Творець Fallout вважає, що поняття «хороша гра» не існує. Бо люди вибірково критикують проєкти за одні й ті ж проблеми
Тім Кейн — відомий геймдизайнер та ідейний натхненник серії Fallout. Нещодавно він висловився про те, як люди оцінюють ігри. На думку фахівця, поняття «хороша гра» не існує. Люди сприймають всі інтерактивні розваги субʼєктивно. І якщо користувачам подобається проєкт, вони ігноруватимуть певні проблеми. Але водночас сваритимуть за них ігри, які їм не до смаку.
Кейн поділився відповідними думками в одному з нещодавніх відео на власному YouTube-каналі. Геймдизайнер присвятив ролик психології дизайну ігор. Він вважає, що «є лише хороша гра для вас і погана гра для вас».
Щоб пояснити свою тезу, Кейн навів приклад двох нещодавніх проєктів, які вийшли приблизно одночасно. В обох була однакова проблема, проте критикували за це лиш один з релізів.
«Це випадок, коли дві гри вийшли майже одночасно цього року. Одна з них не отримала таких хороших відгуків і не була добре сприйнята. Однією зі скарг людей було те, що, коли ви були в місті, NPC могли блокувати ваш рух.
Гаразд, це здається обґрунтованою скаргою. [...] Але майже в той самий час вийшла інша гра. Я думаю, що між ними було кілька тижнів різниці. Друга гра отримала дуже хороші відгуки. Люди говорили: „Це буде найкраща гра цього року“. І в ній була та ж проблема», — пояснив Кейн.
Геймдизайнер пішов перевіряти, чи скаржаться користувачі на іншу гру через NPC. Однак він не знайшов відгуків, де люди б згадували про цей недолік.
«Якщо гра отримує хороші відгуки, багато людей ігнорують дрібні проблеми в ній. Їм байдуже. Вони навіть не згадують про це. Вони не порушують це питання і не кажуть: «Так, це проблема, але вона насправді не впливає на задоволення від гри.
Створіть погану гру — і під цим я маю на увазі гру, яка не отримує [стільки ж] хороших відгуків — і, о Боже, ті ж люди будуть скаржитися на всі ті дрібниці, які є в хорошій грі, і вони навіть не бачать у цьому проблеми. Вони не вважають це лицемірством», — підсумував Кейн.
Нагадаємо, раніше геймдизайнер розповів, як зміг зібрати команду однодумців для створення першої частини Fallout. В цьому допомогла безплатна піца.
22 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів