«Я трохи хвилювався». Геймдиректор Call of Duty побоявся їхати в росію під час промокампанії Modern Warfare 3, навіть з охоронцем
Глен Скофілд відомий як творець Dead Space, але він також співзасновник Sledgehammer Games і геймдиректор декількох частин Call of Duty. Нещодавно він пригадав, як брав участь у промокампанії Modern Warfare 3, яка вийшла у 2011 році. Тоді PR-менеджери попросили розробника поїхати в рф. Скофілд не хотів цього робити, тому що росіяни були ворогами у грі. Його не переконала навіть обіцянка надати охоронця.
«Я проводив 30 днів престуру для Modern Warfare 3. Я об’їздив весь світ, і останньою зупинкою була Велика Британія, де я вечеряв з журналістами, коли мені зателефонували. Вони (представники Activision, — прим) сказали: „Нам потрібно, щоб ви завтра поїхали до росії та провели ще кілька пресконференцій“. А на той момент я був дуже втомлений. Я запитав: „Ви знаєте, хто вороги в Modern Warfare 3?“. Вони відповіли: „Не хвилюйся, з вами буде охоронець“. А я сказав: „Мені від цього не легше“. Тож я трохи хвилювався з цього приводу. І тому не поїхав», — пояснив Скофілд у розмові з PC Gamer.

Цей момент вплинув на деякі рішення в Call of Duty від Sledgehammer Games. Керівник студії більше не хотів робити ворогами реальні держави. Тому в Advanced Warfare він впровадив ПВК, як головних антагоністів.
«Я повернувся до журналістів. Я сидів з ними за вечерею і сказав: „Гаразд, знаєте що, у моїй наступній грі не буде країни-ворога. Тому що я хочу поїхати в ці країни“. Я не знав, що буду робити, але я сказав це вголос і подумав: „Так, я зроблю це, бо не хочу більше мати цю проблему“. Так і почалася історія ПВК. Я почав думати про приватні військові компанії», — продовжив Скофілд.
При цьому геймдиректор не цурався серйозних тем в Advanced Warfare. У грі підіймаються питання щодо шовінізму, колоніалізму та американського інтервенціонізму. Скофілд розповів, як виникла відома промова антагоніста Джонатана Айронса в грі.
«Я здобув ступінь MBA, навчаючись вечорами, і одна з моїх однокурсниць була з Іраку. Вона та її родина мусили втекти, і вони це зробили. Їхнього дядька заарештував Саддам Хусейн, і його мали стратити. Але в день народження Саддама Хусейна він завжди відпускав людей — якщо йому було 58 років, то це було 58 людей.
Вони запитали дядька: «Хочеш втекти з нами? Ми поїдемо в країну, де панує демократія». А він відповів: «Демократія? Мені не потрібна демократія. Вони приїжджають, роблять свої справи, а потім їдуть, а ми залишаємося з розваленою країною. Тут у мене є все, що я хочу. У мене є вода, у мене є їжа, у мене є машина. Так, може, цей хлопець трохи божевільний і жорсткий. Але у мене є все, що мені потрібно», — додав Скофілд.
Геймдиректора дуже вразила ця історія. Керівник поділився нею з тодішнім президентом Activision Еріком Гіршбергом, який був «талановитим письменником». Той створив промову антагоніста на основі оповіді Скофілда.
Нагадаємо, раніше ми писали як Гейб Ньюелл висловив бажання відвідати росію. Гендиректор заявив, що у Valve є багато партнерів у рф, а його особисто цікавить поїздка до Туви.
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів