«Не можу роздавати безплатно». Інді-розробники не знають, яку ціну ставити на свої ігри після виходу Silksong за $20
Багато користувачів здивувалися, коли почули, що Hollow Knight: Silksong продаватиметься за $20. З огляду на ажіотаж навколо гри, така ціна здавалася надто низькою. Проте тепер інші інді-розробники метроїдваній постали перед питанням: яку вартість ставити їм, враховуючи значно менші розміри власних проєктів. Один із творців заявив, що не може «роздавати гру безплатно».
Дискусію розпочав соло-розробник, який виступає під брендингом Basti Games. У 2023 році він випустив гарно сприйняту 2D-метроїдванію Lone Fungus, а зараз працює над сиквелом Melody of Spores. На власному акаунті в Х фахівець поділився роздумами про вартість гри на фоні релізу проєкту Team Cherry.
«[Я] розробник, який створює меншу метроїдванію, ніж Silksong, яка, як я спочатку думав, буде коштувати 20 доларів... яку ціну я повинен встановити зараз? Це буде гра на
10-15+ годин. Але її створила одна людина з обмеженим часом і коштами на розробку, я не можу дозволити собі роздавати її безплатно», — написав розробник.
За його словами, більшість людей все ж розуміють, що $20 за Hollow Knight: Silksong — це прояв лояльності Team Cherry до аудиторії. І це не робить інші метроїдванії автоматично надто дорогими.
«Мене заспокоює те, що багато людей розуміють, що ціна Silksong — це прояв крутості Team Cherry, яка продає свою гру за низькою ціною, тому що може собі це дозволити. Це не обов’язково вплине на ціноутворення інших ігор того ж жанру», — вважає фахівець.
Аналогічне питання щодо вартості поставили інді-розробники з Arkanpixel, які працюють над метроїдванією Frogreign. Раніше студія теж вважала $20 справедливою ціною для гри тривалістю понад 10 годин і створеною невеликим колективом з Австралії.
«Яку ціну ми повинні встановити зараз?», — запитають в Arkanpixel.
Варто зазначити, що $20 — це не стандарт для метроїдваній. Shinobi: Art of Vengeance, Nine Sols і Blasphemous, які вийшли у різні роки, продаються за $30. А за Prince of Persia: The Lost Crown Ubisoft просить $40. І всі ці проєкти теж отримали схвальні відгуки.
Нагадаємо, ми вже писали про неймовірний старт Hollow Knight: Silksong. За першу годину онлайн гри в Steam досягнув 100 тисяч осіб, а пізніше перейшов позначку у 500 тисяч. Через проєкт навіть стався збій з серверами магазинів на всіх платформах.
45 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів