«Не очікував, що хтось гратиме більше двох годин». Творець Vampire Survivors пояснив, в чому перевага низької ціни гри
Лука Галанте — розробник Vampire Survivors та керівник студії Poncle. Він любить короткі ігри та roguelike, тому вірив в концепцію свого проєкту. Однак фахівець не розраховував на шалений успіх. Галенте думав, що ніхто не гратиме у Vampire Survivors більше двох годин. Хоча сам він лише в Steam провів три тисячі годин у проєкті без урахування процесу розробки.
Геймдизайнер дав інтервʼю виданню GamesRadar+. Однією з тем розмови стало «справедливе співвідношення ціни та ігрового процесу». За словами Галанте, немає чіткого рівняння «задоволення до долару». Проте розробник порівнює це з походом на фільм.
«Якщо я плачу за гру стільки ж, скільки заплатив би за квиток у кіно, і отримую від гри хоча б півдня розваг, я зазвичай задоволений. Таким був початковий план для Vampire Survivors. Я не очікував, що хтось буде грати в гру більше двох годин.
Хоча, згадуючи зараз, я сам грав у цю гру тисячі годин. Але зараз, я думаю, що тільки на Steam у мене, ймовірно, 3000 годин, і це 3000 годин гри та тестування, не враховуючи час, який я фактично витратив на розробку до цього моменту. Тому дуже важко зрозуміти, яким має бути це співвідношення», — пояснив Галанте.

Геймдизайнер розуміє, що багато користувачів прагнуть отримати від ігор більше, «ніж післяобідній перепочинок». Хоча особисто він надає перевагу коротким проєктам. На думку Галанте, справедлива ціна за продукт — це «інтуїтивне відчуття», а не погодинна квота.
«Безумовно, є ідея спробувати зберегти низьку ціну, щоб гра була доступною для якомога більшої кількості людей. І це є основним принципом Vampire Survivors. Багато перших користувачів гри були людьми з країн, де ігри зазвичай дуже дорогі.
Можливість витратити на той час лише 3 долари на гру, таку як Vampire Survivors, яка може забезпечити години розваг, була дуже цінною для людей, які не могли собі дозволити нічого дорожчого за 3 долари. Тому я не впевнений, що це стало ціллю, але це стало тим, що я намагаюся робити — обслуговувати аудиторію, яка зазвичай не має можливості грати в дорогі ігри», — підсумував Галанте.
Нагадаємо, нещодавно творець Vampire Survivors заявляв, що йому не подобається більшість видавців. Тому що вони думають лише про максимізацію прибутку з конкретного продукту.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівигры за пару долларов это вообще категория «купил и не запустил ни разу» )
Вчасно стаття, щойно добив останню 228му ачівку в цій грі)
это сколько часов получилось?
У мене на таке пішло 75 годин