«Занадто незвичайні». Геймдиректор Devil May Cry не може створювати ігри, які хоче, бо їх ніхто не купуватиме
Хідеакі Іцуно — очільник Lightspeed Studio, створеної під крилом китайської NetEase. Раніше відомий японський візіонер був геймдиректором кількох частин Devil May Cry та дилогії Dragon’s Dogma, поки працював у Capcom. Зараз він створює новий ААА-проєкт. Однак Іцуно досі не може розробляти ігри, які по-справжньому хоче. За словами керівника, ці ідеї «занадто незвичайні», тому не матимуть комерційного успіху.
Директор Lightspeed Studio поспілкувався з виданням Famitsu. Іцуно розповів, що саме він запропонував концепцію майбутнього проєкту, а в NetEase прийняли ідею без будь-яких проблем. Однак це не той тип гри, над яким геймдиректор дійсно хотів би працювати. Керівник змушений йти на компроміси заради комерційного успіху.

«Я думаю, що ігри, які я б хотів створювати, ймовірно, не продавалися б. Вони були б занадто незвичайними, щоб вважатися комерційно вигідними. Я сам добре це усвідомлюю, тому я виокремлюю конкретні фрагменти з цих ігрових ідей і поєдную їх з елементами, які, як я знаю з досвіду, будуть працювати. Ось так я створюю нашу нову гру. Коли мене просять запропонувати нові проєкти, я зазвичай подаю п’ять-шість ідей і додаю до них дві, які я дійсно хочу реалізувати, але їх ніколи не вибирають», — зізнався Іцуно.
На думку геймдиректора, йому навряд чи вдасться реалізувати гру на основі одного зі своїх «незвичайних задумів». Бо у цьому випадку підсумковий продукт буде надто нішевим.
Нагадаємо, раніше про схожу проблему повідомляв інший японський візіонер — Хідео Коджіма. Він заявляв, що завжди думає про створення значно дивніших ігор, але директор повинен дбати й про фінансову привабливість своїх проєктів. Інакше Kojima Productions просто збанкрутує.
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів