писали, що тривалість сюжетної кампанії Grand Theft Auto 6 може становити 75 годин. Вона нібито буде розділена на пролог та пʼять розділів.

Як гадаєте, чому на Заході продовжують так захоплюватися елементами російської культури? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Краще б почитав Винниченка, а то американці досі надрачують на кацапню.

Радить Достоєвського, цікаво що окрім, «Преступление и наказание» ще є «Идиот», хоча напевно вартує до прочитання «Игрок».
BTW Федір Достоєвський один із найбільш читаємих писателей в світі, росіянам би не завадило по читати, хоча ті хто вміють а не соловьйва зі скабаєвою дивляться по зомбоящіку, ті усі в опозиції. Цю тему классик теж не оминув в «Записки из подполья».

О, вже під’їхала ахінея про великого пейсатєля толстоєвського від свідків єдиного народу)

Вік, це дуже контроверсійна тема, давай може щось про простіше і актуальне. Ти знаєш гарний рецепт кулебяки зі свинячими крильцями?

Я тут сало солив щоб з борщем, запис не побачів.
P.S. У Миколи Гоголя окрім Вечера на хуторе, близ Диканьки и Тарас Бульба — гловні хіти : Мертрвые души і Ревизор, вважається абсолютною классикою російської літератури. Хоча по факту це те саме, що і Марк Твен та О’Генрі, ну або Салтиков-Щедрін.
P.P.S. На сьогодні хто ворог федерації ? Алла Пугачева, Юрій Шевчук, Андрій Макаревич, Алішер Валє́єв ака Моргенштерн, Каста уся группа, Леонид Парфенов, Михайло Кожухов, Гаррі Каспаров, Ілля Варламов та інші.

Такий же покидьок як і Тревор

СВР російський на жаль добре працює. Всі ми знаємо , хто опікується усіма цими росмузеями закордоном. СЗР мало б повчитися і просувати українську культуру закордоном: теж проводити виставки, концерти, перекладати українську літературу... Треба витіснити подібну фігню.

Читав «Преступление и наказание» в оригіналі ще коли був студентом. У книзі описується, як у вбивці совість з’їдала душу до пекельних борошен, і зрештою саме ті борошна змусили його зізнатися, а покарання стало вивільненням. Але то книга, а в реальності у московитів відсутнє подібне ставлення до ближніх. Тож вестернам варто це пояснювати. У цій книзі є ще один знаковий момент: як один роботяга побачив золоті часи у свого сплячого напарника, перехрестився, вбив і зняв часи.

Якщо усі росіяни нелюди, то чому Федір Михайлович написав по суті біблійну історію про Кайна, але переклавши її на будтя нео феодалізму російської імперії, коли студент Раскольніков зарубав сокирою розтовщіцю з мікрокредитної організації, щоб на виручені грощі випити горілки ???
Між іншим Достоєвський як борець із царським режимом вже стояв у стінки та в останній момент, страту відмінили. Царській уряд часто помилував, причому навіть реально терористів і вбивць які вбивали державних діячів. А вбивали підряд усіх, навіть прем’єр міністра Петра Столипіна вбили в Києві
Як тодішнє так і сьогоднішнє протистояння, не етнічне — хоча це роздмухують, воно економіко-політичне і Україна в ньому взагалі розмінна монета як і Сирія чи Ірак наприклад. Йде війна за світові ціни на газ та нафту основу сьогодняшньої капіталістичної економіки. Питання на стільки принципове, що ради нього йдуть на все, реально може дійти і до ядерної зброї, аоинаймні нею погрожують вже постійно.
Під це діло Китай лише за рік ввів в експлуатацію електрики з відновлюваних джерел, більше ніж уся енергетика федерації разом взята.
Та це швидше вже про твори Ернеста Гемінгвея.

вам би припинити бути в російському інформаційному колі, бо у вас навіть аргументація того самого рівня — каша.

ваше заперечливе питання в реченні:

Якщо усі росіяни нелюди
то чому Федір Михайлович
написав по суті біблійну історію про Кайна
коли студент Раскольніков зарубав сокирою розтовщіцю з мікрокредитної організації, щоб на виручені грощі випити горілки

історія один в один, ага.

Між іншим Достоєвський як борець із царським режимом вже стояв у стінки та в останній момен

а що виборов?

Царській уряд часто помилував, причому навіть реально терористів і вбивць які вбивали державних діячів

а чому вони терористи, а не борці з царським режимом?

Як тодішнє так і сьогоднішнє протистояння, не етнічне — хоча це роздмухують, воно економіко-політичне і Україна в ньому взагалі розмінна монета

ага, 100%
скажіть, а Україну зіштовхнула США з московією як проксі? ну бо московія ні на кого не нападала і вона завжди товаришує з сусідами.

реально ипде дійти і до ядерної збро

ну звісно, куди ж без ядеrки. здавайтеся московії, а то вдарить ядеrкой.

Під це діло Китай лише за рік ввів в експлуатацію електрики з відновлюваних джерел, більше ніж уся енергетика федерації разом взята.

шо? а, треба було просто погладити нефритовий стрижень, зрозуміло.

що ще можна очікувати від ШІ?

Однак перше, що він порадив аудиторії — це російську літературу, зокрема Достоєвського.

Про російську класичну літературу якийсь іноземець влучно прокоментував:
Basically russian classic literature. Everyone suffer. Reader, characters, author. Pure pain. Amazing.

кстаті, а хіба у нас не так само (в тій же епосі принаймні)?

Якщо взяти глобальні теми, наприклад з творів Шевченка, то так — народ страждав.
Але на особистому рівні, imho, якось веселіше було — може тому що клімат південний та люди більш «на позитиві». Узяти скажімо «Енеїду» чи більш реалістичні — «Кайдашева сім’я», «Вечори на хуторі біля Диканьки» — люди потерпають місцями але й насолоджуються простими радощами життя, на відміну від героїв творів «похмурих росіянських геніїв» — Раскольникова, Чацького та інших.

Злочин і кара дали нам silent hill 2

Актору ГТА байдуже на ГТА6. Він ще й радить читати русліт. Мені, наприклад, байдуже на актора ГТА. Пропоную брати з мене приклад.

Тю Я до цієї статті не здогадувався про його існування :-)

О боже, хтось читає російську прозу позаминулого сторіччя... Ай ай ай.
Чесно, я сам не захоплююсь нею, так само як не сильно люблю і деяких західних класиків. Не цікаво.
Але ну от прям ні до чого докопатись... Я ще розумію якби читав сучасну прозу де автору/видавцям з рашки йдуть горорари які повертаються нам у вигляді шахедів, а так ну таке.

Коли побачив заголовок, молився щоб це був не Нед Люк(Ned Luke).
Стівен нагадує мені Тревора який перестав приймати тяжкі наркотики. Хот тейки такі ж ***нуті залишилися.
Тепер я не чекаю його камео у VI.

чому на Заході продовжують так захоплюватися елементами російської культури

потому что там встречаются значимые произведения.
некоторые из них написанные в позапрошлом веке, и события 2022-го на них никак повлиять не могут.

Не знаю, я читав і Достоєвського, і Толстого. Вся література просякнута духом імперіалізму і чисто російської трагічності. Нехай це буде субʼєктивно, але ніколи не розумів їхньої нібито «величі». І це навіть без урахування контексту сьогодення.

где империализм в «Преступление и наказание»?
где империализм в «Хаджи-Мурат»? это вообще глубоко антиимпериалистическое произведение

если вам не нравится «трагичность» это не значит, что вы должны всех остальных учить, что у вас вкус правильный, а у них — нет

А я нікого і не вчив, я спеціально написав, що це субʼєктивне враження. Так, мені не подобається, але де я вказував комусь, що варто читати чи не варто? Звісно, що зараз на це накладається контекст, але за межами контексту я свою думку висловив. І так, там певне є винятки в літературі, але вони лиш правило підкреслюють.

Раскольніков з його «сильных мира сего», а особливо про «право сильного» і непростих людей, які можуть переступати закон задля найвищою цілі. Це, в принципі, і є про ідеологію імперського домінування.

осталось только добавить, что в образе человека, который «в праве», почему-то приводится француз Наполеон, а весь роман, собственно говоря, посвящен краху такого рода идей )

Це ж ілюстрація, що ні до чого гарного це не призведе, чи я не так зрозумів? Переступив закон, це призвело до зайвих вбивств, нічого не змінило та перетворило життя на пекло?

Тут зазвичай окремо згадують, що фмд був українофобом. Але, якщо чесно, він і русофобом був неабияким та і загалом з його особистих листувань стає зрозуміло, що чувак був відвертим мізантропом.

осталось только еще научится отделят произведения от личности его автора

Це неможливо, навіть контексті герменевтичного підходу

щось я не чув про говнюків, які робили в більшості своїй добрі речі.

Доктор Хаус?)

Ненависть до рашліту в мене з дитинства. Я так і не зміг зрозуміти, чому той всратий Ґерасім замість того щоб віддати Муму хоч комусь (нагода була) її втопив. А решту рашнявої говнопрози читав лише по аннотаціях, щоб відповідати на уроках та контрольних. Про тезу про ымпєріалізм попереднього дописувача абсолютно згоден.
Як казала одна героїня із «Золотого Тільця» Ільфа і Пєтрова " а Лєв Талстой єл мнясо!" (там смішна ситуація була про йуного пролєтара та його насадку на піструн, коли він її на побаченні намагався нагодувати котлетами з моркви у ресторані, та апелював до "класиків"🤣)
#MoskoviaDelendaEst

Ґерасім замість того щоб віддати Муму хоч комусь (нагода була) її втопив

Так в цьому ж і була головна тема книги. Він не здатен піти проти слова панянки настільки, що топить вбиває близьку істоту. Типу, рабська ментальність, оці всі наративи.

І потім демонстративно йде з барської садиби на село, в знак протесту.
Розповідь — Тургенєва, обрана в шкільну программу разом з «Ванька на Деревню дедушке» як взірець комуністичної пропаганди на 5 клас. Дубровський Пушкіна — де барську садибу тирана палять і т.д.. Максим Горький та Лев Толстой і т.д.це вже на 10 класс.
Насправді воно усе, тобто культурний протест мало дуже великі наслідки — дві революції, остання соціалістична.
Щоправда радянська та пост радянська шкільна программа з літератури не цуралась і американських авторів, як то : Марк Твена, О’Генрі, Ернеста Гемінгуея, Джеймса Купера. Так само англійських : Артура Конан Дойла, Вільяма Шекспіра, Чарльза Дікенса, Вальтера Скотта. Були грузинский Шота Руставели, персидський Омар Хайям, японский Оє Кендзабуро і т.д.
Шкільна программа розроблена під безпосереднім конторолем Клімента Ворошилова (народився в сілі Верхнє Бахмутського повіту нині в складі міста Лисичанськ фамілія при наролджені Ворошило, член ЦК КП(б)У обраний в політбюро від верховної ради УРСР), накома оброни і потім лише модернізувалась. Вже на початку минулого століття було ясно, що в армію сучасного зразку — дураків із дурами не треба, вони не зможуть керувати сучасними складними збройними системами, надавати своєчасну і вірну медичну допомогу тощо і програють війну, як це сталось під час першої світової. Царська імперія мала кардинально інший підхід, освіту тільки офіцерам і державним діячам, але дуже якісну — особливо іноземні мови.

Не читав, але тезу підтримую?
Якщо брати XIX сторіччя, то там імперіалізму досить мало, зазвичай акцент на житті звичайних людей. Місця, де живуть каторжники, і щось окрім Пітера та Москви мало цікавили.
Які були варіанти у Герасима зараз взагалі сказати важко, не розуміючи те життя.
От вже в радянській літературі там, обговорюються наративи перемоги комунізму тощо. Але були той же Булгаков, ...

а він бахнутий насправді.

бачив якось відео де про нього розказували — він зневажає навіть своїх фанатів за його роль Тревора.
каже що він мультик грав і коли до нього звертаються як до персонажа — його коробить.

Щасти йому з пошуком нових ролей)

так а що в тому, що його коробить, що його бачать лише як Тревора? це всього лише його одна роль

ну так і люди не лунатики якісь і розуміють це, але йому в його ставленні до інших з приводу цього це не заважає.

до нього звертаються як до персонажа

точно не лунатики?)

не знаю, як ви собі це уявляєте.

я пропоную пошукати на ютубі, скажімо так, ревью всіх цих історій з ним.

ну або можете і далі собі фантазувати що вам заманеться

Так у голові вестернів рашка це — толстоєвський, распутін, бідося анастасія романова, балет і водка. Це стереотип який вже не одну сотню років йде на весь світ

Ну русня вміє в маркетинг

Ніяк не хочуть відірватися від рашкованської цицьки

Тотальна меншовартість — «Я читаю книжку, а ти ні. Я краще за тебе». Ще й підібрав улюбленця місцевих псевдоінтелектуалів.

«А ти читав глиняну плитку про Гільгамеша? Ні? А от піди почитай. Я люблю читати глиняні таблички, а не оці ваші новомодні книжки».

він грав обосраного психопата наркомана, тож можна сказати чувак застряг в образі

Підписатись на коментарі