«З метою підвищення креативності». У Firaxis пройшли звільнення на фоні невдалих показників Civilization VII

У Firaxis Games пройшла чергова хвиля звільнень. Кількість працівників, які втратили роботу, не розголошується. Однак видавець 2К вже підтвердив скорочення і назвав їх метою «підвищення адаптивності, взаємодії та креативності». Це відбувається на фоні втрати аудиторії Sid Meier’s Civilization VII.

Спершу про звільнення стало відомо з публікацій тепер вже колишніх членів Firaxis Games на Bluesky. Наприклад, про втрату роботи повідомила Емма Кідвелл — сценаристка сьомої «Цивілізації» та Marvel’s Midnight Suns. А пізніше 2K Games дала офіційний коментар щодо звільнень в дочірній студії.

«Сьогодні в Firaxis Games відбулося скорочення персоналу, оскільки студія реструктурує та оптимізує свій процес розробки з метою підвищення адаптивності, взаємодії та креативності. 2K і Firaxis прагнуть реалізувати обіцяне в Civilization VII та продовжують наполегливо працювати над оновленнями та патчами, щоб забезпечити відповідність гри потребам наших гравців. Франшиза Civilization завжди була і залишається довгостроковою можливістю, і ми, як і раніше, впевнені в її потенціалі», — заявив представник 2К.

Тим часом Sid Meier’s Civilization VII продовжує демонструвати показники гірші, ніж у попередніх частинах. В Steam вона отримала понад 35 тисяч відгуків, з яких лиш 47% позитивні. А серед останніх користувацьких рецензій ця статистика навіть менша — лиш 40%.

Піковий онлайн Civilization VII за добу в Steam становить 7-10 тисяч осіб, залежно від дня тижня. І це значно нижче, ніж у попередніх частинах. У Civilization VI він становить 38-50 тисяч, а в Civilization V — 15-19 тисяч.

Нагадаємо, раніше гендиректор Take-Two Interactive Штраус Зельнік висловлював впевненість у довгому хвості продажів Civilization VII. Зараз результати гри відповідають внутрішнім прогнозам компанії.

Як гадаєте, Civilization VII стане першою грою, яку так і не доведуть до ладу? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

імхо вони не дуже суттєві зміни зробили прям для того щоб була новою версію гри + ціноутворення як завжди залишає бажати кращого. А популярні попередні частини, адже банально вони на розпродажах по 200-300 грн коштують, а не 4-5000 як сьома

Є сенс переходити з 5-ї, чи це ше гірше чим 6?

Я не фанат і не експерт, але те, що я читав, то у сьомій структурні проблеми і рішення, які дуже не подобаються старим фанам.

Я після 6 спробував пограти в 5. Наче гра з минулого століття.)

Так полюбому эта цива окупилась. Так смешно выглядят 37 тысяч отзывов, буквально продолжают и продолжают жрать помои за повышенный прайс от сборища неудачников — девов, коорые даже интерфейс не способны сделать

Окупилася, звісно. Але от питання, а наступного разу такий фокус пройде? Особливо якщо цю не доведуть до пуття. Я не певен.

Там ще і нового Head of Product шукають для Цивілізації, півроку від релізу
job-boards.greenhouse.io/firaxis/jobs/6823227003
Попереднього мабуть теж турнули, а може і сам не витримав тягаря провалу і звільнився
Але не уявляю, що тут взагалі можна зробити, щоб витягнути гру на хоча б на рівень 6-ї, крім того, щоб повністю переписати концепцію нової

Я в 6 награв багато годин. Чудова гра. А сімка- це вже вийшла повна х...нь. З тими переходами між епохами, та іншим недоробом нехай самі грають, і лохи з ними, які заплатили шалені гроші за таке г..

Треба було ціну в 5к поставить, може тоді всіх звільнили. Взагалі який дибіл на нішову гру ставить такі ціни?

Ну бо гра вийшла навіть не в Бета, а в Альфа версії. Кількість багів на релізі була просто вражаюча, на пс5 це був просто краш симулятор бо гра вилітала раз на 30 хв стабільно. Граю в Циву з 3ї версії, але навіть такі лояльні фани як я кричать караул

I wrote leaders and civs for Civilization VII (NDA for now). Emma Kidwell

Зливають людей, до яких найменше притензiй. Як раз вона зробила роботу добре, а гнати треба продюсера та продакт овнера

Рускую душу та козаків русні написала, лол

Що «доброго» в кацапській єкатєрінє з перком «Dusha»? Ти зовсім дурачок?

Підписатись на коментарі