Художницю Ghost of Yōtei звільнили за жарт про вбивство політика. А консервативні фанати закликають бойкотувати гру
Дрю Гаррісон працювала на посаді Senior Staff Character Lookdev та Texture Artist у Sucker Punch Productions. Проте днями її звільнили зі студії через серію публікацій в соцмережах. Художниця пожартувала про вбивство правого політика Чарлі Кірка. Пізніше вона заявила, що не відмовляється від власної позиції. А тим часом прихильники консервативної політичної течії закликають бойкотувати Ghost of Yōtei.
Як повідомило видання Kotaku, Гаррісон опублікувала в Х серію жартівливих постів про вбивство Кірка, які зараз вже видалені. Після цього художниця заявила, що її почали переслідувати.
На телефон надходили анонімні дзвінки, а в Х частина користувачів закликали звільнити розробницю з Sucker Punch і бойкотувати Ghost of Yōtei. Серед них був і продюсер Diablo II Марк Керн, відомий під псевдонімом Grummz. Через кілька днів після цього Гаррісона повідомила, що більше не працює в Sucker Punch. Її звільнили після десяти років роботи у компанії.
«Якщо боротьба проти фашизму коштувала мені роботи моєї мрії, яку я займала протягом 10 років, я б зробила це знову, але в 100 разів сильніше», — написала Гаррісон.
Журналісти направили до Sony запит щодо художниці. Представник компанії підтвердив, що з нею розірвали контракт.
«Дрю Гаррісон більше не є співробітницею Sucker Punch Productions», — заявили в Sony.
Тим часом під новим трейлером Ghost of Yōtei на YouTube можна побачити багато коментарів із закликами бойкотувати гру. А частина користувачів написали: «RIP Чарлі Кірк».
Варто відзначити, що про вбивство політика жартома писали й розробники з інших компаній. Серед них — Square Enix, Games Workshop, Bethesda та Activision Blizzard. Прихильники правої течії виступають за те, щоб цих фахівців теж звільнили. Вони навіть отримали підтримку Маска.
В одній з публікацій в Х перелічили всіх розробників Activision Blizzard, які жартували про загибель Кірка. Мільярдер тегнув гендиректора Microsoft Сатью Наделлу і запитав, що тут відбувається. Зрештою в корпорації надали офіційний коментар.
«Ми знаємо про думки, висловлені невеликою групою наших співробітників щодо останніх подій. Ми дуже серйозно ставимося до таких питань і зараз розглядаємо кожну окрему ситуацію. Коментарі, що виправдовують насильство проти будь-кого, є неприйнятними й не відповідають нашим цінностям», — сказано в повідомленні.
155 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів