«З метою підвищення креативності». У Firaxis пройшли звільнення на фоні невдалих показників Civilization VII
У Firaxis Games пройшла чергова хвиля звільнень. Кількість працівників, які втратили роботу, не розголошується. Однак видавець 2К вже підтвердив скорочення і назвав їх метою «підвищення адаптивності, взаємодії та креативності». Це відбувається на фоні втрати аудиторії Sid Meier’s Civilization VII.
Спершу про звільнення стало відомо з публікацій тепер вже колишніх членів Firaxis Games на Bluesky. Наприклад, про втрату роботи повідомила Емма Кідвелл — сценаристка сьомої «Цивілізації» та Marvel’s Midnight Suns. А пізніше 2K Games дала офіційний коментар щодо звільнень в дочірній студії.
«Сьогодні в Firaxis Games відбулося скорочення персоналу, оскільки студія реструктурує та оптимізує свій процес розробки з метою підвищення адаптивності, взаємодії та креативності. 2K і Firaxis прагнуть реалізувати обіцяне в Civilization VII та продовжують наполегливо працювати над оновленнями та патчами, щоб забезпечити відповідність гри потребам наших гравців. Франшиза Civilization завжди була і залишається довгостроковою можливістю, і ми, як і раніше, впевнені в її потенціалі», — заявив представник 2К.
Тим часом Sid Meier’s Civilization VII продовжує демонструвати показники гірші, ніж у попередніх частинах. В Steam вона отримала понад 35 тисяч відгуків, з яких лиш 47% позитивні. А серед останніх користувацьких рецензій ця статистика навіть менша — лиш 40%.

Піковий онлайн Civilization VII за добу в Steam становить
Нагадаємо, раніше гендиректор Take-Two Interactive Штраус Зельнік висловлював впевненість у довгому хвості продажів Civilization VII. Зараз результати гри відповідають внутрішнім прогнозам компанії.
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівімхо вони не дуже суттєві зміни зробили прям для того щоб була новою версію гри + ціноутворення як завжди залишає бажати кращого. А популярні попередні частини, адже банально вони на розпродажах по200-300 грн коштують, а не 4-5000 як сьома
Є сенс переходити з5-ї, чи це ше гірше чим 6?
Я не фанат і не експерт, але те, що я читав, то у сьомій структурні проблеми і рішення, які дуже не подобаються старим фанам.
Я після 6 спробував пограти в 5. Наче гра з минулого століття.)
Так полюбому эта цива окупилась. Так смешно выглядят 37 тысяч отзывов, буквально продолжают и продолжают жрать помои за повышенный прайс от сборища неудачников — девов, коорые даже интерфейс не способны сделать
Окупилася, звісно. Але от питання, а наступного разу такий фокус пройде? Особливо якщо цю не доведуть до пуття. Я не певен.
Там ще і нового Head of Product шукають для Цивілізації, півроку від релізу6-ї, крім того, щоб повністю переписати концепцію нової
job-boards.greenhouse.io/firaxis/jobs/6823227003
Попереднього мабуть теж турнули, а може і сам не витримав тягаря провалу і звільнився
Але не уявляю, що тут взагалі можна зробити, щоб витягнути гру на хоча б на рівень
Я в 6 награв багато годин. Чудова гра. А сімка- це вже вийшла повна х...нь. З тими переходами між епохами, та іншим недоробом нехай самі грають, і лохи з ними, які заплатили шалені гроші за таке г..
Треба було ціну в 5к поставить, може тоді всіх звільнили. Взагалі який дибіл на нішову гру ставить такі ціни?
Ну бо гра вийшла навіть не в Бета, а в Альфа версії. Кількість багів на релізі була просто вражаюча, на пс5 це був просто краш симулятор бо гра вилітала раз на 30 хв стабільно. Граю в Циву з 3ї версії, але навіть такі лояльні фани як я кричать караул
I wrote leaders and civs for Civilization VII (NDA for now). Emma Kidwell
Зливають людей, до яких найменше притензiй. Як раз вона зробила роботу добре, а гнати треба продюсера та продакт овнера
Рускую душу та козаків русні написала, лол
Що «доброго» в кацапській єкатєрінє з перком «Dusha»? Ти зовсім дурачок?