«Valve начхати». Виробник чітів для CS2 з України розповів про своє шкідливе ПЗ та роботу

Анонімний виробник чітів для Counter-Strike 2 з України дав інтервʼю, в якому детально розповів про свій «проєкт». Він пояснив, чому Valve не може зафіксувати шкідливе ПЗ, як компанія взагалі бореться з чітерами, і що справді може змінити ситуацію. А ще — розповів про те, як хобі перетворилося в невеликий бізнес.

Інтервʼю провів блогер під псевдонімом VACdeluxe. Він опублікував матеріал в Threadread, не вказуючи ніяких персональних даних про виробника чітів. Ми відібрали найцікавіше.

«Valve начхати на нас. Ми — зовнішні розробники, і вживаємо додаткових заходів, щоб сховатися. VAC взагалі не бачить наш чіт, бо якщо він спробує прочитати нашу чіт-пам’ять, то це буде порушенням доступу», — розповів кодер.

• Розробник чітів назвав VAC у Counter-Strike 2 «суто декоративним елементом». Його легше обійти, ніж у CS:GO.
  • Справжньою проблемою міг би стати античіт Kernel, який знищив би переважну більшість шкідливого ПЗ. Але Valve його не впроваджує через внутрішню політику і проблеми сумісності.
  • В Counter-Strike 2 компанія покладається на серверний ШІ замість сканування на стороні клієнту. Але через маленьку команду та погану реалізацію результат невтішний.
  • Можливо, в майбутньому античіт в CS2 буде заснований на Big Data, аналізуючи конкретні поведінкові фактори. Та неясно, чи виділить Valve на це ресурси.
  • Розробник заявив, що проживає в Україні й почав працювати над чітами ще в школі. Пізніше це переросло у невеликий бізнес.
  • Кодер розглядає свою роботу як повноцінний заробіток і вважає, що не шкодить чесним гравцям, бо вони не помічають використання чітів. Прибуток у нього невеликий, але на життя вистачає.

«Мені справді абсолютно байдуже до чесних гравців, таємне шахрайство їм ніяк не шкодить», — заявив розробник.

Ми раніше писали, як власник Valve Гейб Ньюелл заявив, що хотів би відвідати росію. Особливо керівника цікавить Тува, як місце для потенційного туризму.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

не знаю як решта користувачів\геймерів але я помітив, що чітерів набагато краще бачать\банять на приватних серверах.

будь то КС, ВОВ, чи Батла — там чітерків чомусь в рази менше

тому виникає відчуття, що розробникам ігор (або тим хто відповідає за їх підтримку) просто по*уй на чітерство поки воно не переростає у якісь фінансові проблеми\ризики по типу крадіжки акк чи вимигання грошей.

Це не відчуття, це так і є. Читерів банять, але не одразу, а періодично, через якийсь час, бо читери купляють гру декілька разів, тобто вони тупо прибуткові.

Всі чітери або ж розробники даного ПЗ — небажані діти бездомних собак, яких в дитинстві головою впустили на плитку.

і вважає, що не шкодить чесним гравцям, бо вони не помічають використання чітів.

Дегенерат.

і вважає, що не шкодить чесним гравцям, бо вони не помічають використання чітів.

Відірваний від реальності

Вальв вже давно озвучили свою позицію з клієнтського античіта:

Нема сенсу вкладатись в розробку клієнтського АС якщо в юзера є фізичний доступ до ПК: хто раніше завантажиться в пам’ять (чіт чи античіт) той і переміг.

ІМХО АІ теж шлях в нікуди бо він ніколи не відрізнить скілового гравця від клозетного чітера. Майбутнє за ідентифікацією юзерів і бан по ІД (як в Південній Кореї доступ до онлайн ігор лише по паспорту)

Або закритою платформою типу пски

на консолях також є чіти, і ця проблема піднімалась ще з часів xbox360/ps3 в тій же першій MW, Halo і бф3

Ну, все одно набагато менше, і, якщо не помиляюсь, то там тільки апаратні хаки, тобто треба заморочитися з залізом, що не кожен захоче робити. І я не пам’ятаю, чи ламали ps4/ps5.

ps4 зламали, але толку нуль, бо всі ігри онлайн

> хто раніше завантажиться в пам’ять (чіт чи античіт) той і переміг.
Тому у Valorant античіт запускається на ранніх етапах завантаження Windows?

у валоранта античіт в uefi прописується, він завантажується до вінди, у фейсіта так само. Тобто античити валоранта це шкідливе шпигунське по на рівні біоса.

Тобто, на дуже старому комп’ютері який не підтримує UEFI, або де система встановлена з MBR у Valorant не пограти?

Я знаю, Riot писали що випадків виявлення нечесної гри у них все менше і менше

ну валорант не працює на компах без secure boot і тпм модуля. Як власне і новий батлфілд, фейсіт античит для кс, зараз це стає досить популярно. А відсутність того ж секьюр бута одразу відсіює пк до 2011 року коли він з’явився тобто віндовс 8 компи, а по факту роком 2015 коли вийшли скайлейки і віндовс 10 і біос почав зникати, перетворився в легасі мод в юефі.

Я знаю, Riot писали що випадків виявлення нечесної гри у них все менше і менше

Ну звичайно менше стало, злі китайці тобі вірус в біос загнали, який перехоплює весь трафік від пристроїв вводу-виводу, а може і інших, влазить в прошивку материнки, аналізує трафік і відправляє це все в азію на серваки ріота. Ясен фіг з таким зондом в сраці воно ефективно працює. Це те саме, що крадіям відрізати руки, і видавати протези тільки для роботи. Ну тобто ціною твоєї приватності і особистої свободи, вони забезпечують відсутність читерів в грі. Це не дуже рівноцінний обмін, враховуючи, що той же валорант люте гівно, і більшість світу продовжує грати в кс, в якому толком немає античіта. У велв інша політика, у них системи біхейвора, і типу глиноміси грають з глиномісами, норм челіки з норм челіками, але іноді одних закидує до інших. І це ніяк не впливає на якість гри, тіпа якість гри стабільно низька, бо ком’юніті кс все тіж агресивні мудозвони, з гігантським чсв у яких два батька, проти яких завжди грають «читаки», і вони ніколи в житті не признають, що його вбивають, бо то жирне пивне тіло без реакції, яке не знає про існування кнопки шифт, радара і наушників.

Жиза. Я, пам’ятаю, ще будучи дитиною і наївно мріючи про кіберспорт, навчився вигравати у тих мужиків і ставити їм хедшоти, при цьому без радара, шифта і навушників. Ой, як же вони матюкалися. Ой, як же мене читером обзивали, хоча я ті чіти ніколи не ставив собі. І то ще було в часи кс 1.6. Але нічого особливо не змінилося в кс2. Хіба що радар нормальний з’явився. А так все жиза.

Мені справді абсолютно байдуже до чесних гравців, таємне шахрайство їм ніяк не шкодить

Уебок...

Його чіти, наскільки я розумію, якось впливають безпосередньо на роботу гри.
А якщо хтось зробить AI, який буде аналізувати картинку і повертати сигнали ніби від клавіатури та миші? Тобто буде «віртуальний гравець». Це важко буде відстежити — але чи можна це взагалі вважати чітом?

Таке вже є і так, це вважається чітом; Чіти — будь-які сторонні засоби, що дають перевагу над звичайними гравцями, навіть це

Ну так то чітами вважається все, що виходить за стандартний ігровий процес закладений разрабами. А АІ в кс досить примітивні виходять, так їх ще й доводиться зашивати в прошивку клавіатури, бо сорс 2, як і перший сорс, клаву зчитує не на рівні вінди і приймає кеймапи вінди, а на рівні заліза, тобто взаємодіє безпосередньо з контроллером клавіатури. Якщо хочеш займатись АІ читами, то краще доту 2 взяти, там відкритий і досить добре документований апі, і там легше влізти в гру, або в тф2, бо вони виклали сдк нормальне недавно, і там можна гру зламати так, що вона робити буде, те що ти захочеш, це не враховуючи того факту, що і сама тф2 зламаний кривий кусок лайна.

«Анонімний виробник»? Я знаю про кого мова. В нього на сайті ФОП висить, де ж він анонімний

Ну ми ж не можемо його тут вказати) Кому треба, той знайде, звісно є)

До речі хіба це не підсудне діло, виготовлення пз що втручається в роботу іншого пз?

Те, що ви кажете — ні, саме цей світ ніяк не втручається в саму гру

Я вважаю правильно що такі люди хизуються на публіку, так простіше скинути репорт у стім з доказами щоб вони це пофіксили

вони півтори року фіксили модельку калаша який стріляв без куль, ти думаєш їм є діло до античіта? От коли ти торгову площадку зламаєш, як недавно було з кейсом з якого ножі сипались, то тоді вони швидко все фіксять і кого треба банять, а чіти не являються проблемою на їхню думку.

Мені справді абсолютно байдуже до чесних гравців, таємне шахрайство їм ніяк не шкодить

Розумні думки переслідували його...

Підписатись на коментарі