«Ще один нудний сайдскроллер». Десять років тому деякі гравці не вірили в успіх Hollow Knight, а зараз Silksong бʼє рекорди
Hollow Knight: Silksong вийшла на всіх платформах і вже стала однією з найпопулярніших інді-ігор в історії за показником онлайну в Steam. Однак десять років тому, коли Team Cherry працювала над першою частиною серії, багато хто не вірив в її успіх. Деякі гравці називали проєкт «черговим сайдскроллером» і прогнозували провал через перенасичення жанру платформерів та метроїдваній.
Користувач Х під псевдонімом ShitpostRock звернув увагу на публікацію десятилітньої давнини, викладену на Reddit. Це був пост від найкращого друга одного із засновників Team Cherry. Він пропонував поглянути на перший трейлер Hollow Knight.
«Минулого року мій найкращий друг покинув свою постійну роботу, щоб здійснити власну мрію і створити повноцінну відеогру. Сьогодні він щойно випустив трейлер, і він виглядає просто неймовірно», — написав користувач з нікнеймом crazy_loop.
Ролик називається Ferocious Foes, і зараз він має 926 тисяч переглядів. Однак на момент виходу відео не всі вірили в успіх Team Cherry. Багато коментаторів тоді скептично відгукнулися про проєкт. Наводимо деякі з відповідей під постом на Reddit.
«Я впевнений, що це хороша гра, але ринок зараз перенасичений платформерами-сайдскроллерами, тому я думаю, що його гра може не мати такого успіху, як він сподівається».
«Не зрозумійте мене неправильно, це виглядає чудово. Але чим ця гра відрізняється від інших платформерів? Вона не видається такою вже винятковою».
«О, чудово, ще одна інді-гра з сайдскроллингом. Ніби нам сотень їх не вистачає».
«Ще один нудний сайдскроллер, який кожен створює за нудним шаблоном і каже: «Гей, дивіться! Мої ігри абсолютно унікальні й не такі, як ті, що ви бачили мільйон разів!».
Позитивних коментарів під постом теж вистачало. Люди особливо відзначали візуальний стиль гри та звуковий дизайн. Хоча тоді нічого не віщувало колосальний успіх проєкту.
А зараз Hollow Knight: Silksong вже не релізі стала однією з найуспішніших ігор в історії. В Steam одночасний онлайн менш як за добу з моменту запуску перевищив 550 тисяч. Гра посіла 18 місце за цим показником в сервісі Valve й стала найпопулярнішою на Twitch, що безпрецедентно для сюжетної інді-метроїдванії. А під час виходу користувачі обвалили сервери магазинів на всіх платформах, тому що кинулися завантажувати Silksong.

18 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів