«Valve начхати». Виробник чітів для CS2 з України розповів про своє шкідливе ПЗ та роботу
Анонімний виробник чітів для Counter-Strike 2 з України дав інтервʼю, в якому детально розповів про свій «проєкт». Він пояснив, чому Valve не може зафіксувати шкідливе ПЗ, як компанія взагалі бореться з чітерами, і що справді може змінити ситуацію. А ще — розповів про те, як хобі перетворилося в невеликий бізнес.
Інтервʼю провів блогер під псевдонімом VACdeluxe. Він опублікував матеріал в Threadread, не вказуючи ніяких персональних даних про виробника чітів. Ми відібрали найцікавіше.

«Valve начхати на нас. Ми — зовнішні розробники, і вживаємо додаткових заходів, щоб сховатися. VAC взагалі не бачить наш чіт, бо якщо він спробує прочитати нашу чіт-пам’ять, то це буде порушенням доступу», — розповів кодер.
- Розробник чітів назвав VAC у Counter-Strike 2 «суто декоративним елементом». Його легше обійти, ніж у CS:GO.
- Справжньою проблемою міг би стати античіт Kernel, який знищив би переважну більшість шкідливого ПЗ. Але Valve його не впроваджує через внутрішню політику і проблеми сумісності.
- В Counter-Strike 2 компанія покладається на серверний ШІ замість сканування на стороні клієнту. Але через маленьку команду та погану реалізацію результат невтішний.
- Можливо, в майбутньому античіт в CS2 буде заснований на Big Data, аналізуючи конкретні поведінкові фактори. Та неясно, чи виділить Valve на це ресурси.
- Розробник заявив, що проживає в Україні й почав працювати над чітами ще в школі. Пізніше це переросло у невеликий бізнес.
- Кодер розглядає свою роботу як повноцінний заробіток і вважає, що не шкодить чесним гравцям, бо вони не помічають використання чітів. Прибуток у нього невеликий, але на життя вистачає.
«Мені справді абсолютно байдуже до чесних гравців, таємне шахрайство їм ніяк не шкодить», — заявив розробник.
Ми раніше писали, як власник Valve Гейб Ньюелл заявив, що хотів би відвідати росію. Особливо керівника цікавить Тува, як місце для потенційного туризму.
29 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівне знаю як решта користувачів\геймерів але я помітив, що чітерів набагато краще бачать\банять на приватних серверах.
будь то КС, ВОВ, чи Батла — там чітерків чомусь в рази менше
тому виникає відчуття, що розробникам ігор (або тим хто відповідає за їх підтримку) просто по*уй на чітерство поки воно не переростає у якісь фінансові проблеми\ризики по типу крадіжки акк чи вимигання грошей.
Це не відчуття, це так і є. Читерів банять, але не одразу, а періодично, через якийсь час, бо читери купляють гру декілька разів, тобто вони тупо прибуткові.
Всі чітери або ж розробники даного ПЗ — небажані діти бездомних собак, яких в дитинстві головою впустили на плитку.
ну поплач
Дегенерат.
Відірваний від реальності
А де ж інтерв’ю?
Вальв вже давно озвучили свою позицію з клієнтського античіта:
Нема сенсу вкладатись в розробку клієнтського АС якщо в юзера є фізичний доступ до ПК: хто раніше завантажиться в пам’ять (чіт чи античіт) той і переміг.
ІМХО АІ теж шлях в нікуди бо він ніколи не відрізнить скілового гравця від клозетного чітера. Майбутнє за ідентифікацією юзерів і бан по ІД (як в Південній Кореї доступ до онлайн ігор лише по паспорту)
Або закритою платформою типу пски
на консолях також є чіти, і ця проблема піднімалась ще з часів xbox360/ps3 в тій же першій MW, Halo і бф3
Ну, все одно набагато менше, і, якщо не помиляюсь, то там тільки апаратні хаки, тобто треба заморочитися з залізом, що не кожен захоче робити. І я не пам’ятаю, чи ламали ps4/ps5.
ps4 зламали, але толку нуль, бо всі ігри онлайн
> хто раніше завантажиться в пам’ять (чіт чи античіт) той і переміг.
Тому у Valorant античіт запускається на ранніх етапах завантаження Windows?
у валоранта античіт в uefi прописується, він завантажується до вінди, у фейсіта так само. Тобто античити валоранта це шкідливе шпигунське по на рівні біоса.
Тобто, на дуже старому комп’ютері який не підтримує UEFI, або де система встановлена з MBR у Valorant не пограти?
Я знаю, Riot писали що випадків виявлення нечесної гри у них все менше і менше
ну валорант не працює на компах без secure boot і тпм модуля. Як власне і новий батлфілд, фейсіт античит для кс, зараз це стає досить популярно. А відсутність того ж секьюр бута одразу відсіює пк до 2011 року коли він з’явився тобто віндовс 8 компи, а по факту роком 2015 коли вийшли скайлейки і віндовс 10 і біос почав зникати, перетворився в легасі мод в юефі.
Ну звичайно менше стало, злі китайці тобі вірус в біос загнали, який перехоплює весь трафік від пристроїв вводу-виводу, а може і інших, влазить в прошивку материнки, аналізує трафік і відправляє це все в азію на серваки ріота. Ясен фіг з таким зондом в сраці воно ефективно працює. Це те саме, що крадіям відрізати руки, і видавати протези тільки для роботи. Ну тобто ціною твоєї приватності і особистої свободи, вони забезпечують відсутність читерів в грі. Це не дуже рівноцінний обмін, враховуючи, що той же валорант люте гівно, і більшість світу продовжує грати в кс, в якому толком немає античіта. У велв інша політика, у них системи біхейвора, і типу глиноміси грають з глиномісами, норм челіки з норм челіками, але іноді одних закидує до інших. І це ніяк не впливає на якість гри, тіпа якість гри стабільно низька, бо ком’юніті кс все тіж агресивні мудозвони, з гігантським чсв у яких два батька, проти яких завжди грають «читаки», і вони ніколи в житті не признають, що його вбивають, бо то жирне пивне тіло без реакції, яке не знає про існування кнопки шифт, радара і наушників.
Жиза. Я, пам’ятаю, ще будучи дитиною і наївно мріючи про кіберспорт, навчився вигравати у тих мужиків і ставити їм хедшоти, при цьому без радара, шифта і навушників. Ой, як же вони матюкалися. Ой, як же мене читером обзивали, хоча я ті чіти ніколи не ставив собі. І то ще було в часи кс 1.6. Але нічого особливо не змінилося в кс2. Хіба що радар нормальний з’явився. А так все жиза.
Уебок...
Його чіти, наскільки я розумію, якось впливають безпосередньо на роботу гри.
А якщо хтось зробить AI, який буде аналізувати картинку і повертати сигнали ніби від клавіатури та миші? Тобто буде «віртуальний гравець». Це важко буде відстежити — але чи можна це взагалі вважати чітом?
Таке вже є і так, це вважається чітом; Чіти — будь-які сторонні засоби, що дають перевагу над звичайними гравцями, навіть це
Ну так то чітами вважається все, що виходить за стандартний ігровий процес закладений разрабами. А АІ в кс досить примітивні виходять, так їх ще й доводиться зашивати в прошивку клавіатури, бо сорс 2, як і перший сорс, клаву зчитує не на рівні вінди і приймає кеймапи вінди, а на рівні заліза, тобто взаємодіє безпосередньо з контроллером клавіатури. Якщо хочеш займатись АІ читами, то краще доту 2 взяти, там відкритий і досить добре документований апі, і там легше влізти в гру, або в тф2, бо вони виклали сдк нормальне недавно, і там можна гру зламати так, що вона робити буде, те що ти захочеш, це не враховуючи того факту, що і сама тф2 зламаний кривий кусок лайна.
«Анонімний виробник»? Я знаю про кого мова. В нього на сайті ФОП висить, де ж він анонімний
Ну ми ж не можемо його тут вказати) Кому треба, той знайде, звісно є)
До речі хіба це не підсудне діло, виготовлення пз що втручається в роботу іншого пз?
Те, що ви кажете — ні, саме цей світ ніяк не втручається в саму гру
Я вважаю правильно що такі люди хизуються на публіку, так простіше скинути репорт у стім з доказами щоб вони це пофіксили
а ти смішний
вони півтори року фіксили модельку калаша який стріляв без куль, ти думаєш їм є діло до античіта? От коли ти торгову площадку зламаєш, як недавно було з кейсом з якого ножі сипались, то тоді вони швидко все фіксять і кого треба банять, а чіти не являються проблемою на їхню думку.
Розумні думки переслідували його...