«Маємо приємний метод розробки». Творці Hollow Knight: Silksong розповіли, чому витратили на гру аж сім років

На gamescom 2025 Team Cherry оголосила дату релізу Hollow Knight: Silksong. Гра вийде 4 вересня — після семи років розробки. Чому команді знадобилося стільки часу, розповіли її співзасновники. Вони пояснили, що не було ніяких затримок чи проблем. Творці просто «розважалися», придумували новий контент і поступово його реалізовували. Проєкт постійно розростався, аж доки розробники не вирішили зупинитися.

Редактор Bloomberg та інсайдер Джейсон Шраєр опублікував матеріал, присвячений Hollow Knight: Silksong. Журналіст поспілкувався зі співзасновниками Team Cherry — Арі Гібсоном і Вільямом Пелленом. Вони розповіли, чому між випуском першої та другої частини серії пройшло стільки часу.

«Ми розважалися. Усе це — лише засіб для прояву нашої творчості. Приємно створювати цікаві речі... Ніколи не було ніяких затримок чи чогось подібного. Прогрес був постійним. Просто ми невелика команда, а ігри вимагають багато часу. Ніяких великих суперечок за цим не стояло, Через те, як ми працюємо, світ [Silksong], очевидно, став таким же великим або навіть більшим [ніж в оригіналі]. Зʼявилася система квестів та кілька міст. І раптом ви опиняєтеся через шість, сім років. Ми дуже щасливі, що маємо такий приємний метод розробки. Не зовсім впевнений, як ми до цього дійшли. Все швидко складається. Результати помітно швидко», — заявив Гібсон.

За словами керівника, розробники швидко переходили від ідеї до імплементації. Тому кількість контенту — предмети, зони, боси — постійно зростала. І команді хотілося продовжувати масштабувати проєкт.

«Я пам’ятаю, що в якийсь момент мені просто довелося припинити малювати. Я сказав собі: «Все, що я тут малюю, має потрапити в гру. Це класна ідея, це підходить і це підходить». Але ти розумієш: «Якщо я не припиню малювати, то на завершення знадобиться 15 років», — продовжив Гібсон.

Окремо співзасновник команди пояснив, чому Team Cherry дуже рідко комунікувала з аудиторією. За його словами, розробники вирішили не дратувати людей постійними нагадуваннями про себе.

«Все, що ми могли сказати, це „Ми все ще працюємо над цим“. Замість того, щоб з’являтися і дратувати людей просто так, ми відчували, що нашою справжньою відповідальністю було просто працювати над грою. Мабуть, тоді ми думали, що помовчимо рік-два, а потім гра вийде. Я думаю, ми завжди недооцінюємо кількість часу та зусиль, які нам знадобляться для досягнення мети», — сказав Гібсон.

Співзасновники вражені ентузіазмом фанатів, які з таким нетерпінням чекали на Hollow Knight: Silksong. Розробники навіть жартують, ніби реліз зіпсує людям всі веселощі. Однак у Team Cherry також є багато планів на майбутнє щодо підтримки гри та випуску нового контенту.

«Приємно, що люди так захоплені грою, і що вони, очевидно, створили навколо неї свої химерні або дуже активні спільноти. Здається, що ми зіпсуємо їм задоволення, випустивши гру», — підсумували співзасновники.

Нагадаємо, нещодавно ми опублікували добірку найцікавіших анонсів з церемонії відкриття gamescom 2025. Серед показаних ігор — Resident Evil Requiem, Zero Parades, Vampire: The Masquerade — Bloodlines 2 та інші.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

куда спешить, когда все стали миллионерами после выпуска первой части?

Підписатись на коментарі