Директор Bethesda Тодд Говард вважав, що «гумору не місце в іграх». Але розробники його не завжди слухали

Марк Нельсон працював провідним дизайнером у Bethesda Game Studios з 2000 по 2007 рік. Саме він додав у The Elder Scrolls III: Morrowind книгу The Lusty Argonian Maid з еротичним вмістом. За словами розробника, Тодд Говард був проти гумору в іграх. Однак команда не завжди дослухалася до керівника й інколи приховано додавала в проєкти Bethesda жартівливі елементи.

На каналі Filmdeg вийшло документальне відео про створення The Elder Scrolls III: Morrowind. Одним зі спікерів в ролику став Нельсон, який пригадав The Lusty Argonian Maid.

«Я навіть не пам’ятаю, чому я це написав. Чесно кажучи, можливо, це було після happy hour або чогось подібного. Це була просто одна з тих речей [доданих до гри], тому що ніхто не звертав на це уваги. Ми могли просто додати в гру що завгодно», — заявив Нельсон.

Фахівець розповів, що «хихикав», коли помістив книгу в Morrowind. Хоча Тодд Говард, директор та виконавчий продюсер Bethesda Game Studios, завжди виступав проти таких елементів. Керівник дотримувався принципу: «гумору не має місця в іграх».

«Це правило Тодда. Тож, звісно, це стало «гумору не має місця в іграх... якщо Тодд його не помітить», — зізнався Нельсон.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, як створювався штучний інтелект у The Elder Scrolls V: Skyrim. Концепт розпочався з малюнка Тодда Говарда на серветці.

Спільното, в якій грі, на вашу думку, найкращий гумор? Діліться власними вподобаннями в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

якщо він проти гумору в іграх — то як він пояснить існування Fallout 4, Fallout 76 та Starfield?
Всі ці ігри — це суцільний жарт.

Тоді зрозуміло чому тод говард максимально ігнорує існування н’ью вегаса, і не дає зелене світло обсідіану розробляти другу частину, шкода коли круті франшизи потрапляють до таких недальновидних людей

Ага, так ігнорує, що Нью Вегас аж в серіалі буде. Мені здається, що це Нельсон прибріхує. Не думаю, що Тодд не помічав набридливого фаната в Облівіоні. Шеогорат це один великий жарт.

тод там не був шоуранером серіалу, відповідно і ідея це була не його, для порівняння в серіалі Last of Us Ніл Дракман був шоуранером і відповідно формував те яким буде серіал

Підписатись на коментарі