450 тисяч продажів. Дизайнер заробив $150 тисяч завдяки продажу червоного банту в Roblox

Філіп Батура — дизайнер і учасник програми User Generated Content Creator в Roblox. Завдяки одному предмету йому вдалося заробити $150 тисяч. Йдеться про червоний бант, який став дуже популярним минулого Різдва. Тепер Батура очолює команду моделерів та рігерів, створюючи декілька одиниць одягу в Roblox щодня.

«Цікаво, що це такий простий дизайн, але, мабуть, саме тому він і спрацював. Він сподобався широкій аудиторії. Я пам’ятаю, як заходив у ігри й бачив його на багатьох гравцях, і досі бачу його в відео на YouTube і TikTok», — розповів Батура виданню Gamespot.

Загалом червоний бант купили понад 450 тисяч користувачів. Свій шлях дизайнера в Roblox фахівець розпочав у 2023 році. Спочатку він реалізовував іронічні ідеї, натхненні інтернет-культурою.

«Найдивнішим дизайном, який я створив і який добре продавався, був ланцюжок SIGMA. Він був частиною моєї першої колекції UGC на початку 2023 року і в підсумку продажі становили понад 13 тисяч екземплярів. Той момент став поворотним — я усвідомив, що це може бути не просто розвагою. Це може бути справжній бізнес», — продовжив Батура.

Далі дизайнер створив інші предмети на основі мемів. Серед них були гігантська голова кота Mr. Peebles Head та Rizz Frame — рамка, яку можна одягати на обличчя. Проте зрештою Батура вирішив переорієнтуватися на інший стиль.

«Хоча товари, натхненні мемами, можуть мати велику популярність, вони не є стійкою нішею. Тому я переорієнтувався на вуличний одяг, який давав більш стабільні результати та довгострокове зростання», — додав Батура.

Дизайнер випустив червоний бант у новорічний сезон минулого року, коли багато людей шукали святковий одяг. Простий зовнішній вигляд, навмисне збільшений розмір та вдалий час релізу посприяли успіху. Зараз для Батури випуск предметів в Roblox перетворився на повноцінний бізнес.

«Бачити, як щось, створене мною, стає частиною культури, приносить неймовірне задоволення», — підсумував дизайнер.

А ви грали в Roblox? Чи намагалися створювати ігри в межах платформи? Як загалом ставитеся до цього проєкту? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі