«Експлуатують платформи, щоб заробити гроші». Творець Vampire Survivors пояснив, чому йому не подобається багато ігрових видавців

Лука Галанте — творець Vampire Survivors та керівник студії Poncle. Директор заснував на базі своєї команди видавничий підрозділ Poncle Presents. Він хотів використати прибуток від свого хіта, щоб віддячити індустрії та профінансувати інші інді-проєкти. А ще Галанте не подобається багато ігрових видавців. На його думку, ці компанії лиш намагаються заробляти гроші, експлуатуючи платформи. Натомість Poncle Presents дотримується іншого підходу.

«Я бачу багато видавців, які мені не подобаються і, мабуть, це мій спосіб визначити, яким повинен бути хороший видавець. Я бачу багато видавців, які намагаються експлуатувати платформи лише для того, щоб заробити гроші, тому що індустрія відеоігор, очевидно, є індустрією, яка приносить великі гроші. Тут можна заробити багато грошей.

Я бачу, що ці видавці намагаються просто експлуатувати платформи заради грошей. Випускають ігри, які є неповними або знаходяться на стадії раннього доступу і фактично ніколи не будуть завершені, ігри, які випускаються і залишаються помирати, по суті. Вони не приносять грошей, тому залишаються в несправному стані і так далі», — заявив Галанте в інтервʼю GamesRadar+.

На думку геймдизайнера, видавець повинен допомагати створювати «справжні продукти» і водночас розуміти, що не кожен проєкт може стати хітом. А ще — всіляко підтримувати свою аудиторію, якою б чисельною вона не була.

«Для мене дуже важливо, щоб ми продовжували підтримувати ігри після їх випуску, незалежно від того, як вони будуть продаватися. Тому що, випустивши гру, ви отримуєте аудиторію, і незалежно від її розміру, ця аудиторія заслуговує на справедливе ставлення. Тому, на мій погляд, підтримка після випуску — це дуже важлива річ, яку видавці повинні бути в змозі запропонувати», — додав Галанте.

Керівник інтуїтивно підходить до визначення ціни відносно ігрового процесу. Однак Poncle Presents відкрита до пошуку проєктів різних масштабів. При цьому в пріоритеті розробники, які горять своєю справою, щирі у власних намірах та готові спілкуватися зі спільнотою.

«[Задача видавця] — спробувати дати розробнику реалізувати свою візію, збагативши її певним чином, а не намагаючись змусити розробника змінити свою візію в напрямку, який дозволить грі заробити більше грошей.

Говорячи про такі речі, як мікротранзакції та інше, вони (видавці, — прим.) хочуть свій сезонний контент. Тож, знову ж таки, я, можливо, трохи ідеалістичний, але я точно бачу видавничий бізнес більше з погляду створення ігор, задоволення розробників і гравців, а не просто бізнесу», — продовжив Галанте.

Перед запуском Poncle Presents керівник консультувався з представниками Outersloth і Pocketpair Publishing. Обидва видавництва були запущені незалежними студіями після успіху власних ігор — Among Us і Palworld відповідно. Тому у всіх компаній «схожі погляди на ідею щодо фінансування інших інді-розробників».

«В основному, нам дуже пощастило з Vampire Survivors. Гра мала такий успіх, що ми, безумовно, припустилися деяких помилок під час її випуску, але ми багато чого навчилися і хотіли спробувати поділитися тим, що ми дізналися, з іншими незалежними розробниками. Це був спосіб спробувати віддячити інді-спільноті, поділитися удачею», — підсумував Галанте.

Нагадаємо, раніше ми писали, як в Outersloth поділилися статистикою щодо виданих ігор. З 22 проєктів лише шість отримали фінансування в розмірі понад $1 мільйон.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
щоб ми продовжували підтримувати ігри після їх випуску, незалежно від того, як вони будуть продаватися

если выпуск игры это бизнес, то вряд ли вы выдете тратить силы на проект, который, очевидно, не взлетел. вы будете работать над следующим.

Підписатись на коментарі