Коджіма розповів, що потрапив в геймдев завдяки пораді одного з HR. Роботодавці сміялися з його хобі

Хідео Коджіма зараз очолює власну студію Kojima Productions і має статус одного з найвідоміших геймдизайнерів. Проте початок його карʼєрного шляху був складним. З майбутнього розробника сміялися через те, що він розповідав про своє хобі — написання романів. А в геймдев Коджіма потрапив взагалі завдяки пораді HR під час співбесіди на посаду в компанії, яка виробляє медичне обладнання.

Знаменитий геймдизайнер опублікував есе японською мовою на порталі An-an Web, а журналісти Automaton переклали текст англійською. Керівник Kojima Production описав себе як випускника другорядного університету на початку шляху. Коли він проходив перші співбесіди, то розповідав, що пише романи. Однак роботодавці лиш сміялися Коджімі в обличчя.

«Пошук роботи змушував мене почуватися детективом епохи Сьова, який намагається розкрити вбивство», — розповів геймдизайнер.

Він пройшов через велику кількість співбесід та телефонних дзвінків. Одного разу він подався на інтервʼю в компанію, яка виробляла медичне обладнання. Під час розмови Коджіма сказав, що прагне працювати у творчій галузі. HR, який проводив співбесіду, підтримав це прагнення й порадив знайти роботу в цікавій для себе сфері.

Геймдизайнер послухався й продовжив пошук, доки не потрапив у Konami. Розробник і досі вважає, що це жахливий процес. А співбесіди завжди супроводжуються брехнею. В цьому Коджіма переконався, коли самостійно проводив їх.

«Через два роки після того, як я став дорослим, що працює, я сам сидів за столом інтерв’юера і слухав брехню студентів. До речі, ті, хто проводить співбесіди, теж брешуть. Вони представляють компанію, а не свої особисті погляди. Це місце, де брехня зустрічається з брехнею», — підсумував Коджіма.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, як геймдизайнер назвав штучний інтелект третьою революцією в геймдеві. У Kojima Production вже застосовують ШІ в розробці.

А яким був ваш досвід пошуку першої роботи? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі