Композиторка Elden Eing завжди працювала над іграми FromSoftware в режимі дебагу. Вона не могла здолати босів
Юка Кітамура — композиторка, яка протягом 12 років працювала у FromSoftware. За це час вона написала саундтрек для Bloodborne, Sekiro та Elden Ring. Однак майстриня завжди вивчала ігри японської компанії в режимі налагодження. Кітамура зізналася, що не могла здолати босів. Вона прекрасно розуміла, через яку складність проходять гравці, й намагалася передати це через музику.
«Під час написання музики я часто дивилася ігровий процес у режимі налагодження. Частково тому, що я сама не могла перемогти боса! Такий безпосередній досвід гри допоміг мені підібрати музику так, щоб вона була більш автентичною та емоційно синхронізованою з гравцем», — розповіла Кітамура виданню PlayStation Inside.

Один з найвідоміших треків композиторки — тема Маленії з Elden Eing. У цій та багатьох інших мелодіях майстриня намагалася відтворити досвід гравця.
Вона зізналася, що під час роботи над саундтреками відчувала творчу кризу й проходила через різноманітні виклики. І це схоже на шлях, який користувачі проходять в проєктах FromSoftware. Тому композиторка завжди проводила паралелі з гравцями й розуміла їх.
«Чесно кажучи, я також є людиною, якій важко перемогти босів у іграх. Тому я щиро співчуваю гравцям, які відчувають розчарування та труднощі. Це почуття „я розумію“ завжди було в основі моєї музики.
Під час творчого процесу я часто стикалася з викликами — переглядала свої роботи або відчувала творчу кризу. Багато в чому я також перебувала в стані наполегливості та випробувань. Я думаю, що це природне відчуття резонансу з емоційною подорожжю гравця, можливо, знайшло своє відображення в музиці», — підсумувала Кітамура.
Нагадаємо, нещодавно ми писали як в soulslike The First Berserker: Khazan змінили назви складності. Розробники заявили, що раніше гравці кидали проходження гри, але не переходили на легкий рівень.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів