Ігри для дорослих тепер не можна випустити в дочасному доступі Steam. Хоча Valve офіційно про це не оголошувала
Розробник під псевдонімом Dammitbird планував опублікувати в дочасному доступі Steam свій проєкт Heavy Hearts. Це екшен із сексуальним контентом, який має вікові обмеження. Однак Valve відмовила творцеві у випуску гри за програмою раннього доступу. Представники компанії заявили, що на продукти для дорослих діє обмеження, хоча офіційно про зміну політики Steam в цьому напрямку не оголошували.
Dammitbird розповів свою історію в розмові з GamesMarket. Він розповів, що після спроби публікації Heavy Hearts отримав сповіщення про відмову.
«Ваша заявка не пройшла нашу перевірку, оскільки ми не можемо підтримувати модель раннього доступу для ігор із тематикою для дорослих», — відповіли у Valve.
Представники компанії не надали додаткових деталей. Вони не уточнили, відколи діє таке правило, і з чим повʼязано це рішення.
«Через поточні події я запанікував і зв’язався зі своїм видавцем, щоб він допоміг мені потрапити в дочасний доступ Steam Early. Загальне правило полягає в тому, що ваша гра повинна бути готова приблизно на 65%, перш ніж ви зможете взяти участь в EA. Ну, ми готові приблизно на 70%, тож час був підхожим. Але тепер, раптово і без оголошення про зміну політики, правила змінилися, і тепер я не можу приєднатися до дочасного доступу Steam EA», — розповів Dammitbird.

На Itch Heavy Hearts все ще присутня, але вона деіндексована. Тобто шансів, що випадкові користувачі побачать проєкт на порталі, немає. Зараз Dammitbird отримує кошти лише з Patreon. Проте розробник називає це джерело ненадійним і очікує, що блокування акаунту може відбутися в будь-який момент.
«Heavy Hearts все ще доступна на Itch, але ви ніколи не зможете її знайти, оскільки вона деіндексована. Я створив безплатну демосторінку, яку ви можете знайти. Itch становив 50% мого доходу від ігор. Так я платив своїм художникам та іншим партнерам. У мене все ще є Patreon і Subscribestar, вони підтримують гру на плаву, але в довгостроковій перспективі цього буде недостатньо. Оскільки Patreon раніше був королем видалення незвичайних ігор для дорослих, я ніколи не приділяв йому багато уваги. Зараз це практично все, що у мене є, і я все ще ризикую бути видаленим з цієї платформи», — підсумував Dammitbird.
Нагадаємо, нещодавно ми писали як одному з розробників Paypal заблокувала 80 тисяч фунтів на рахунку. Компанія пояснила це тим, що гроші отримано як дохід з продажу ігор для дорослих.
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів