Навчання англійської у максимум гейміфікованій формі
Вкотру вирішив поділитися своєю невеликою історією. Як і багато хто з нас, люблю щось кодити для душі, особливо коли це приносить користь. А особливо після чергового запуску «Читайлик», за бажання гляньте інший мій допис. Ми знову повертаємось до доньки та її англійської у
Пам’ятаєте ті нудні списки слів у кінці підручника, які треба було просто зубрити? У моєї з мовою в цілому все ок, але я подумав: чорт забирай, має ж бути спосіб зробити це цікавіше! І тут мене понесло... у фентезійно-РПГ додаток. :)
Спочатку все було на колінці: я вручну набирав слова з її юнітів у звичайний файл, а простенький додаток (без назви!) його підтягував.
Зробив кілька ігрових сцен
Флеш-картки: Класика. З’являється картка зі словом, її можна тягати по екрану. Тапнув — перевернулася, там переклад. Можна прослухати звучання (зновуж-таки використовується TTS). Свайпнув вліво — слово вважається вивченим, поїхали далі.

Тренування (квіз): Теж знайома механіка. Показується англійське слово і чотири варіанти перекладу з того ж юніту. Помилки значення не мають, проте за правильність заповнюється вікно «руни» для переходу до наступної сцени.

Бій (найцікавіше): А ось тут треба самому вписати переклад. Відповів правильно — твій герой завдає удару монстру. Помилився в літері — отримуєш шкоду вже ти. У обох є шкала здоров’я, мета — перемогти ворога.

Сильно не сваріть за дизайн, він такий собі, «колхозний». Все робив сам більше року тому, графіка за допомогою ШІ. Це взагалі мої перші кроки в Unity, тож скоріше проба пера.
Поки що додатком користується тільки донька. І знаєте що? Це працює! Почався новий навчальний рік, і вона знову просить додати нові слова уже з нового підручника. А для мене це найкращий доказ того, що ідея жива. І все це без жодних досліджень ринку, аналізу аудиторії та іншої маркетингової мішури.
Зараз бачу, що у цього є потенціал, тому потроху думаю, як це все розвинути й вивести в люди.
Навіщо я це пишу? Команду чи інвестиції не шукаю. Але коли доведу додаток до пуття (думаю, десь у листопаді), мені знадобляться тестери, щоб отримати якийсь фідбек. Я поки не знаю, як мене потім знайти, яка буде назва в гри, тому, мабуть, буду відписувати тут на форумі ДОУ.

Схоже на Читайлик? Ще б пак.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів