«Патологічно не здатний до саморефлексії». Сценарист Deus Ex назвав Маска «скиглієм» та порівняв з лиходієм гри
Остін Гроссман — сценарист оригінальної Deus Ex та Dishonored, який зараз працює левел-дизайнером у Windup Minds. Нещодавно він прокоментував любов Ілона Маска до імерсивного симулятора від Ion Storm. Фахівець назвав мільярдера «самозакоханим скиглієм». На його думку, засновник Tesla та Space X значно ближчий до антагоніста Deus Ex, ніж до головного героя, з яким той хоче себе асоціювати.
Видання The Independent випустило стаття про те, як любов до гри Ion Storm 2000 року випуску допомагає зрозуміти Маска. Одним зі спікерів в матеріалі став Гроссман, який критично висловився на адресу найбагатшої людини у світі.
«Маск явно уявляє себе ДжейСі Дентоном цього світу — простим, відвертим пересічним громадянином, який протистоїть еліті. Проте всім очевидно, що Маск — це той, хто має владу, і він просто патологічно не здатний до чесної саморефлексії. Я б сказав, що Маск схожий на лиходія з Deus Ex, за винятком того, що у франшизі немає лиходіїв, які б так само скиглили й були настільки самозакоханими, як він», — висловився Гроссман.

Журналісти PC Gamer додатково поспілкувалися зі сценаристом Deus Ex. Фахівець сподівається, що Маск не читатиме, адже може захотіти помститися.
«Я дав інтерв’ю The Independent, в якому, мабуть, трохи переборщив у своїх висловлюваннях про Ілона Маска. Чесно кажучи, я сподіваюся, що Ілон Маск ніколи не шукатиме мене в Google, бо тоді мене вб’ють», — сказав Гроссман.
Далі він пояснив, що мав на увазі у своїх висловлюваннях про мільярдера. Сценарист здивований, як Маск може не розуміти своє місце у кіберпанковому всесвіті Ion Storm.
«Політичний тягар і соціальна сатира є справжньою спільною рисою Deus Ex і Dishonored. Це те, що подобається Ілону Маску, що є моторошним. Це моторошно у світогляді Ілона Маска. Тож це може бути [його] найдовшим і найгіршим спадком. Дивно, що Ілон Маск не розуміє, яке місце він насправді займає у всесвіті Deus Ex, адже це не роль ДжейСі Дентона», — підсумував Гроссман.
Нагадаємо, раніше донька Маска розповіла про його геймерські здібності. Мільярдер захоплювався Overwatch, але був у бронзовому дивізіоні й просив своїх дітей пограти з ним.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів