Творець Fallout розповів, як десять років безперервно створював ігри. Він думав, що Брітні Спірс — це «нова зброя» в його RPG

Тім Кейн — ідейний натхненник серії Fallout та знаменитий геймдизайнер. Нещодавно він розповів про 10-річний період максимального заглиблення в розробку. Тоді фахівець настільки захопився створенням ігор, що не цікавився нічим іншим. Якось Кейна запитали про Брітні Спірс, а той у відповідь поцікавився, чи це назва нової зброї в Arcanum. Він дійсно не розумів, про кого йдеться.

Геймдизайнер дав інтервʼю автору YouTube-каналу The Vile Eye. Кейн розповів про період карʼєри, коли він повністю присвячував себе іграм. Саме в той час розробник працював над Fallout та її сиквелом, став співзасновником Troika Games і реалізовував Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura.

«Був 10-річний період, коли я не робив нічого, крім створення ігор. У більшості 90-х і на початку 2000-х я майже щодня ходив на роботу і працював над грою. У вихідні я міг пограти в гру.

Колись хтось запитав мене: «Що ти думаєш про Брітні Спірс?». І я буквально — я не жартую — повернувся до нього і сказав: «Це нова зброя в нашій грі?» Це було під час роботи над Arcanum, а його звали Джессі Рейнольдс. Він просто подивився на мене і сказав: «Чувак, більше виходь на вулицю», — розповів Кейн.

Початок 2000-х — це якраз період, коли популярність Брітні Спірс активно наростала. Тоді вийшли одні з найвідоміших хітів співачки, але Кейн нічого про неї не чув.

«Я подумав, що, можливо, „Брітні“ це як частинка від Британії або щось таке. Наче це якийсь вид списа. На кшталт: „Ось ефіопський кинджал, а ось спис Брітні“. Я справді не знав», — підсумував Кейн.

Нагадаємо, нещодавно Тім Кейн заявляв, що жодна гра не може бути обʼєктивно хорошою. Тому що люди пробачають недоліки одному проєкту, але сварять за них інший.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі