«Скарги нічого не дали». Paypal заблокувала 80 тисяч фунтів розробнику ігор для дорослих
Розробник під псевдонімом Fit-Commercial-5681, який випускає ігри для дорослих в Steam, стикнувся з блокуванням коштів. Платіжна система Paypal заморозила 80 тисяч фунтів, посилаючись на порушення внутрішніх правил. Скарги фахівця у підтримку не дали ніяких результатів. І тепер він запитує, чи законні взагалі такі дії.
Fit-Commercial-5681 опублікував пост на Reddit в гілці юридичних порад щодо британського законодавства. Він описав ситуацію з блокуванням 80 тисяч фунтів на рахунку Paypal.
«Ці гроші мали бути використані для сплати великого корпоративного податку на прибуток, який має бути погашений у серпні. Однак уже понад чотири тижні PayPal відмовляється виплатити мені будь-які гроші. Вони провели зі мною розмову і запитали, звідки ці гроші. Я сказав, що вони походять від моєї роботи програміста відеоігор. Вони запитали, де продавалися ігри, і я сказав, що в Steam. Потім вони запитали, яка саме це була гра, і вимагали, щоб я надав посилання на сторінку магазину. Я надав посилання на сторінку магазину, і коли вони зрозуміли, що це гра для дорослих, вони відмовилися видати мені гроші. Головному розробнику вони також їх не повернули», — написав Fit-Commercial-5681.
Розробник почав подавати скарги, які зрештою «нічого не дали». У PayPal послалися на порушення умов обслуговування як причину блокування. Хоча, за словами розробника, платіжна система немає ніякого відношення до продажів його ігор.
«Steam платить головному розробнику. Головний розробник перераховує гроші на рахунок своєї компанії. Його компанія перераховує свою частку прибутку на PayPal-рахунок моєї компанії. Я знімаю гроші з цього рахунку PayPal і переказую їх на свій банківський рахунок», — продовжив Fit-Commercial-5681.
Розробник стверджує, що гра не містить жодних заборонених кадрів і не порушує законодавство Великої Британії. Тепер фахівець хоче дізнатися, чи легально Paypal заблокувала кошти.
Нагадаємо, боротьба платіжних систем проти контенту для дорослих розпочалася в кінці липня. Відмова від обслуговування торкнулася ігор еротичного характеру в Steam та itch.io. У Valve також підтвердили, що до цієї ініціативи долучилася Mastercard.
А згодом і Paypal перестала приймати платежі у всіх валютах, крім шести основних. Цей крок також був направлений проти контенту для дорослих.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів