FadingLexicon: концепт гри вивчення іноземних слів

Грає драматична музика (увімкніть цей трек і тоді продовжуйте читати).

СЦЕНА 1

• Візуал: З темряви повільно проявляється одна-єдина сяюча точка. Камера повільно наїжджає. Точка виявляється чорнильною краплею, що перетворюється на першу літеру. Камера від’їжджає, показуючи, як з літер складається слово, зі слів — речення, а самі речення, ніби нитки долі, сплітаються у тканину реальності, формуючи контури першого ширяючого острова.
  • Текст на екрані (з’являється і повільно зникає): СПОЧАТКУ БУЛО СЛОВО.
  • Голос за кадром: (Глибокий, спокійний, мов у старого літописця) Кажуть, наш світ був написаний, а не створений. Кожна гора, кожна річка, кожне життя — були лиш розділами у великій книзі.

СЦЕНА 2

• Візуал: Камера плавно летить над процвітаючим світом. Ми бачимо величні міста на островах, з’єднані мостами, що складаються зі світних слів та речень. Внизу, в грандіозних бібліотеках-храмах, Архітектори-Лінгвісти вивчають та створюють нові закляття. Зображення виконані чіткими, впевненими лініями.
  • Текст на екрані: МОВА БУЛА МАГІЄЮ.
  • Голос за кадром: Ми говорили, і реальність слухалась. Ми писали, і з чорнил народжувались зірки. Знання було валютою, а розум — наймогутнішою зброєю.

СЦЕНА 3

• Візуал: Різка зміна тону. Камера показує край світу — межу з Великою Порожнечею. З темряви починає повільно просочуватися аморфна, гнітюча субстанція — Пошесть Мовчання. Вона виглядає як суміш чорнильних плям та сірого туману. Вона торкається одного зі світних мостів, і слова, з яких він складається, починають мерехтіти, тріскатись і зникати.
  • Текст на екрані: АЛЕ З ПОРОЖНЕЧІ ПРИЙШЛА...
  • Голос за кадром: (Голос стає тихим, тривожним шепотом) ...тиша. Не просто відсутність звуку. Агресивна, хижа тиша, що почала пожирати саму нашу суть.

СЦЕНА 4

• Візуал: Швидка зміна кадрів, що показують занепад.
    • Кадр 1: Велична бібліотека з минулої сцени тепер у руїнах. Книги на полицях розсипаються на попіл, сторінки порожні.
    • Кадр 2: Крупний план обличчя мешканця міста. Його очі розгублені, він намагається щось сказати, але з рота виривається лише нерозбірливе бурмотіння.
    • Кадр 3: Кам’яна статуя героя. Напис на постаменті тріскається і обсипається, стираючи його ім’я з історії. Чорнильні плями Пошесті розповзаються по всьому зображенню.
  • Текст на екрані: ...ЗАБУТТЯ.
  • Голос за кадром: Слова почали зникати. Спочатку складні... потім прості. Пам’ять стала туманом. Історія — порожньою сторінкою. Світ почав забувати себе.

СЦЕНА 5

• Візуал: Камера повільно рухається по темній, зруйнованій вежі. Навколо — хаос і занепад. В центрі, за столом, сидить самотня постать у капюшоні — гравець. Світло від єдиної свічки падає на стіл, де лежить один-єдиний артефакт — Гримуар, що світиться ледь помітним світлом. Капюшон приховує обличчя, підкреслюючи, що це може бути будь-хто.
  • Текст на екрані: ТА НАВІТЬ У НАЙТЕМНІШУ ДОБУ...
  • Голос за кадром: Але Пошесть не врахувала одного. Найбільш впертої сили у всесвіті...

СЦЕНА 6

• Візуал: Постать у капюшоні простягає руку і торкається Гримуару. У момент дотику книга спалахує яскравим світлом. Світло розганяє темряву в кімнаті. Камера різко наїжджає на очі персонажа під капюшоном, в яких палає рішучість. Постать підіймається.
  • Текст на екрані: ...ІСНУЄ ВОЛЯ ДО ЗНАНЬ.
  • Голос за кадром: Волі тих, хто відмовляється забувати! Тих, хто стане стіною на шляху темряви! Ти — Картограф Ясності. Ти — наша пам’ять. Ти — наша зброя.

ВИВЧАЙ.

БОРИСЬ.

ПАМ’ЯТАЙ.

---

От ви запитаєте, і як сюди інтегрувати інтервальне повторення? А легко, борючи «зло» ви поступово очищуєте карту, але воно не дрімає і з періодичністю намагається знову захопити території.

Текст форматований за допомогою ШІ, картинка теж

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сцени ще уявила собі, а ось драматична музика сюди не підходить). В сцені 4 уявила собі філософа- старця, чомусь.
Можна спробувати по 1 сцені реалізовувати, хоча концепція для діток мені більш до вподоби( її активно ще юзають дорослі при вивченні мови)
Колись брат вчив англійську за рахунок лялькового театру( композицій). В нього вчителька була з одного із вищих навчальних закладів і вона цікавилася різними методами. Але були і картки з піснями Емінема) пізніше. Думаю, у кого на що фантазії вистачить.

Так я думав це якась презентація чи можливості для вакансій. А нащо просто ідею було написати? Хіба голі ідеї чогось варті?

Я не шукаю інвестицій чи команди, ідея далеко не гола і додаток локально вже рік працює для моєї дочки, гляньте будь-ласка мій інший допис gamedev.dou.ua/forums/topic/55613 .

Обговорення попереднього допису дуже допомогло визначитись з певними речами, тому дякую коментаторам.
Зараз вирішив переробити щоб випустити у паблік то пропрацьовую концепт з можливістю масштабувати.

Ідея вогонь, а з вас чудесний сценарист) Якщо є бажання, я можу допомогти зробити прототип в Unity за якусь оплату, я джун і все безуспішно шукаю і шукаю роботу

Дякую за пропозицію, але я відмовлюсь. Я сам, все сам. Я лиш боюсь після таких заяв зробити всратий дизайн і запороти справу :)

Підписатись на коментарі