В UNITED24 опублікували перелік ігор, купівля яких спонсорує війну росії проти України

Представники платформи UNITED24 не лише збирають кошти на потреби України, але й проводять освітню роботу. Нещодавно вони зібрали список ігор, купівля яких спонсорує війну проти нашої держави. У переліку є доволі популярні серед західної аудиторії проєкти, наприклад, Escape from Tarkov.

Пост, присвячений іграм, які підтримують російську військову машину, виклали на офіційному акаунті UNITED24. Нижче можна дізнатися, про які ігри йдеться.

Escape from Tarkov

Escape from Tarkov виходить в Steam, хоча її творці повʼязані з російською військовою промисловістю, кремлівською пропагандою і навіть військами на окупованих українських територіях.

War Thunder

Видавець War Thunder заявив, що зайняв нейтральну позицію, але замовляв рекламу у російського блогера, який знімав ролики разом з окупантами на Донбасі.

Atomic Heart

За межами хайпу Atomic Heart містить інвесторів, повʼязаних з кремлем, і ностальгію за Радянським Союзом, запаковану в розважальну форму.

Squad 22: ZOV

Squad 22: ZOV перетворює російську окупацію на «визвольну» гру. Її підтримує московське Міністерство оборони, і вона продається в Steam.

В UNITED24 також нагадали, що Steam продовжує працювати в рф, попри санкції. Тим часом росіяни виділили $275 мільйонів на створення власного аналога магазину від Valve. Такий сервіс дозволить їм безперешкодно розповсюджувати пропаганду. А це ще раз доводить, що «ігри не знаходяться поза політикою».

Нагадаємо, в UNITED24 виклали не вичерпний список проєктів. Наприклад, у Saber Interactive є офіс в Санкт-Петербурзі, а її засновники — вихідці з рф. Побачити російські ігри в Steam допомагають куратори на кшталт Warning: russian games.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Почему никого не волнует, что мы закупаем в Индии огромное количество переработанного рашкиного топлива, сами спонсируя руснявую агрессию против себя? (Зрада, правда Юнайтед24?) Но за то конечно страшно переживаем, если кто-то купит бывшую руснявую игру, налоги от которой пойдут в бюджет условного Кипра.

Заради справедливості, весь світ так робить, але так, це проблема.

Думав там вийшло якесь розслідування по існуючим розробникам, або додалися нові. А тут просто пердіж у воду з усім відомими тарковими, тундрами, та фартами. При чому навіть з ними уся аргументація рівня «ну вони росіяни» та «ну у них там зв’язки та реклама». Де по факту було б непогано мати нормальне розслідування.
Навіть скріншот від DOU більш інформативний, бо показує нові проекти росіян.
У юнайтеді 24 на стільки ліново віднеслися до роботи, що навіть не відкрили куратора у стімі щоб хоч вказати найбільш популярні російські проекти, про походження яких вестерни можуть не здогадуватися.
Ну і бонусом, тарков згадали, стім за співпрацю з росіянами обісрали. Але чомусь тарков арена є у єгс. І про це ні слова.

Замість цієї писанини, можна було написате лише те, що на 4 році війни взагалі мали б розуміти даже відсталі, що купувати русняве — спонсурувати вбивство своїх співвітчизників і збільшувати шанс, що і тобі у вікно прилетить. Про пропаганду я вже і мовчу, бо діти досі слухають моргенштернів у дворі.

Моргенштерн давно виїхав з рашки, він іногент, на якого заведена кримінальна справа.
P.S. Десь місяць тому у дворі ЖК на лавочці знайшли книжу російською мовою. Всі в чаті ЖК кричали про смерть москалям, збирались палити цю книжку і викликати сбу. Але чомусь зі всіх 1650 людей в групі лише 1 людина глянула Вікіпедію — хто ж автор? Це дісидент, замордований радянською владою в лагерях в районі 60-х років минулого сторіччя. Він писав іронічні вірші (деяки з яких українською мовою), які висміюали радянську владу.

Я звичайно не слідкую за Моргенштерном, але декілька разів за ці роки попадалося, що у рашці він все-таки був. А на «іноагенство» звертати увагу взагалі не варто, там у них усі інагенти, в тому числі і такі українофоби як Медісон, Хованський, Варламов і т.д.

В.Золкін якось казав в ефірі, що на статус" іноагент" не варто звертати увагу. Мов, більшість і далі співпрацюють з ФСБ.

Діяльність юнайтед 24 направлена на вестернів. Сам факт існування таких постів це нормально. Проблема у тому що сердньостатистичному вестерну мало сказати «не купуйте, бо вони росіяни». Особливо погано ця риторика працює на фоні того що ті власники працюють через кіпри/мальти/лондони. Тому треба копати, треба проводити розслідування та показувати саме чому. А не штампувати ліниві постики у твітері, де жодної нової інформації.

А ще краще було б відчепитися від відчизняного геймдеву, та дати нормально працювати. Без страху бути бусифікованим. Бо замість того щоб витискати росіян з ринку, нам доводиться боротися за виживання індустрії в рамкаї країни.

На так твій коментар же теж

просто пердіж у воду

чому тобі можна, а ДОУ ні?)

ностальгію за Радянським Союзом, запаковану в розважальну форму.

Це саме можна сказати про усі фільми зняті у СРСР — у тому числі на Одеській кіностудії, чи на кіностудії Довженка.
І це вже не кажучи про радянських письменників, зокрема фантастів типу Стругацьких чи Єфремова.
Скажу більше: багато українських продуктів експлуатують «ностальгію за Радянським Союзом» продаючи товари у схожій упаковці, чи з написами типу «ГОСТ», «ГЛАВПРОДУКТ» або просто ковбаса «Лікарська» печиво «Ювілейне» чи горілка «Столічная».
Настав час створити «міністерство правди», яке буде виправляти історію про часи СРСР:
youtube.com/watch?v=Z0VfFM7fCUc?t=101

за кірпіч-комп’ютерами-по-госту і джинсами-по-блату тільки відповідний контингент ностальгує, а «1984» підсвітив срср доволі ярко

Тут СРСР тільки ви згадуєте, і Юра:)

і про совєтський гост фасон штанів з розряду один-для-всіх «ностальгатори» щось не згадують

Фух Задовбався листати Ну народ постарався. Попали навіть не тільки ігри, а якась дика казуальшіна для людей з нульовим IQ.
Мабуть повніший список не знайдеш Молодці

оце дуже несподівано. я навіть встиг купити

а оце прям найстрашніше відкриття(

с чего вдруг Tiny Glade?
шведская студия, два разработчика Anastasia Opara и Tomasz Stachowiak
Анастасия больше 10 лет живет и работает в Швеции
www.reddit.com/...​orks_and_lives_in_sweden

як бачете по коментарям в тому ж редіт пості по вашому посиланню, деяким людям достатньо факту що Anastasia Opara народилась в рф, щоб кинути гру в чс

справедливості заради, варто відмітити, що людина не може народитися в країні, вирости там, а потім переїхати кудись і всі зв’язки магічним чином зникають.
ви чомусь саме про зв’язки, про які йшла мова, вирішили не згадувати. гадаєте ваша аргументація з применшенням цього стала сильніше?

яка моя аргументація, про що вирішили не згадувати, що ви несете)
Я нічого не аргументую, я відповідав на питання вище і констатував факт:
Tiny Glade потрапляє в списки не рекомендованих ігор бо одна з розробниць народилась в рф і для деяких українців це достатній аргумент, щоб не купляти гру. Що саме вам не зрозуміло і що ви від мене хочете)

в мене все зверху написано.
я кажу що причини озвучувались, ви їх проігнорували і написали що вам було ближче, ігноруючи частину того на що ви посилалися.

так ці причини це те саме тільки with extra steps.

людина не може народитися в країні, вирости там, а потім переїхати кудись і всі зв’язки магічним чином зникають.

ну тобто народилась і виросла в рф, значить мінус, бо можуть все ще бути там зв’язки. Чи є насправді — різниці немає, бо ніхто це ніяк не перевірить, і я думаю що жодна така Анастасія Опара не буде викладати в інтернет детальний звіт про свої наявні чи розірвані зв’язки з рф чи особами на території з рф.
Bottom line is the same.

Чи є насправді — різниці нема

хто сказав? людина посилалась на конкретні важливі їй деталі, ваша інтерпретація всього іншого це ваша здогадка, заснована на ваших страхах чи побажаннях, чи що там у вас.

людина посилалась на конкретні важливі їй деталі

Можемо подивитись на пост:
“As a Ukrainian I don’t feel confident enough to purchase it. There are plenty Ukrainian made projects that deserve attention. I don’t know anything about wether she owns any property or equity in russia and russian based businesses, she’s not vocal enough about her views as of my standards, and I don’t know about her banking situation (does she have any bank accounts in russia or not, mortgages, etc.), do her parents still live there, does she send them money from abroad if so... a russian amongst the founders of a project is a no no for me. I’m better off. I feel repulsed by the idea so I’m not capable of enjoying the game anyways. I’d rather invest in some Ukrainian games that need support in the shadow of Russian imperialist values and reputation”

Бачу тут два тезиси:
1. про зв’язки Анастасії Опаро з рф ця людина нічого не знає;
2. “she’s not vocal enough about her views as of my standards” — тут ок
— “a russian amongst the founders of a project is a no no for me”.

По-моєму, bottom line залишається як я і описав)
один з фаундерів родом з рф == проєкт мимо.

I don’t know anything about wether she owns any property or equity in russia and russian based businesses, she’s not vocal enough about her views as of my standards, and I don’t know about her banking situation (does she have any bank accounts in russia or not, mortgages, etc.), do her parents still live there, does she send them money from abroad if so... a russian amongst the founders of a project is a no no for me

ууу приткий який попався)
людина зробила перелік купи речей, і каже як висновок — a russian amongst the founders of a project is a no no for me

це мені нагадує діалог Джо з Фібі з серіалу Друзі)

це мені нагадує діалог Джо з Фібі з серіалу Друзі

це добре, що у вас такі асоціації, бо у мене враження, ніби я зі стіною переписуюсь)

значить, у нас зараз виходить, що умовна розробниця Анастасія Опара, яка проживає 10 років в Швеції, має:
1. надати довідки, що не має

property or equity in russia and russian based businesses,

2. бути максимально

vocal enough about her views

3. надати довідки про свою

banking situation (does she have any bank accounts in russia or not, mortgages, etc.)

4. Надати докази, що її батьки не живуть в рф, а якщо живуть, що вона не присилає їм гроші з-за кордону.

Тоді можливо вона пройде тест, на те щоб не вважатись росіянкою і ОP подумає про те, щоб купити гру заснованої нею студії.
Вам самому не смішно?)

До слова: я не засуджую такий підхід і розумію його. І буквально в першому коментарі написав, що причина того що Tiny Glade є в списку російських ігор, в тому, що деякі українці не хочуть купувати ігри від студій, які мають засновників чи робітників, що народились/виросли в рф. Вони мають право це знати, щоб прийняти усвідомлене рішення.
Все інше перечислене:
«а може, в неї там батьки»
«а може, в неї там кум»
«а може, в неї там собака»
«а може, в неї там гроші на селі закопані»
це вже наслідки від першого «народилась та виросла в рф».
Як я і сказав. Bottom line is the same

Вам самому не смішно?)

ні, не смішно.

є люди що не будуть цуратися, якщо якісь росіяни будуть давати знати, що росія — залупа.
для цього насправді достатньо зробити декілька переказів на ЗСУ зі скрінами, хай і не якихось там гігантських — це хрест на росіянах від росіян, хіба ні?
ви ж не будетие стверджувати що ця людина все одно прібижить за виписками її банків, бізнесів і так далі?)
якісь люди все одно будуть.
хтось все одно не буде купувати товари росіян — не бачу причин чому ні.

ваше твердження дуже близько до того, що з ним можна і до росіян що воюють на стороні України ставитися так само.
чи можна до них використати той же самий висновок який зробили ви? ботом лайн ен ол дат шит?

саме тому я й наполягав на конкретиці.

бо якщо підсумувати що та людина казала — він не бачить що тій росіянці не байдуже на те що тут коїться, тому він не може їй довіряти, і тому не буде купувати її продукт.

а ви причепились до речей з яких «потрібно» сміятися.

Підписатись на коментарі