«Необхідний нагляд». Бос PlayStation розповів, яку «перевагу» отримала компанія з провальних ігор-сервісів
Гермен Хюльст з 2019 року обіймає посаду Head of PlayStation Studios у Sony Interactive Entertainment. Саме за його управління трапився провал Concord. Однак топменеджер вважає, що подібні невдачі дають «перевагу». Вони показують важливість контролю над процесом розробки. Sony і далі намагатиметься створювати успішні ігри-сервіси, але тепер ретельніше наглядатиме за виробництвом.
Хюльст поспілкувався з виданням Financial Times. Під час розмови журналісти запитали про поточну стратегію Sony щодо випуску онлайн-проєктів з тривалим циклом підтримки. У цьому контексті згадали й торішній сесійний шутер Concord. За словами Хюльста, фіаско з грою Firewalk Studios змусило Sony «впровадити набагато більш суворі та часті тестування».
«Перевага кожного провалу в тому, що люди тепер розуміють, наскільки необхідний нагляд. Я не хочу, щоб команди завжди грали на безпеку, але я хотів би, щоб ми, коли зазнаємо невдачі, робили це якомога раніше і з якомога меншими втратами», — заявив Хюльст.
Керівник PlayStation Studios також підтвердив, що стратегія Sony не змінилися. Компанія і далі намагатиметься випускати ігри-сервіси заради охоплення широкої аудиторії.
«Для мене важливо мати різноманітний набір ігрових вражень і спільнот», — підсумував Хюльст.

Нагадаємо, Concord вийшла 23 серпня 2024 року на ПК і PS5. На початку вересня аналітики підрахували, що тираж гри склав всього 25 тисяч копій.
Через два тижні після запуску Sony відімкнула сервери шутера й повернула кошти всім покупцям. А в кінці жовтня компанія закрила Firewalk Studios.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів