Навчання англійської у максимум гейміфікованій формі

Вкотру вирішив поділитися своєю невеликою історією. Як і багато хто з нас, люблю щось кодити для душі, особливо коли це приносить користь. А особливо після чергового запуску «Читайлик», за бажання гляньте інший мій допис. Ми знову повертаємось до доньки та її англійської у 7-му класі.

Пам’ятаєте ті нудні списки слів у кінці підручника, які треба було просто зубрити? У моєї з мовою в цілому все ок, але я подумав: чорт забирай, має ж бути спосіб зробити це цікавіше! І тут мене понесло... у фентезійно-РПГ додаток. :)

Спочатку все було на колінці: я вручну набирав слова з її юнітів у звичайний файл, а простенький додаток (без назви!) його підтягував.

Зробив кілька ігрових сцен

Флеш-картки: Класика. З’являється картка зі словом, її можна тягати по екрану. Тапнув — перевернулася, там переклад. Можна прослухати звучання (зновуж-таки використовується TTS). Свайпнув вліво — слово вважається вивченим, поїхали далі.

Тренування (квіз): Теж знайома механіка. Показується англійське слово і чотири варіанти перекладу з того ж юніту. Помилки значення не мають, проте за правильність заповнюється вікно «руни» для переходу до наступної сцени.

Бій (найцікавіше): А ось тут треба самому вписати переклад. Відповів правильно — твій герой завдає удару монстру. Помилився в літері — отримуєш шкоду вже ти. У обох є шкала здоров’я, мета — перемогти ворога.

Сильно не сваріть за дизайн, він такий собі, «колхозний». Все робив сам більше року тому, графіка за допомогою ШІ. Це взагалі мої перші кроки в Unity, тож скоріше проба пера.

Поки що додатком користується тільки донька. І знаєте що? Це працює! Почався новий навчальний рік, і вона знову просить додати нові слова уже з нового підручника. А для мене це найкращий доказ того, що ідея жива. І все це без жодних досліджень ринку, аналізу аудиторії та іншої маркетингової мішури.

Зараз бачу, що у цього є потенціал, тому потроху думаю, як це все розвинути й вивести в люди.

Навіщо я це пишу? Команду чи інвестиції не шукаю. Але коли доведу додаток до пуття (думаю, десь у листопаді), мені знадобляться тестери, щоб отримати якийсь фідбек. Я поки не знаю, як мене потім знайти, яка буде назва в гри, тому, мабуть, буду відписувати тут на форумі ДОУ.

Схоже на Читайлик? Ще б пак.

Дякую, що дочитали. Буду радий почути ваші думки.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чудова ідея! З карточками, що перевертаються, працювала на марафоні з вивчення англійської. Тільки там без спецефектів. У вас цікавіше. Якщо підійде тестувальник з мінімальним знанням англійської, то я спробувала б на лінукс, віндовс 7.

Мені сподобалося, особливо з кейсами рун. І мова вчиться, і цікаво, яка руна там:)

В безкоштовному додатку Englishdom можна підглянути вправи. Там їх 4 — переклад, зворотній переклад, набрати з доступних букв, набрати слово самостійно. Після кожного кроку — озвучення слова, щоб відразу запам’ятовувати написання і звучання. Плюс інтервальне повторення. Схема не нова, і використовується багато де. Але ефективна — таким чином вивчив багато слів.
Для гейміфікації можна наділити слова певною вартістю і ефектами, і таким чином прокачувати персонажа.

Думаю про це, я намагатимусь позиціонувати і змінити порядок — не додаток для навчання «з гейміфікацією» а «гра з навчанням в процесі».

Я б хотів перетворити «час, який треба витратити на навчання» на «час, який не хочеться втрачати у грі». Амбітно? Так, dream big :)

Трохи маю побоювання що обмежений статичними картинками, тому все ляже на «ігрові карточки» як MTG/HearthStone.

Не треба недооцінювати картки. Як приклад — гвинт, який навіть перекочував з гри в реальне життя. Або та ж Clash Royale, у яку грають підлітки

я вважаю це дуже крута історія. зпочатку воно нагадало мені quizlet але потім я все зрозумів. якшо треба потестувати на дорослому чи дитині 5-6 років пишіть

Саме так! Quizlet а також Brainscape, пробував до створення цього але вимагає знову-ж таки налаштування під себе, а дизайн надто скучний як для дитини.

Дякую за підтримку! Для дитини вам дуже підійде Читайлик, ось просто ідеально в ціль :)
Цей додаток орієнтуватимусь на трохи старшу аудиторію.

Я б потикав насправді хоч зараз

мені трохи соромно таке людям показувати, це дуже вузькопрофільне лише з невеликим набором слів (навчальний рік лиш почався).

Але після допису активізувались святі копняки, з’явилось нестримне бажання викотити робочий продукт якомога швидше. Чекайте нових дописів незабаром.

Підписатись на коментарі